Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Grillen? Dan maar binnenshuis

Redactie door Redactie
in Specials
0

Als het weer dan niet mee zit in deze zomer heb ik toch regelmatig de behoefte om binnen even wat op het vuur te zetten. Het geeft wel niet hetzelfde gevoel, maar ook uit de grillpan of uit de oven grill kun je natuurlijk allerlei lekkers halen. Lekker Tafelen zet graag wat tips voor je  op een rij.

Verse kabeljauwmoten met peterselieboter uit de grillpan

Wrijf 4 kabeljauwmoten naar smaak in met zout en peper. Haal ze door de bloem en smeer ze vervolgens in met olijfolie (met een bakkwast). Laat ze garen in een hete grillpan. Houd na het grillen de kabeljauwmoten warm in een schaal. Garneer de kabeljauwmoten met partjes citroen. Meng de 160 gram roomboter 35 gram peterselie en breng de boter op smaak met zout, peper en wat citroensap. Maak er een rol van en snijd er schijfjes af. Leg op elke kabeljauwmoot een schijfje boter.

Geroosterde tomaten

Ontpit 4 tot 8 tomaten door de onderkant in te snijden. Pas op dat ze niet breken. Voeg naar smaak zout en peper toe en smeer de tomaten olijfolie. Zet de tomaten in een hete grillpan en laat ze op laag vuur garen. Natuurlijk kun je de tomaten ook halveren voor het grillen. Serveer als bijgerecht

Let er op dat je, bij gebruik van een grillpan, de vetstof niet in de pan doet maar (met een bakkwastje) op het product zelf aanbrengt. Vet in de grillpan is zinloos omdat dit tussen de ribbels verdwijnt waar het zal gaan walmen tijdens het grillen.

Gegrilde witlof met sinaasappel, tijm en serranoham

Zet de grillpan op hoog vuur en wacht tot deze heet is. Bestrijk 4 in parten gesneden witlofstruikjes met olijfolie. Grill ze in ca. 4 minuten beetgaar. Meng het sap van 1 sinaasappel met de blaadjes van 3 takjes verse tijm en 1 eetlepel extra virgine olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Leg de witlof op een platte schaal, schenk de dressing erover en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel er 200 gram grof gesneden serranoham over. Serveer als voorgerecht.

Aardappeltjes uit de grillpan

Was 400 gram kleine en vastkokende aardappelen en kook ze met schil in gezouten water beetgaar. Reken ca. 18 minuten. Maak 200 gram rode- en gele paprika schoon en snijd in fijne reepjes. Hak 50 gram rucola en een half bosje verse basilicum grof. Giet de aardappelen af, pel de schil eraf. Verhit een grillpan en grill hierin de aardappeltjes tot ze knapperig  en lichtbruin zijn. Voeg de paprika toe en grill 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de grof gehakte rucola en basilicum over de aardappeltjes en serveer direct.

Ananas met honing uit de grillpan

Grill ook eens verse ananas met wat honing en een scheutje rum. Lekker als dessert met een bolletje roomijs.

Wist je dat je beter een gietijzeren grillpan kan hebben dan een grillpan met anti-aanbaklaag? De gietijzeren grillpan zorgt voor een veel betere en constantere warmteverdeling.

DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

zelf barbecue spiesjes maken
Specials

Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Schnitzel recepten
Specials

Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Salades met kaas
Specials

Salades met kaas die echt ergens naar smaken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!