Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Granaatappel gezond en steeds populairder

1.426

Granaatappel gezond en steeds populairder

De granaatappel wordt ook wel tot het superfruit gerekend (superfood), maar voor al dat zogenaamde ‘superfood’ geldt het zelfde: echt wetenschappelijk bewijs heeft men er niet voor, dat het eten van dergelijke voedsel je daadwerkelijk beschermt tegen allerlei ziektes. Het ligt namelijk allemaal niet zo simpel in je lichaam als men jarenlang dacht. Hoe dan ook, de granaatappel wordt gepromoot als superfruit en de omzet ervan schijnt de afgelopen jaren verviervoudigd te zijn. Laat je niet gek maken door slimme marketingbureaus, eet een granaatappel als je hem lekker vindt en niet (uitsluitend) omdat hij bestempeld is tot superfruit.

Gezonde redenen om een granaatappel te eten

1. Granaatappel beschermt tegen kanker, hart- en vaatziekten
Het fruit zit boordevol antioxidanten. Hieronder vallen o.a. vitamine E en C, bètacaroteen en de spoorelementen seleen en zink. Ze voorkomen beschadiging van cellen en weefsels in je lichaam en helpen daarmee kanker, hart-en vaatziekten te voorkomen.

2. Betere botten en tanden
Vooral als je ouder wordt ben je gebaat bij kalk. Calcium is in ruime mate aanwezig in de granaatappel. Melk en kaas zijn veel bekendere calcium leveranciers, maar vergeet niet dat ook in veel groenten en fruit een royale hoeveelheid calcium aanwezig is. Zo ook in de granaatappel, weer een goede reden om ze vaker te eten.

3. Helpt je energiestofwisseling
De aanwezige fosfor helpt je energiestofwisseling. Fosfor komt in veel gezond voedsel voor en zorgt voor de juiste balans in je energiestofwisseling.

4. Goed werkende spieren
De granaatappel is ook rijk aan magnesium. Magnesium behoort tot de mineralen en zorgt o.a. voor een goede werking van je spieren.

Oeps, zo lijken we toch nog bijna promotors van ‘superfood’. Dat zijn we zeer zeker niet. Eet vers, en gevarieerd. Kook, bak of tafel ‘dicht bij de natuur’ dan krijg je gegarandeerd voldoende voedingsstoffen binnen. Vergeet niet dat de granaatappel vooral erg lekker en heel decoratief is. Dat is de enige juiste reden om deze vrucht verder te ontdekken. Meer weten? Bekijk de complete kookbundel over granaatappels.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer