Een makkelijk voorgerecht – Met het serveren van een voorgerecht scoor je altijd bonuspunten. Je hoeft er helemaal niet iets ingewikkelds van te maken, met een goed gekozen, makkelijk voorgerecht, kun je ook de show stelen. Daarvoor zijn er genoeg mogelijkheden met verschillende verse ingrediënten als basis. Die basis hoeft niet altijd uit vlees of vis te bestaan, ook met verse groenten, vers fruit en kaas maak je de leukste en de lekkerste voorgerechten. Zelfs met aardappelen kun je een makkelijk voorgerecht maken. Lees snel verder voor heel veel inspiratie!
Je hoeft er helemaal niet iets ingewikkelds van te maken, met een goed gekozen, makkelijk voorgerecht, kun je ook de show stelen
Vooral met verse groenten maak je een lekker en makkelijk voorgerecht
Verse groenten zijn natuurlijk een uitgelezen ingrediënt om een lekker en makkelijk voorgerecht mee te maken. Je maakt er de lekkerste combinaties mee en met het gebruik van verse groenten pas je een voorgerecht heel makkelijk aan het seizoen aan. Daarnaast is het heel makkelijk om met verse groenten kleur aan te brengen in een gerecht, en dat maakt een mooie presentatie ook makkelijker.
Salade Caprese in een glaasje
Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!
Gevulde champignons (basis + 4 varianten)
Het recept voor gevulde champignons en vier varianten. Je kunt deze gevulde champignons als hapje maar ook als voorgerecht serveren.
Salsa van komkommer en appel
Neem een zak tortillachips en serveer met een salsa van komkommer en appel. Dit is echt een gangmaker met het motto: Lekker Gezellig Tafelen.
Courgettekoekjes; met tzatziki
Griekse kolokithokeftedes, oftewel Griekse courgettekoekjes, die moet je echt eens geproefd hebben. Je serveert ze met zelfgemaakte tzatziki!
Gegrilde auberginerolletjes met hummus
Op zoek naar een leuk voorgerechtje bij een Griekse of Midden-Oosterse maaltijd? Gegrilde auberginerolletjes met hummus zijn een goed idee!
Gevulde mini paprika’s (vegetarisch)
Een heerlijk, smaakvol en vegetarisch voorgerecht dat makkelijk te maken is zijn gevulde mini paprika's. Het is ook erg lekker bij een biertje.
Van vers fruit draai je in no-time een fantastisch voorafje in elkaar
Hier had je misschien nog niet over nagedacht. Maar ook met vers fruit kun je een geweldig en makkelijk voorgerecht maken. Fruit combineert vaak heel goed met kaas, denk maar aan het zoete en het hartige aspect van de ingrediënten die elkaar heerlijk aanvullen. Maar ook fruit en vlees kunnen heel goed samengaan in een gerecht. Ook met fruit kun je een gerecht makkelijk aanpassen aan het seizoen.
Appelpannenkoekjes met crème fraîche en noten
De verrassende lekkere appelpannenkoekjes zijn ideaal als vegetarisch voorgerecht voor een tafel vol familie. Echt iedereen zal ervan smullen.
Groene salade met appel en camembert
Met een groene salade met appel en camembert met een zelfgemaakte honing-mosterddressing zet je een geweldig lekker voorgerecht op tafel.
Balletjes van appel en geitenkaas
Heerlijke balletjes van appel en geitenkaas, een verrassend lekker voorgerecht van knapperige stukjes appel en romige, kruidige geitenkaas.
Burrata met gegrilde nectarine
Een heerlijk zomers voorgerecht voor de kaas- en fruitliefhebbers? Dan moet je echt eens burrata met gegrilde nectarine maken!
Zo maak je een makkelijk voorgerecht met vlees
Een makkelijk voorgerecht met vlees? Dat is geen enkel probleem. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Een spiesje met wat stukjes varkenshaas, een paar kleine gehaktballetjes, een paar kippenvleugels met een dipsausje, het is allemaal heerlijk. En voor de echte vleesliefhebber, die ook niet bang is voor ingrediënten als rauw vlees en rauw ei, met een steak tartare ze je iets bijzonders op tafel. Liever geen rauw vlees? Varkensmedaillons met kruidenboter zijn ook een makkelijk en erg lekker voorgerecht!
Biefstuksalade, eenvoudig en bijzonder smaakvol
Het perfecte voorgerecht voor liefhebbers van rood vlees is een biefstuksalade. De salade is makkelijk, snel en bijzonder smaakvol.
Kleine spiesjes van varkenshaas
Begin je maaltijd eens met kleine spiesjes van varkenshaas, heerlijk zachte kruidige stukjes vlees en een lekker sausje om te dippen.
Biefstuk in een taco
Heerlijk vlees, pittige salsa en romige guacamole in een krokant bakje. Dit voorgerecht van biefstuk in een taco is een echte topper.
Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus
Start de maaltijd met gezelligheid en serveer een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus. Door te delen ontstaan de leukste gesprekken.
Vis is een uitstekende keuze voor luxe en makkelijk
Wil je een makkelijk voorgerecht serveren, maar wel met wat luxe? Kies dan eens voor verse vis, of schaal- of schelpdieren. Paling op toast, een carpaccio van gerookte heilbot, of gewoon een garnalencocktail… allemaal heel makkelijk en snel te maken. Denk ook eens aan oesters, al dan niet gegratineerd. Daarmee zet je ook een luxe en makkelijk voorafje op tafel. Het voordeel van vis ook dat het licht verteerbaar is. En dat is bij een voorgerecht natuurlijk precies wat je wilt.
Tartaar van zalm en avocadocrème
Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!
Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Met dit recept voor tartaar van gerookte zalm maak je in een handomdraai een smaakvol voorgerecht waar je met recht trots op kunt zijn.
Zalmmousse van gerookte zalm
Deze zalmmousse van gerookte zalm is niet alleen lekker als voorgerecht. Serveer hem ook eens op een sandwich als lunch of op de borrelplank.
Trio van gerookte vis
Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.
Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!
De lekkerste manier om gerookte paling te eten is gelijk ook de eenvoudigste. Paling op toast, sterk door zijn eenvoud!
Carpaccio van gerookte heilbot
Carpaccio van ossenhaas kennen we allemaal. Maak ook eens carpaccio van gerookte heilbot. Serveer ook gerookte vis op een creatieve manier
Of maak een makkelijk voorgerecht met kaas, zuivel en/of eieren
Kaas, zuivel en eieren, ook die verse ingrediënten zijn heel goed in te zetten om een makkelijk voorgerecht mee te maken. Een risotto met Parmezaanse kaas, een salade waarin kaas verwerkt is, gebakken feta, genoeg mogelijkheden met verse kaas. Maar denk ook eens aan eieren. Gevulde, gekleurde eitjes zijn niet alleen geschikt als een borrelhapje, maar zeker ook als voorafje. Wil je het helemaal makkelijk maken? Eieren met mayonaise, of oeufs mayonnaise op zijn Frans, is een echte klassieker, en supermakkelijk te maken.
Salade Caprese in een glaasje
Een Italiaanse klassieker, maar dan op een andere manier geserveerd. Een salade Caprese in een glaasje, leuk als voorgerecht!
Groene salade met appel en camembert
Met een groene salade met appel en camembert met een zelfgemaakte honing-mosterddressing zet je een geweldig lekker voorgerecht op tafel.
Krokante pasteitjes met camembert
Verrassende krokante pasteitjes met camembert en serranoham, een heerlijk krokante buitenkant en onverwacht smeuïg van binnen.
Kaascocktail; met pittige ananasdressing
De cocktail is weer terug uit de jaren 70! Deze keer geen garnalen of kip, maar het recept voor een eenvoudige kaascocktail.
Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Een lekkere snack, of voorgerecht op basis van brood, dat noemen Italianen bruschetta. Maak eens bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas!
Risotto alla Milanese
De bekendste risotto is de Risotto alla Milanese en ook de eenvoudigste. Belangrijke ingrediënten: Rundermerg, saffraan en Parmezaanse kaas.
Een makkelijk voorgerecht met aardappel, waarom niet?
Aardappel is misschien niet meteen het eerste ingrediënt waar je aan denkt bij ideeën voor een makkelijk voorgerecht. Aardappelen worden tenslotte meestal ingezet als bijgerecht, of als onderdeel van een hoofdgerecht. Toch zijn aardappels heel geschikt om lekkere, kleine gerechtjes mee te maken. Denk aan een bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade. Of een aardappelpannenkoekje met gerookte zalm en zure room. Daar maak je ongetwijfeld indruk mee.
Bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade
Een voorgerecht met verrassingseffect. De bonbon van gedroogde ham met aardappelsalade, is een lust voor het oog en de smaakpapillen.
Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room
Een origineel voorgerecht? Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm en zure room, daarmee scoor je bij al je tafelgenoten!
Conclusie: met een makkelijk voorgerecht kun je prima scoren
Je ziet dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn om een lekker en makkelijk voorgerecht te serveren waar je de show mee steelt. Met wat mooie, verse ingrediënten kom je al een heel eind. Dus maak er een gewoonte van om bij een etentje een voorgerecht te serveren. Je scoort er zeker bonuspunten mee bij je gasten.