Graskaas – Vanaf eind mei, begin juni is er weer graskaas. Graskaas is kaas, gemaakt van melk van koeien die weer buiten lopen. Het is nogal een heet hangijzer in deze tijd of de koeien echt nog wel naar buiten gaan. Het is vrijwel onmogelijk om de melk te splitsen van koeien die wel buiten komen of van koeien die alleen de muren van de stal zien. Toch blijft graskaas een mooi fenomeen. In deze zeer jonge kaas proef je nog altijd de smaak van de zomer. Een momentje waar je toch ieder jaar in juni weer naar uitkijkt.
Meer dan alleen op een broodje
De uiterst zachte kaas is heerlijk op een broodje (met roomboter natuurlijk) maar kun je ook uitstekend gebruiken als blokje kaas bij de borrel. Probeer maar eens met een vijgenjam of een zachte honing-mosterdsaus. Verwerk ook eens blokjes graskaas in een salade of gratineer een ovenschotel met graskaas. Je kunt ongetwijfeld zelf nog veel meer bedenken. Heb je een favoriet? Laat het ons weten onder dit artikel.
Recepten met Graskaas
Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!
Raapsteeltjes salade met graskaas
In het graskaasseizoen zijn er volop raapsteeltjes verkrijgbaar. De link naar een mooie en verse raapsteeltjes salade is dan natuurlijk snel gelegd.
Andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing
Deze verrassende andijviesalade met abrikozen, graskaas en abrikozendressing is de perfecte salade bij een zomerse maaltijd of barbecue.
Ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas
Door zomaar wat seizoensproducten van de maand juni te combineren zet je deze ovenschotel van snijbonen met paprika en graskaas op tafel!
Kaassoep met graskaas en mosterd
Ben je een kaasliefhebber? Zet dan deze kaassoep met graskaas en mosterd eens op tafel. Lekker als voorgerechtje in een menu of als lunch!
Aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas
Voor een superlekkere lunch, of als hoofdgerecht, met deze aspergequiche met rivierkreeftjes en graskaas zit je altijd goed!