• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Gehaktballetjes

Heel veel recepten, voor elke smaak!

0
Gehaktballetjes

Gehaktballetjes – Iedereen in Nederland kent de traditionele Hollandse gehaktbal. Die hebben meestal een flink formaat. In de meeste buitenlandse keukens worden meestal kleine balletjes van gehakt gemaakt. Soms in een sausje, soms pittig gekruid, maar ook in een gerecht als curry, pasta of een stamppot doen gehaktballetjes het prima, alles is mogelijk. Ook in complete gerechten vind je ze terug. Veel van de balletjes uit de gerechten zou je, met misschien een kleine aanpassing, ook als borrelhap kunnen serveren. Al eens gedacht aan een borrel waarbij je verschillende soorten balletjes serveert? Dat valt vast in de smaak bij je gasten. En vergeet vooral de kinderen niet, ook die zijn vaak gek op de kleine balletjes!

Kies uit diverse gehaktballetjes

Je vindt in dit artikel een flinke selectie recepten voor kleine gehaktballetjes. Daar zitten uiteraard de bekende buitenlandse soorten als Spaanse en Zweedse balletjes bij. Maar ook Luikse gehaktballetjes, balletjes in ketjapsaus, in satésaus, in tomatensaus en in mosterdsaus. Je kunt balletjes maken van rundergehakt en varkensgehakt. Maar al eens gedacht aan kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus? En ook van lamsgehakt maak je de lekkerste gehaktballetjes. Daarnaast vind je een recept voor wildgehaktballetjes, met een heerlijke stamppot erbij. Liever een curry? Gehaktballetjes kunnen ook heel goed in een currysaus.

gehaktballetjes in tomatensaus
Vleesgerechten

Makkelijke gehaktballetjes in tomatensaus, ideaal om voor te bereiden

Gehaktballetjes in tomatensaus: lekker voor de warme maaltijd én als borrelhapje. Makkelijk recept, perfect om voor te bereiden.

Gehaktballetjes in ketjapsaus
Hapjes

Gehaktballetjes in ketjapsaus

De lekkerste snack voor bij een borrel? Met gehaktballetjes in ketjapsaus zet je een lekker pittige snack op tafel. Daar scoor je zeker mee!

Gehaktballetjes in mosterdsaus
Vleesgerechten

Gehaktballetjes in mosterdsaus

Iedereen houdt van gehaktballetjes. Deze gehaktballetjes in mosterdsaus serveer je bij de maaltijd, maar ze zijn ook lekker als borrelhap!

spaghetti met gehaktballetjes
Pastagerechten

Spaghetti met gehaktballetjes; eerlijke en pure smaken

Echt iedereen lust graag spaghetti met gehaktballetjes. De saus van verse tomaten is heerlijk licht en puur van smaak.

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus
Vleesgerechten

Kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus

Serveer kalfsgehaktballetjes met champignons in roomsaus met gnocchi, pasta of aardappels en verse groenten of een salade.

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Een keertje geen kip in de curry? Maak dan deze gele curry met gehaktballetjes. Dit kan als maaltijd maar ook als borrelhapje!

Gehaktballetjes in satésaus
Hapjes

Gehaktballetjes in satésaus

Gehaktballetjes in satésaus, niet die uit een blikje, maar lekker vers en zelfgemaakt. Inclusief tips voor een goede en lekkere satésaus.

Stamppotje van aardappel en knolselderij met wildgehaktballetjes
Stamppot

Stamppotje van aardappel en knolselderij; met wildgehaktballetjes

Een makkelijke maaltijd, maar wel speciaal? Een stamppotje van aardappel en knolselderij, met wildgehaktballetjes. Simpel met een beetje luxe

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
Vleesgerechten

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Gehaktballetjes in saté- of tomatensaus kent iedereen. Deze kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus zijn eens iets anders en verrassend lekker.

Albondigas
Hapjes

Albondigas of Spaanse gehaktballetjes

Je kent de Albondigas vast wel uit de tapasbar. Deze Spaanse gehaktballetjes kun je ook eenvoudig zelf maken met een heerlijke tomatensaus.

gehaktballetjes in pittige saus
Hapjes

Gehaktballetjes in een pittige saus

Met gehaktballetjes in een pittige saus, geïnspireerd op de talloze recepten van albondigas, zet je een Spaanse fiesta op tafel!

Luikse balletjes
Vleesgerechten

Luikse balletjes

Maak van "standaard" gehaktballetjes een feest door er Luikse balletjes van te maken. Lekker bij Vlaamse friet en salade of op de borreltafel.

Vorige Volgende

Van het meest veelzijdige stukje vlees maak je kipgehaktballetjes

Niet iedereen wil, om uiteenlopende redenen, varkensvlees of rundvlees eten. Toch kun je ook zonder vlees van rund of varken genieten van heerlijke gehaktballetjes. Van kipgehakt kun je namelijk ook de lekkerste gehaktballetjes maken. Je krijgt vijf verschillende recepten met balletjes van kipgehakt. Maak eens een pasta met kipgehaktballetjes en verse groenten. Dat is eens iets anders dan die eeuwige tomatensaus. Je maakt ongetwijfeld ook vrienden met de goedgevulde Chinese kippensoep, waarin behalve stukjes kip ook kipgehaktballetjes zitten. Liever iets lekkers voor bij de borrel? Kipgehaktballetjes met een dipsaus, of kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus zijn altijd een goed idee! Kipgehaktballetjes zijn ook heerlijk bij een stamppotje. Kortom, met kip maak je de meest veelzijdige gehaktballetjes!

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

Check het recept of lees de infoDetails
Gehakt

Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees

Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.