- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel – Zalm, elke visliefhebber verkneukelt zich al bij de gedachte aan een heerlijk zalmmootje, een pastaschotel met zalm, een stokbroodje of een toastje met zalm en ga zo nog maar even door. Zalm is de droom van veel visliefhebbers. Misschien vanwege de zachte smaak, de prachtige kleur of de gezonde eigenschappen.


Het schoonmaken van de zalm

Sta jij ook wel eens voor de kraam van je visboer of de vitrine in de viswinkel te staren naar die prachtige verse zalm en wil je eigenlijk niks liever dan hem meenemen naar huis en eens flink onderhanden nemen ?? Laat je je hiervan weerhouden omdat je echt niet weet hoe je van die vis een mooie zalmfilet moet maken lees dan hier hoe je zelf een zalm schoonmaakt[1].

Verschillende manieren van bereiden

Je kunt bij je visboer kiezen voor warm of koud gerookte zalm. Bij koud roken komt de temperatuur niet boven de 25 graden, bij warm roken ligt deze temperatuur tussen de 75 en 100 graden.  De smaak van warm gerookte zalm is wat meer verfijnd dan die van koud gerookte zalm. Door het warm roken ontstaat er als het ware een korstje om de zalm welke zorgt dat de smaak goed vastgehouden wordt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf je zalm te roken.

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Gerookte zalm; van ontbijt tot borrel

Maar uiteindelijk willen we natuurlijk gewoon graag koken met deze heerlijke, vette supervis. De zalm is een zo veelzijdige vis dat je hem in alle maaltijdgangen terug kunt laten komen, ontbijt, lunch, diner of voor bij de borrel, een stukje zalm smaakt altijd.

Ontbijt:

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Lees voor dat je met deze heerlijke vis aan de slag gaat ook eens de volgende info;

  • Zalm; gezonde vette supervis[4]
  • Zalm, vers of gerookt doe er iets lekkers mee[5]
  • Wilde zalm of Kweekzalm[6]

Zo hopen wij je te helpen bij het maken van een bewuste keuze.

Amuse:

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]
Borrel:

[vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]
Lunch:
  • Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes[10]
  • Poke met rauwe zalm, avocado en glasnoedels[11]
  • Frisse salade met zalm, radijs en sinaasappel[12]
  • Pizza met gerookte zalm en geitenkaas[13]
  • Taco’s gevuld  met zalm en mangosalsa[14]
  • Broodje ei met zalm en prei uit de oven[15]
Diner:
  • Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm[16]
  • Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes[17]
  • Zalm met kikkererwtensalade[18]
  • Smeuïge zalmtartaartjes met witte wijnsaus[19]
  • Gegrilde zalm met rucola[20]
  • Zalmrisotto met Parmezaanse kaas[21]

Heb je inmiddels al je keus kunnen maken ?? Kies je voor zalm bij het ontbijt of neem je een stukje bij je avondmaaltijd ?? Vergeet niet, deze vis is zo gezond dat beide natuurlijk ook kan.

Links en afbeeldingen in dit bericht van www.lekkertafelen.nl:
  1. een zalm schoonmaakt: https://lekkertafelen.nl/kookschool/rondvis-zelf-fileren/
  2. Kookschool: https://lekkertafelen.nl/rubriek/kookschool/
  3. Ontbijt en lunch: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/ontbijt-en-lunch/
  4. Zalm; gezonde vette supervis: https://lekkertafelen.nl/kookschool/zalm-gezonde-vis/
  5. Zalm, vers of gerookt doe er iets lekkers mee: https://lekkertafelen.nl/specials/zalm-vers-of-gerookt-doe-er-iets-lekkers-mee/
  6. Wilde zalm of Kweekzalm: https://lekkertafelen.nl/kookschool/wilde-zalm-of-kweekzalm/
  7. Voorgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/voorgerecht/
  8. Recept: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/
  9. Hapjes: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hapjes/
  10. Worteltortilla’s met roomkaas, rucola, zalm en tomaatjes: https://lekkertafelen.nl/recepten/worteltortillas-met-roomkaas/
  11. Poke met rauwe zalm, avocado en glasnoedels: https://lekkertafelen.nl/recepten/poke-rauwe-zalm-avocado-en-glasnoedels/
  12. Frisse salade met zalm, radijs en sinaasappel: https://lekkertafelen.nl/recepten/frisse-salade-met-zalm-radijs-en-sinaasappel/
  13. Pizza met gerookte zalm en geitenkaas: https://lekkertafelen.nl/recepten/pizza-met-gerookte-zalm-en-geitenkaas/
  14. Taco’s gevuld  met zalm en mangosalsa: https://lekkertafelen.nl/recepten/tacos-gevuld-met-zalm-en-mangosalsa/
  15. Broodje ei met zalm en prei uit de oven: https://lekkertafelen.nl/recepten/broodje-ei-met-zalm-en-prei-uit-de-oven/
  16. Pasta met daslookpesto en warm gerookte zalm: https://lekkertafelen.nl/recepten/pasta-met-daslookpesto-en-warm-gerookte-zalm/
  17. Zalm in parmaham met spinazie en trostomaatjes: https://lekkertafelen.nl/recepten/zalm-in-parmaham-met-spinazie-en-trostomaatjes/
  18. Zalm met kikkererwtensalade: https://lekkertafelen.nl/recepten/zalm-kikkererwtensalade/
  19. Smeuïge zalmtartaartjes met witte wijnsaus: https://lekkertafelen.nl/recepten/smeuige-zalmtartaartjes-witte-wijnsaus/
  20. Gegrilde zalm met rucola: https://lekkertafelen.nl/recepten/gegrilde-zalm-met-rucola/
  21. Zalmrisotto met Parmezaanse kaas: https://lekkertafelen.nl/recepten/zalmrisotto-met-parmezaanse-kaas/