• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Ei in soep; geef je soep een extraatje

Eieren als soepgarnituur, op verschillende manieren

0
ei in soep 1

Ei in soep – Maak je soep extra lekker en voedzaam met ei. Dat kun je op verschillende manieren doen. Het maakt de soep verrassend en lekker. Een goede reden om dat eens te proberen dus.

Ei in soep, op verschillende manieren

Als je soep iets extra’s wil geven kun je behalve soepballetjes, vermicelli of croutons ook denken aan eieren. In de Oosterse keuken wordt hier veel gebruik van gemaakt. Denk maar aan Soto of Pho, dit zijn beide soepen, waar vlak voor het serveren een (vaak gehalveerd) gekookt ei aan toegevoegd wordt. Het contrast van de hartige soep of bouillon met de vrij neutrale smaak van eieren is erg lekker. Ook de Fransen gebruiken eieren in de soep, al is dit niet zo opvallend. Ze maken een liaison, een mengsel van room en ei om de soep mee te binden.

liaison
Kookschool

Liaison; voor een fluweelzachte soep of saus

Je soep of saus heerlijk romig en fluweelzacht maken? Voeg een liaison toe en upgrade je gerecht heel makkelijk naar restaurant kwaliteit. 

Check het recept of lees de infoDetails

Eisoep of sliertjessoep

Dit is precies zoals het klinkt, een soep met ei erin. Hier wordt eerst een lekkere basissoep gemaakt, vaak is dit een bouillon, een zure Hongaarse soep of een lichtgebonden groentesoep. Vlak voor serveren wordt er, al roerende, straalsgewijs los geklopt ei aan toegevoegd. Door de hitte van het vocht stolt het ei en krijg je allemaal sliertjes. Daarom wordt de soep ook wel sliertjessoep genoemd.

  • Klop per liter 3 eieren los met een beetje zout en peper. Verhit de soep, maar laat hem niet koken. Roer met een pollepel rond, zodat er een soort kolk ontstaat. Giet het mengsel nu in een dunne straal in de hete soep. Serveer direct.
eisoep
Eisoep of sliertjessoep
omelet reepjes in soep
Reepjes omelet of flensjes in de soep

Spinaziesoep met ei

Spinaziesoep met ei
Soep

Soep is ideaal voor een snelle lunch. De spinaziesoep met ei is behalve erg lekker ook gezond en erg mooi om te zien.

Check het recept of lees de infoDetails

Reepjes omelet of flensjes

Een erg leuke variatie op ei in de soep is om een dunne omelet te bakken en die als hij nog net niet gaar is op te rollen. Hierdoor blijft de opgerolde omelet mooi bij elkaar. Dit kun je maken van een los geklopt ei met kruiden, maar je kunt er ook een beetje bloem en melk aan toevoegen en er dunne flensjes van bakken. Dat laatste wordt in Duitsland vaak gedaan, dit maakt van je soep met ei direct een maaltijdsoep, want het vult behoorlijk.

  • Klop twee eieren los met een eetlepel water en kruiden naar keuze. Bak er in een niet te grote koekenpan met een klein beetje olie 4 dunne omeletten van. Bak ze maar aan een kant. Als de bovenkant zijn glans begint te verliezen rol je de omelet op. Haal uit de pan en snijd in reepjes. Voeg de omelet reepjes vlak voor serveren toe aan de hete soep.
  • Roer 2 eetlepels bloem met 3-4 eetlepels melk tot een glad papje. Voeg er 2 eieren aan toe en klop tot een glad beslag, breng op smaak met kruiden naar keuze en bak het eimengsel zoals hierboven beschreven.
Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Pannenkoek met gist naar oma’s recept

    Pannenkoek met gist naar oma’s recept

  • Pannenkoek met groenten en kaas

    Pannenkoek met groenten en kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.