• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Een makkelijk voorgerecht; met deze recepten steel je de show

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn

Redactie door Redactie
in Specials
0
Een makkelijk voorgerecht

Een makkelijk voorgerecht – Met het serveren van een voorgerecht scoor je altijd bonuspunten. Je hoeft er helemaal niet iets ingewikkelds van te maken, met een goed gekozen, makkelijk voorgerecht, kun je ook de show stelen. Daarvoor zijn er genoeg mogelijkheden met verschillende verse ingrediënten als basis. Die basis hoeft niet altijd uit vlees of vis te bestaan, ook met verse groenten, vers fruit en kaas maak je de leukste en de lekkerste voorgerechten. Zelfs met aardappelen kun je een makkelijk voorgerecht maken. Lees snel verder voor heel veel inspiratie!

Je hoeft er helemaal niet iets ingewikkelds van te maken, met een goed gekozen, makkelijk voorgerecht, kun je ook de show stelen

Vooral met verse groenten maak je een lekker en makkelijk voorgerecht

Verse groenten zijn natuurlijk een uitgelezen ingrediënt om een lekker en makkelijk voorgerecht mee te maken. Je maakt er de lekkerste combinaties mee en met het gebruik van verse groenten pas je een voorgerecht heel makkelijk aan het seizoen aan. Daarnaast is het heel makkelijk om met verse groenten kleur aan te brengen in een gerecht, en dat maakt een mooie presentatie ook makkelijker.

Salade Caprese in een glaasje
Voorgerecht

Salade Caprese in een glaasje

Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!

Gevulde champignons recept
Hapjes

Gevulde champignons (basis + 4 varianten)

Het recept voor gevulde champignons en vier varianten. Je kunt deze gevulde champignons als hapje maar ook als voorgerecht serveren.

salsa van komkommer en appel
Voorgerecht

Salsa van komkommer en appel

Neem een zak tortillachips en serveer met een salsa van komkommer en appel. Dit is echt een gangmaker met het motto: Lekker Gezellig Tafelen.

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

Griekse kolokithokeftedes, oftewel Griekse courgettekoekjes, die moet je echt eens geproefd hebben. Je serveert ze met zelfgemaakte tzatziki!

Gegrilde auberginerolletjes met hummus
Voorgerecht

Gegrilde auberginerolletjes met hummus

Op zoek naar een leuk voorgerechtje bij een Griekse of Midden-Oosterse maaltijd? Gegrilde auberginerolletjes met hummus zijn een goed idee!

gevulde mini paprika-
Voorgerecht

Gevulde mini paprika’s (vegetarisch)

Een heerlijk, smaakvol en vegetarisch voorgerecht dat makkelijk te maken is zijn gevulde mini paprika's. Het is ook erg lekker bij een biertje.

Vorige Volgende

Van vers fruit draai je in no-time een fantastisch voorafje in elkaar

Hier had je misschien nog niet over nagedacht. Maar ook met vers fruit kun je een geweldig en makkelijk voorgerecht maken. Fruit combineert vaak heel goed met kaas, denk maar aan het zoete en het hartige aspect van de ingrediënten die elkaar heerlijk aanvullen. Maar ook fruit en vlees kunnen heel goed samengaan in een gerecht. Ook met fruit kun je een gerecht makkelijk aanpassen aan het seizoen.

Appelpannenkoekjes
Voorgerecht

Appelpannenkoekjes met crème fraîche en noten

De verrassende lekkere appelpannenkoekjes zijn ideaal als vegetarisch voorgerecht voor een tafel vol familie. Echt iedereen zal ervan smullen.

Groene salade met appel en camembert
Voorgerecht

Groene salade met appel en camembert

Met een groene salade met appel en camembert met een zelfgemaakte honing-mosterddressing zet je een geweldig lekker voorgerecht op tafel.

Balletjes van appel en geitenkaas
Voorgerecht

Balletjes van appel en geitenkaas

Heerlijke balletjes van appel en geitenkaas, een verrassend lekker voorgerecht van knapperige stukjes appel en romige, kruidige geitenkaas.

meloen met parmaham
Voorgerecht

Meloen met Parmaham; op 3 manieren te presenteren

Een eenvoudiger voorgerecht dan meloen met Parmaham bestaat er niet. Hoe verbeter je de smaak en hoe presenteer je? We geven drie manieren!

Vorige Volgende

Zo maak je een makkelijk voorgerecht met vlees

Een makkelijk voorgerecht met vlees? Dat is geen enkel probleem. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Een spiesje met wat stukjes varkenshaas, een paar kleine gehaktballetjes, een paar kippenvleugels met een dipsausje, het is allemaal heerlijk. En voor de echte vleesliefhebber, die ook niet bang is voor ingrediënten als rauw vlees en rauw ei, met een steak tartare ze je iets bijzonders op tafel. Liever geen rauw vlees? Varkensmedaillons met kruidenboter zijn ook een makkelijk en erg lekker voorgerecht!

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Ben jij liefhebber van een echt lekkere carpaccio van ossenhaas? Goede kwaliteit vlees en dun snijden is de truc. Slijp je mes maar vast.

Biefstuksalade
Voorgerecht

Biefstuksalade, eenvoudig en bijzonder smaakvol

Het perfecte voorgerecht voor liefhebbers van rood vlees is een biefstuksalade. De salade is makkelijk, snel en bijzonder smaakvol.

kipcocktail
Voorgerecht

Kipcocktail met ananas

Als voorgerecht kun je deze kipcocktail met ananas en ras el hanout serveren. Een verrassend alternatief voor de garnalencocktail.

kleine spiesjes van varkenshaas
Voorgerecht

Kleine spiesjes van varkenshaas

Begin je maaltijd eens met kleine spiesjes van varkenshaas, heerlijk zachte kruidige stukjes vlees en een lekker sausje om te dippen.

Vorige Volgende

Vis is een uitstekende keuze voor luxe en makkelijk

Wil je een makkelijk voorgerecht serveren, maar wel met wat luxe? Kies dan eens voor verse vis, of schaal- of schelpdieren. Paling op toast, een carpaccio van gerookte heilbot, of gewoon een garnalencocktail… allemaal heel makkelijk en snel te maken. Denk ook eens aan oesters, al dan niet gegratineerd. Daarmee zet je ook een luxe en makkelijk voorafje op tafel. Het voordeel van vis ook dat het licht verteerbaar is. En dat is bij een voorgerecht natuurlijk precies wat je wilt.

Tartaar van zalm en avocado
Voorgerecht

Tartaar van zalm en avocadocrème

 Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!

Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Voorgerecht

Tartaar van gerookte zalm en rode biet; snel en chique

Verras je gasten met deze frisse tartaar van gerookte zalm, rode biet en crème fraîche. Een feestelijk voorgerecht met kleur en smaak.

Zalmmousse
Voorgerecht

Zalmmousse van gerookte zalm

Deze zalmmousse van gerookte zalm is niet alleen lekker als voorgerecht. Serveer hem ook eens op een sandwich als lunch of op de borrelplank.

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

De lekkerste manier om gerookte paling te eten is gelijk ook de eenvoudigste. Paling op toast, sterk door zijn eenvoud!

carpaccio van gerookte heilbot
Voorgerecht

Carpaccio van gerookte heilbot

Carpaccio van ossenhaas kennen we allemaal. Maak ook eens carpaccio van gerookte heilbot. Serveer ook gerookte vis op een creatieve manier

Vorige Volgende

Of maak een makkelijk voorgerecht met kaas, zuivel en/of eieren

Kaas, zuivel en eieren, ook die verse ingrediënten zijn heel goed in te zetten om een makkelijk voorgerecht mee te maken. Een risotto met Parmezaanse kaas, een salade waarin kaas verwerkt is, gebakken feta, genoeg mogelijkheden met verse kaas. Maar denk ook eens aan eieren. Gevulde, gekleurde eitjes zijn niet alleen geschikt als een borrelhapje, maar zeker ook als voorafje. Wil je het helemaal makkelijk maken? Eieren met mayonaise, of oeufs mayonnaise op zijn Frans, is een echte klassieker, en supermakkelijk te maken.

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Verrassende krokante pasteitjes met camembert en serranoham, een heerlijk krokante buitenkant en onverwacht smeuïg van binnen.

Gebakken feta of Saganaki cheese
Voorgerecht

Gebakken feta maken: dit wil je proeven

Gebakken feta, ook wel saganaki cheese, is een simpel en smaakvol Grieks voorgerecht dat je maakt met maar een paar ingrediënten.

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Een lekkere snack, of voorgerecht op basis van brood, dat noemen Italianen bruschetta. Maak eens bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas!

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeufs mayonnaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeufs mayonnaise zoals de Fransen zeggen.

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

De bekendste risotto is de Risotto alla Milanese en ook de eenvoudigste. Belangrijke ingrediënten: Rundermerg, saffraan en Parmezaanse kaas.

Salade Caprese in een glaasje
Voorgerecht

Salade Caprese in een glaasje

Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!

Vorige Volgende

Een makkelijk voorgerecht met aardappel, waarom niet?

Aardappel is misschien niet meteen het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij ideeën voor een makkelijk voorgerecht. Aardappelen worden tenslotte meestal ingezet als bijgerecht, of als onderdeel van een hoofdgerecht. Toch zijn aardappels heel geschikt om lekkere, kleine gerechtjes mee te maken. Denk aan een bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade. Of een aardappelpannenkoekje met gerookte zalm en zure room. Daar maak je ongetwijfeld indruk mee.

Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
Voorgerecht

Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade

Een voorgerecht met verrassingseffect. De bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade, is een lust voor het oog en de smaakpapillen.

Aardappelpannenkoekje met gerookte zalm en zure room
Voorgerecht

Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room

Een origineel voorgerecht? Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room, daarmee scoor je bij al je tafelgenoten!

Vorige Volgende

Conclusie: met een makkelijk voorgerecht kun je prima scoren

Je ziet dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker en makkelijk voorgerecht te serveren waar je de show mee steelt. Met wat mooie, verse ingrediënten kom je al een heel eind. Dus maak er een gewoonte van om bij een etentje een voorgerecht te serveren. Je scoort er zeker bonuspunten mee bij je gasten.

DeelPin790VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!