• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, januari 22, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Granaatappel eten? Zo haal je de gezonde pitjes er eenvoudig uit.

door Redactie
in Specials
Granaatappel eten? Zo haal je de gezonde pitjes er eenvoudig uit.
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Granaatappel eten? Zo haal je de gezonde pitjes er eenvoudig uit – In grote aantallen liggen ze op de kraam van je groenteman op de markt. De dof oranje kleur is misschien niet de mooiste, toch heeft het uiterlijk van de vrucht het juiste effect. (In het buitenland kom je trouwens ook exemplaren met een glanzende schil tegen.) Ze verleiden je om gegeten te worden. Ze liggen je aan te staren op die kraam en je wilt er mee aan de slag, zeker als je eenmaal weet hoe mooi ze er aan de binnenkant uitzien. Maar, hoe doe je dat? Door de gezonde eigenschappen van deze exotische vrucht is de populariteit iets toegenomen. Een rage zal het echter nooit worden. Velen vinden het lastig om een granaatappel schoon te maken, en dan, wat kun je er mee? Misschien mogen wij ons best doen om je uit te leggen dat deze bezwaren ongegrond zijn. We zien je namelijk graag met een tevreden gezicht en een tas vol verse granaatappels van de markt komen om er thuis heerlijk van te snoepen en een beetje kleur aan je gerechten mee te geven.

Handig en snel een granaatappel eten of klaar maken voor gebruik

granaatappel- dwarsdoorsnedeDe inhoud

Binnen de schil van de granaatappel verdelen witte vliezen de vrucht in compartimenten. Hierin zitten talloze geleiachtige kogeltjes met een klein pitje. Ze kunnen roze of dieprood van kleur zijn en zijn het eetbare deel van de granaatappel.

Voorkom vlekken

Voor je begint is het goed om te weten dat je erg voorzichtig moet zijn met het rode sap uit de granaatappel. Het sap is heerlijk, maar vlekt enorm. Voorkom dat het sap op je kleding terecht komt, het geeft echt moeilijk verwijderbare vlekken.

De heerlijke pitjes eruit halen

Snijd een granaatappel dwars door en lepel de pitjes eruit of snijd de granaatappel van boven naar beneden in vieren, buig de partjes schil naar buiten en laat de ‘kogeltjes’ eruit rollen. Je kinderen zullen het leuk vinden om mee te helpen! Óf, mijn favoriete manier, snijd alleen de schil rondom in. Trek de granaatappel vervolgens met je beide handen uiteen in twee helften. Trek de schil rondom ietsje naar buiten. Houd de gehalveerde granaatappel vervolgens losjes op je hand boven een kom, met de zadenkant naar beneden en geef een aantal ferme tikken op de schil met een pollepel. Zo klop je de zaden eruit en ben je veel sneller klaar dan wanneer je de zaadjes tussen de segmenten gaat uitpeuteren.

De witte vliezen zijn bitter. Die moet je altijd volledig verwijderen.

Ladychef Jean Beddington legt in onderstaand filmpje het handige trucje duidelijk uit.

]De leerachtige schil beschermt de inhoud van de vrucht goed. Je kunt ze maandenlang in de koelkast bewaren.

Vanaf nu heb je geen reden meer om te zeggen dat het lastig is. Bovendien is het een waardevolle vrucht die absoluut meer aandacht verdient. Meer weten? Bekijk de complete kookbundel over granaatappels.

Tags: FruitFruit - Exoten

Gerelateerde Artikelen & Recepten

sinaasappel - citrus - recept - recepten
Specials

Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap

limoen
Specials

Limoen, Ontdek de sprankelende kracht van limoen!

Citroen
Specials

Citroen; een veelzijdige supervrucht

Grapefruit of pompelmoes; Hoe zit het nu precies?
Specials

Grapefruit of pompelmoes; Hoe zit het nu precies?

bakken met herfstfruit 1
Specials

Bakken met herfstfruit; Serveer het seizoen bij de koffie

Reacties 2

  1. Jan Teleurgesteld says:
    5 jaar geleden

    Dat foodtube filmpje blijkt helemaal niet te bestaan…

    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Die video bestond vroeger wel Jan, we hebben ‘m voor je opgezocht en hopen dus dat je nu je naam wijzigt in Jan Tevreden 😉

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Echte fish & chips van kabeljauw in een verrukkelijk krokant beslag. Fish & Chips is razend populair. Zelf maken is...

Lees verder
tutti frutti compote

Tutti Frutti Compote ( 2 varianten )

risotto met kabeljauw en schorseneren

Risotto met kabeljauw en schorseneren

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen