Eieren in een saus – Wie eet er niet af een toe een gekookt ei? Bij je zondagse ontbijtje, op een broodje of zo als tussendoortje, eieren kunnen altijd. Of zoals een vroegere reclamecampagne ooit stelde; een ei hoort erbij! Heerlijk hoor, zo’n gekookt eitje. Maar je kunt toch echt wel meer met dat ei dan alleen koken. Eieren in een saus zijn bijvoorbeeld een heel veelzijdig gerecht. Ze zijn lekker bij een brunch of een buffet. Ook als vegetarisch onderdeel van een warme maaltijd doen die eieren in een saus het prima. Je vindt onderaan het artikel dan ook de nodige recepten die passen bij verschillende soorten maaltijden.
Eieren zijn een belangrijk voedingsmiddel
Eieren zijn al eeuwenlang een heel belangrijk onderdeel van de menselijke voeding. Ze worden dan ook over de hele wereld gegeten. Je kunt eieren op verschillende manieren klaarmaken, op een heel eenvoudige manier, maar ze worden ook verwerkt in verfijnde gerechten. Maar waarschijnlijk is de meeste gebruikte manier om een ei te garen wel het gekookte ei. Simpeler wordt het niet. Het kan wel leuker en lekkerder. Serveer die gekookte eieren eens in een saus. Het wordt dan direct een heel ander gerecht op een heel ander niveau.
De lekkerste recepten voor eieren in een saus
Omdat eieren een vrij neutrale smaak hebben kun je ze combineren met de meest uiteenlopende smaken en andere ingrediënten. In het Midden-Oosten worden eieren gepocheerd in een tomatensaus. Dat heet dan shakshuka en het wordt geserveerd als een stevig ontbijt. En neem maar aan, na een nachtje doorhalen smaakt dat ontbijt in Nederland ook prima. Ook de Indonesische keuken kent verschillende gerechten met eieren in een saus. Kijk maar naar de recepten voor Indische eieren, de rendang eieren en eieren in pindasaus. Met die recepten maak je eiergerechten die ook niet misstaan op een rijsttafel. Maar ook eieren in mosterdsaus of kerriesaus vormen een lekker onderdeel voor een warme maaltijd. Wil je het iets milder van smaak? Ga dan eens voor eieren in zalmsaus, of kruidensaus. Ook eieren in kaassaus of spinaziesaus passen bij veel verschillende maaltijden. Kijk maar eens bij de recepten.
Eieren in een witte saus; ouderwets en toch nog altijd actueel
Het geheim van eieren in een witte saus is de eenvoud. Dit gerecht is tijdloos en maakt indruk door zijn heerlijke smaak en textuur.
Eieren in kruidensaus; lekker voor een dagje zonder vlees
Het is makkelijk om te verrassen aan tafel. Het recept voor eieren in kruidensaus is het bewijs. Doe er brood bij om de saus op te dippen.
Eieren in pindasaus (Telor Semarang)
Telor semarang, dat klinkt exotisch. Het gaat over eieren in pindasaus. Een makkelijk te maken gerecht met roots uit de Indonesische keuken.
Eieren in zalmsaus
Eieren en zalm, dat is een gouden combinatie. Serveer eens gekookte eieren in zalmsaus. Lekker bij de brunch, of als onderdeel van het diner.
Eieren in kaassaus
Een gerecht dat op elk moment lekker is? Maak eens eieren in kaassaus. Voor bij de lunch, het diner, en zelfs het ontbijt!
Rendang eieren
Rendang is een beroemd gerecht uit de Indonesische keuken. Vaak gemaakt van rundvlees. Maar wist je dat er ook rendang eieren bestaan?
Indische eieren; maak ze zo pittig als je zelf wilt
Wie lust er nu geen eitje? Indische eieren zijn lekker pittig en een perfecte aanvulling bij een rijsttafel of zomaar als snack tussendoor.
Eieren in spinaziesaus; heerlijke voor een dagje zonder vlees
Maak kennis met een heerlijk gerecht van eieren in spinaziesaus. Geniet van de smaakvolle combinatie van eieren en verse spinazie.
Eieren in mosterdsaus
Ga lekker verse eieren halen bij de boer. Ze zijn de basis voor dit makkelijke recept. Eieren in mosterdsaus. Vers, simpel en erg lekker.
Eieren in kerriesaus
Ontdek de verrassende smaak van eieren in kerriesaus. Een perfect recept voor een dag zonder vlees, maar ook als basis voor een groentesaus.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.