Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Even een biefstuk bakken? Waar ga je dan voor kiezen?

Even een biefstuk bakken? Waar ga je dan voor kiezen? – Even een biefstukje bakken. Dat gebeurt in vele Nederlandse huishoudens. Het populairste stukje vlees van een rund is nog altijd de biefstuk. Of we nu thuis eten, of buitenshuis, de biefstuk staat overal op het menu. Maar wat weet je eigenlijk van biefstuk? Heb je een biefstukje gekocht omdat het ergens in de aanbieding was? Of ben je bij een goede slager geweest? Een redelijk belangrijke vraag voor iedereen die echt wil genieten van een lekker stuk vlees.

De vleesconsumptie wordt in vele media onder de loep genomen. De productie (het woord alleen al) zou slecht zijn voor het milieu, en we moeten dus minderen. Toch is daar niets mis mee. Wij zijn ervan overtuigd dat je beter één keer een echte steak kunt kopen, als dat je steeds achter allerlei koopjes aan rent. Door onze samenwerking met Slagerij Spoelder werden we nog eens met de neus op de feiten gedrukt.

Biefstuk in de smaaktest

We hadden twee soorten biefstuk. De één van Slagerij Spoelder, de ander van een niet nader te noemen merk. Ja, je leest het goed! Een merk. Toch vallen we vaak met z’n allen voor de verleiding van merken. Commercie doet veel met ons, en ja, ook wij vallen er wel eens voor. Nu kregen we beide aangeboden. We testen dus los van commercie. Het verschil bleek enorm. Niet alleen het formaat verschilde behoorlijk. De biefstuk van Slagerij Spoelder was botermals! De ander was goed, maar daar hielt het echt mee op. Waarom? Een telefoontje gaf duidelijkheid. Heb je wel eens een vakman recht vanuit zijn hart over biefstuk horen praten? Wij wel. Ga hem nou niet allemaal tegelijk bellen, we proberen het voor je te vertalen. Dat is lastiger als het lijkt. Zo graag zouden we je vertellen hoe belangrijk kwaliteit is. Maar ook hoe belangrijk het is om in te kopen bij een vakman. Dat kan niet op een scherm, dat kan niet op papier, dat moet je ervaren. Kies iemand met echt hart voor zijn vak en echt je eet beduidend lekkerder.

Hoe belangrijk het is om in te kopen bij een vakman

Commercie is overal, ook bij ons

En nu? Nu gaan ook wij een beetje commercie bedrijven. We kunnen namelijk niet veel anders als je doorverwijzen naar Slagerij Spoelder. We hebben geproefd en smaak is het bewijs! Bovendien leveren zij het vlees gewoon vers! Ja, vers vlees per post, het kan echt!

Bestel Echt Vers Vlees van buitengewoon goede kwaliteit nu gewoon online!

Daarmee sluiten we de commercie maar snel weer af. Kom we duiken de keuken in.

Biefstuk pepersausSimpel maar lekker: Biefstuk met romige pepersaus

  • 4 stuks biefstuk van een echte slager
  • zout en peper
  • 50 gram boter
  • wat peperkorrels
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 1½ deciliter koffieroom

Verhit de boter en bak de biefstuk ongeveer 3 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Voeg de peperkorrels aan de braadboter toe en laat alles op een laag vuurtje 2 minuten fruiten.
Roer de bloem door het braadboter-pepermengsel en schenk er onder voortdurend roeren de koffieroom bij.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Alex zegt

    Leuk, ik geloof zonder meer dat de Larense biefstuk het gewonnen heeft en met kop en schouders uitstak boven het ‘andere’ merk (zal de naam niet noemen). Biefstuk, ander rood vlees, verse worst enz. altijd kopen bij een vakman want smaakt zoveel beter.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.