• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Ei in soep; geef je soep een extraatje

Eieren als soepgarnituur, op verschillende manieren

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
ei in soep 1

Ei in soep – Maak je soep extra lekker en voedzaam met ei. Dat kun je op verschillende manieren doen. Het maakt de soep verrassend en lekker. Een goede reden om dat eens te proberen dus.

Ei in soep, op verschillende manieren

Als je soep iets extra’s wil geven kun je behalve soepballetjes, vermicelli of croutons ook denken aan eieren. In de Oosterse keuken wordt hier veel gebruik van gemaakt. Denk maar aan Soto of Pho, dit zijn beide soepen, waar vlak voor het serveren een (vaak gehalveerd) gekookt ei aan toegevoegd wordt. Het contrast van de hartige soep of bouillon met de vrij neutrale smaak van eieren is erg lekker. Ook de Fransen gebruiken eieren in de soep, al is dit niet zo opvallend. Ze maken een liaison, een mengsel van room en ei om de soep mee te binden.

liaison
Kookschool

Liaison; voor een fluweelzachte soep of saus

Je soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit. 

Check het recept of lees de infoDetails

Eisoep of sliertjessoep

Dit is precies zoals het klinkt, een soep met ei erin. Hier wordt eerst een lekkere basissoep gemaakt, vaak is dit een bouillon, een zure Hongaarse soep of een lichtgebonden groentesoep. Vlak voor serveren wordt er, al roerende, straalsgewijs los geklopt ei aan toegevoegd. Door de hitte van het vocht stolt het ei en krijg je allemaal sliertjes. Daarom wordt de soep ook wel sliertjessoep genoemd.

  • Klop per liter 3 eieren los met een beetje zout en peper. Verhit de soep, maar laat hem niet koken. Roer met een pollepel rond, zodat er een soort kolk ontstaat. Giet het mengsel nu in een dunne straal in de hete soep. Serveer direct.
eisoep
Eisoep of sliertjessoep
omelet reepjes in soep
Reepjes omelet of flensjes in de soep

Spinaziesoep met ei

Spinaziesoep met ei
Soep

Soep is ideaal voor een snelle lunch. De spinaziesoep met ei is behalve erg lekker ook gezond en erg mooi om te zien.

Check het recept of lees de infoDetails

Reepjes omelet of flensjes

Een erg leuke variatie op ei in de soep is om een dunne omelet te bakken en die als hij nog net niet gaar is op te rollen. Hierdoor blijft de opgerolde omelet mooi bij elkaar. Dit kun je maken van een los geklopt ei met kruiden, maar je kunt er ook een beetje bloem en melk aan toevoegen en er dunne flensjes van bakken. Dat laatste wordt in Duitsland vaak gedaan, dit maakt van je soep met ei direct een maaltijdsoep, want het vult behoorlijk.

  • Klop twee eieren los met een eetlepel water en kruiden naar keuze. Bak er in een niet te grote koekenpan met een klein beetje olie 4 dunne omeletten van. Bak ze maar aan een kant. Als de bovenkant zijn glans begint te verliezen rol je de omelet op. Haal uit de pan en snijd in reepjes. Voeg de omelet reepjes vlak voor serveren toe aan de hete soep.
  • Roer 2 eetlepels bloem met 3-4 eetlepels melk tot een glad papje. Voeg er 2 eieren aan toe en klop tot een glad beslag, breng op smaak met kruiden naar keuze en bak het eimengsel zoals hierboven beschreven.
Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Tags: Eieren
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Eieren

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief