Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gegrilde perzik op drie manieren

0 2.905

BBQ perziken. Verse sappige perziken zijn overheerlijk op de bbq. Het verleidelijke zoete combineert perfect met de rook smaak van je gril. Hier zijn drie verschillende eenvoudige recepten om perziken te grillen, en je gasten eens aangenaam te verrassen.

Gegrilde perziken met parmezaan en groene salade.

Pel de perzik, snijd hem doormidden en haal de pit er uit. Borstel ze in met olijfolie, wat vers gemalen zout en peper. Zorg dat je bbq rooster goed schoon is, en het vuur niet al te heet is.

Grill de perziken aan beide kanten 3 minuten. Serveer met goede parmezaan of een andere harde zoute Italiaanse kaas er overheen geschaafd, en je hebt een elegant makkelijk en verrukkelijk voorgerecht.

Deze perziken zijn perfect voor een eenvoudige gemengde groene salade, met een halve uitgeknepen citroen wat olijf olie peper en zout.

Je proeft de geweldige smaak combinatie van licht bitter met het contrast van de gerookte zoete perzik en het zout van de kaas.

 

Gegrilde perzik salsa

Pel en ontpit de perzik, en snijd hem doormidden. Borstel ze in met extra virgin olijf olie, en wat vers gemalen peper en zout.

Grill de perzik 2 minuten aan elke kant.

Laat ze afkoelen en snijd ze daarna in dunne schijfjes.

Doe de perzik schijfjes in een kommetje met een flinke kneep citroensap, wat fijn gehakte rode ui en verse mint, en wat vers gemalen peper en zout.

Deze salsa is overheerlijk met gegrilde spare ribs of gegrilde kippenborst.

Gegrilde zoete perzik met vanille ijs  

Perzik met ijs, zo vanzelfsprekend. Gegrilde perzik met ijs, nog veel beter.

Borstel de geschilde en ontpitte halve perzik met gesmolten boter, en stooi ze rijkelijk in met bruine suiker en een snufje vers gemalen zout.

Gril ze 3 minuten per kant, en serveer met een kneep limoen, en een flinke schep kwaliteits vanille ijs.

Gril ze!!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer