• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Gevulde aardappelen op vier manieren

Met wat tijd en liefde zet je echt smaak op tafel

0
Gevulde aardappelen

Gevulde aardappelen op vier manieren – Wij vroegen op onze socialmediakanalen wie er nog wel eens aardappelen schilt. Bijna iedereen antwoordt met, JA. En natuurlijk worden we daar hartstikke blij van. Maar toch worden er dagelijks talloze zakjes gewassen en panklare aardappelen verkocht. Dus mensen, deel dit bericht over gevulde aardappelen!

Er zijn echt nog heel veel mensen te overtuigen van het belang, maar ook het genot van echte ingrediënten!

Piepers om te schillen

We hebben het al eens vaker gezegd. Zorg altijd dat je aardappelen in huis hebt. Bij voorkeur een vastkokende en een kruimige soort. De een is ideaal voor een salade of om lekker te bakken, de ander is meer geschikt voor een puree of een stamppot. Maar voor onderstaande gevulde aardappelen hebben we een nog mooiere oplossing gevonden. De Menopper is een nieuwkomer op de markt. Zo eentje waar we echt blij van worden. Er komen regelmatig nieuwe aardappelsoorten op de markt, maar sommige verdwijnen net zo snel als dat ze kwamen. De Menopper is wat ons betreft echt een blijvertje. De aardappel heeft heerlijke kookeigenschappen en leent zich heel goed voor o.a. gevulde aardappelen. Ze zijn al op meerdere punten verkrijgbaar. Kun je ze in jouw buurt niet vinden? Bestel ze dan via aardappelenbezorgen.nl. Mooi extra voordeeltje is dat je ze dan ook niet hoeft te sjouwen.

aardappelen schillen
Zelf geschilde aardappelen is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Geen zin om te schillen? Sorry, dan mis je de smaak en kwaliteit van die aardappelen. Op de foto de Menopper.

Gevulde aardappelen; varieer!

We durven wel te stellen dat gevulde aardappelen niet zo vaak op de verschillende thuismenu’s staan. Zelfs in restaurants kom je ze nauwelijks tegen. Een fanatiekeling maakt ze nog wel eens tijdens een barbecue, maar wij vinden dat de gevulde aardappel best een keertje vaker op de menukaart mag. Het is een fantastisch, voedzaam bijgerecht. Stukje vlees of vis en een homemade salade erbij en je zet feest op tafel. Hieronder vind je vier recepten en manieren om die aardappelen te vullen. Dit kan dus het hele jaar door met een frisse vulling in de zomermaanden en een wat stoerdere vulling in de herfst- en wintermaanden.

Andere ideeën om mee te vullen zijn:

  • kleine blokjes courgette
  • blokjes rauwe of gekookte ham
  • kerrie met lente-ui of courgette
  • Goudse kaas
  • gepofte knoflook
  • stukjes gedroogde tomaat
  • gebakken champignons in kleine stukjes

Probeer de verschillende verrassende vullingen!

Gevulde aardappel met Mexicaanse vulling
Bijgerecht

Gevulde aardappel met Mexicaanse vulling

Vul eens een aardappel. Dat is makkelijker dan je denkt en je zet met gevulde aardappels met een Mexicaanse vulling iets origineels op tafel.

Gevulde aardappelen met gorgonzola
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Aardappelen en kaas is een goddelijke combinatie. Met deze gevulde aardappelen met gorgonzola maak je gegarandeerd vrienden.

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Robuust, lekker fris en goed op smaak. Dat is hopelijk ook jouw beleving als je deze gevulde aardappelen met paprika en lente-ui maakt.

gevulde aardappelen met spek en ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met spek en ui

Aardappelen vullen is simpeler dan het misschien lijkt. Deze stoere gevulde aardappelen met spek en ui moet je dus echt eens proberen.

Vorige Volgende
aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Krieltjes bakken in de oven

    Krieltjes bakken in de oven

  • ovenfriet

    Ovenfriet van zelf geschilde aardappelen

  • aardappel-bloemkoolgratin

    Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

  • aardappelsoorten

    Aardappelsoorten

  • Aardappelsoep met prei

    Aardappelsoep met prei

  • chips maken van aardappels

    Chips maken van aardappels

  • Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

    Blote billetjes in het gras (snijbonen en witte bonen)

  • Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

    Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

  • Aardappelpannenkoekjes

    Aardappelpannenkoekjes

  • bonne femme

    Bonne femme; een heerlijk eenpansgerecht uit de koekenpan

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.