Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Fruitwater; Breng vitamines en kleur in je dag

Water drinken is razend populair. Voeg daar vers fruit aan toe stop het in een Saveur Pure Mason Jar. Zet dit op een mooie plaats in huis. Zeker weten dat iedereen voldoende drinkt!

0 2.965

Fruitwater; Breng vitamines en kleur in je dag – Cola is uit, water is in! Anno 2019 drinken we water omdat we er langzamerhand achter kwamen dat de meeste drankjes vol vervelende suikers en andere E-nummers zitten. Geef je een beetje om jezelf dan zul je allang een andere keuze gemaakt hebben. Meer water dus!


Water + Fruit

Water is echt veel gezonder dan de gangbare limonades en vruchtensappen die je in de supermarkt koopt. Een prima keuze, maar de kleur van water is nu niet de inspiratiebron voor een happy live. Je wordt een stuk vrolijker als je aan dat water naar keuze vers fruit, groenten en/of kruiden toevoegt. Je glas of karaf water wordt er een stuk gezelliger van en jij dan natuurlijk ook. Fruitwater doet langzamerhand zijn intrede. Voor een feestje of als je vrienden komen eten haal je die mooie karaf uit de kast. Maar uhhh… jij bent er ook nog!

Inspirerend fruitwater

Fruitwaters, dat zou je elke dag moeten doen. Mijn tip is om te zorgen dat die gezellige karaf onderdeel wordt van je interieur. Een karaf kun je in vele verschillende decoratieve modellen kopen en je fruitwater krijgt op die manier een vaste plek in je huis of in je keuken. Ik bestelde bij Fonq zo’n mooie grote Saveur Pure Mason Jar. Deze royale fruitwater tap is goed voor maar liefst 8 liter fruitwater. Eenmaal gevuld is het een sieraad in je huis en kost het echt geen moeite je dagelijks hoeveelheid water binnen te krijgen. Kinderen vinden het prachtig om hun eigen glaasje te mogen tappen. Fonq maakt wat mij betreft de slogan “Eigentijds webwarenhuis” in dit geval helemaal waar.

fruitwaterSaveur-Pure-Mason-Jar---37_50

Fruitwater en legale kindermarketing

We hebben er vaak de mond van vol. Kinderen zouden meer betrokken moeten worden bij de natuur en meer moeten leren van goede voeding. We zijn druk met de negatieve effecten van kindermarketing. Maar hier, in dit artikel, doe ik graag aan kindermarketing. Kinderen vinden het namelijk prachtig om hun fruitwater te tappen uit de Saveur Pure Mason Jar. Hier stonden ze met z’n drieën te vechten wie er het eerst z’n glaasje gezonde gezelligheid mocht tappen. In de drinking jars (die leuke vintage weckpotjes) die ik mee bestelde wordt het voor de kinderen een nog groter feestje. De uit Amerika overgewaaide trend breng ik dan ook graag onder de aandacht als je er maar wel gezonde dingen in stopt. Met deze fruitwaters is dat echt geen probleem.

Op ieder moment van de dag

Zomer of winter, het maakt niet uit wanneer je een fruitwater maakt. Zorg iedere dag voor een verrassing in het water. Kies ‘s zomers voor aardbeien, perziken, meloen of bessen. In de wintermaanden pak je citroenen, limoenen, sinaasappels, appels, peren etc. Durf te variëren en denk vooral even na over de smaak- en kleurencombinatie. Zet deze eyecatcher thuis op tafel, op het aanrecht of zoals ik gewoon buiten op de tuintafel. Een mooi gevulde jar zorgt natuurlijk dat er meer getapt wordt, en dat is wat je wil bereiken.

6 tips om fruitwater te maken

 1. Bedenk op welke tijd je de jar dagelijks vult. De toegevoegde vruchten, groenten of kruiden moeten natuurlijk even de tijd krijgen om hun smaak af te geven.
 2. Koud is fruitwater het lekkerst. Zorg dus voor voldoende ijs(blokjes) In zo’n grote jar kun je makkelijk één ijsblok gooien. Voorkom in ieder geval dat je iedere dag ijsblokzakjes open staat te trekken. Dat is zonde voor het milieu en echt niet nodig!
 3. Varieer, het liefst dagelijks! Variatie in kleuren en smaken zorgt voor het verrassingseffect. Iedereen zal dagelijks kijken wat er nu weer in de kan zit wat het natuurlijk leuk en spannend houdt.
 4. Keep it fresh! Fruit dat in water zit gaat natuurlijk hard achteruit. Het ijswater zal even zorgen voor wat conservering maar als de kan leeg is kun je het meeste fruit nog goed gebruiken in je yoghurt, bij je ontbijt of bij je een fruit dessert. Weggooien doen we natuurlijk liever niet.
 5. Appels en peren verkleuren, en al helemaal als je ze in water legt. Toch kun je dit prima gebruiken mits je er voldoende citroen of limoen bij doet. Dat is lekker en voorkomt dat je water een vervelend kleurtje krijgt.
 6. Maak ook eens ijsthee in zo’n Saveur Pure Mason Jar. Heerlijk in de zomermaanden op je tuintafel. De buurvrouw komt nu echt nog een keertje vaker langs.

Combineren maar

Een beetje lef en een beetje fantasie zijn bij fruitwaters wel gewenst. Denk aan leuke combinaties zoals aardbeien en basilicum, komkommer en appel, grapefruit en rozemarijn, peer en kaneel. Meng ook eens wat honing door het water. We gaan natuurlijk liever niet met suiker aan de slag, en honing houdt de helderheid in tact. Ben je een beetje bang om smaken te combineren? Laat je inspireren door bestaande combinaties. Durf de uitdaging met jezelf aan te gaan om iedere dag iets origineels in de Jar te presenteren.

Zomaar een paar mogelijkheden:

 • framboos – citroen
 • citroen – munt – limoen
 • sinaasappel – munt – komkommer
 • alleen ananas
 • ananas – kiwi
 • aardbei – basilicum– citroen
 • watermeloen – munt
 • blauwe bessen – lavendel
 • appel – kaneelstokje
 • kiwi – blauwe bessen – limoen – munt

Deel je creatieve tips

We kunnen lange waslijsten maken met smaakcombinaties. Uiteindelijk draait het altijd om wat jij lekker vindt. We dagen jullie dan ook graag uit om je favoriete fruitwater smaakcombinaties met ons en onze lezers te delen. Zo inspireer je elkaar en die inspiratie draagt in dit geval op een leuke manier bij aan een gezonder leven! Plaats jij de eerste tip?

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer