Hallo allemaal,
Ik ben Xander van Boven en ben 10 jaar oud ik woon op het super leuke en gezellige eiland Texel! en ik ben heel blij dat ik nu ook recepten mag plaatsen op lekkertafelen!
Ik zou eerst even wat over mezelf vertellen. Toen ik geboren werd hadden mijn opa en oma en mamma een eetcafe in Den Burg. Ik vond dat als kleine Xander echt super leuk en was dan ook erg vaak in de keuken bij mijn opa en oma te vinden. Daar mocht ik vaak proefen (was 3 jaar oud) en soms meehelpen taart maken enzo. Toen ze besloten om met het eetcafe te stoppen was ik het er dan ook niet mee eens en zei ik heel boos dat ik later zelf een restaurant zou beginnen en ik zou de kok worden, dit is toen nooit meer veranderd, dit wil ik nog steeds. Ik ben altijd samen met mijn opa en oma en mamma blijven koken en lekkere dingen maken.
In 2012 leerde ik ineens heel snel bij toen ik me van mijn moeder mocht opgeven voor junior masterchef, toen ik door de eerste voorselectie heen was heb ik gelijk aan Annette van Ruitenburg gevraagd of ze me wou helpen lekker echt texels eten met het liefst vergeten groenten klaar te maken, Annette heeft me toen heel veel geleerd van vergeten groente! Des te verder ik kwam in het programma moest ik ook nog andere dingen leren en gelukkig waren er veel koks die me wilden helpen, zoals Valentein van Greenside, Joram van hotel Tatenhove, Peter van hotel Opduin en de mannen van de Texelse Visspecialist hebben me geleerd te fileren dat vond ik echt heel eng eerst. Via het programma leerde ik natuurlijk ook nog veel van andere koks zoals natuurlijk van Ron Blaauw en Alain Carron, maar er kwamen ook andere topkoks ons dingen leren zoals Jonathan Karphatios, Peter Lute en Francois Geurts.
Ik kwam in junior masterchef tot de halve finale. Daarna wist ik zeker dat dit is wat ik wil en dat ik wil proberen om de jongste Michelin kok van Nederland te worden!Omdat dit echt is wat ik zo graag wil heb ik met mijn moeder afgesproken dat ik straks eerst naar VWO ga en als ik na 2 jaar nog steeds de droom heb om jongste Michelin kok van Nederland te willen worden ik dan naar de kokschool mag, dus ik tel de jaren ondertussen af:)
Na mijn avontuur bij junior masterchef ben ik natuurlijk gewoon blijven koken, het leukst van koken vind ik dingen ontdekken, bijvoorbeeld ik kijk in de koelkast wat mijn moeder daar nog heeft staan en daar maak ik dan iets van, zonder recept gewoon zelf wat proberen, meestal is het wel lekker maar soms ook niet natuurlijk hahaha.
Zo gaat dat ook met recepten bij mij, ik kijk naar een recept die ik graag wil maken maar meestal verander ik halverwege omdat ik ineens wat anders bedenk wat me ook wel erg lekker bij lijkt en zo krijg je heel erg leuke en gekke dingen en dat vind ik leuk om te doen.
Via twitter zag ik een tijdje terug een oproep van Oneindig Noord Holland dat ze het beste recept zochten van Noord-Holland en eindelijk
maakte leeftijd niets uit (meestal mag ik nergens aan meedoen omdat ik te jong ben) en bedacht ik een recept van wat ik dacht wat mensen toen wel zouden kunnen eten. Mijn vader deed vroeger rondleidingen op Texel en hij heeft ons ook al alles laten zien en 1 van de verhalen die ik altijd leuk vond was over het strooppot. Van dat vehaal heb ik een recept gemaakt die jullie hier snel kunnen zien en maken!
Met dat recept kwam ik bij de laatste 9 en werd toen uitgenodigd om erbij te zijn bij de bekendmaking van het beste kookboek 2012,
daar waren natuurlijk erg veel koks waar ik mee gepraat heb en was echt super om mee te maken!
Op 10 april van dit jaar mag ik samen met Ron Blaauw, Angela Groothuizen en Leontine Borsato de opening doen van de campagne 2 ons groente 2 stuks fruit in Amsterdam, daar heb ik ook erg veel zin in, ik hoop dat iedereen leert dat groente ook een soort van (gezond) snoep kan zijn, ik ben nu bijvoorbeeld ook met een proefje bezig met een jongen uit de Koog, die lust geen courgettes, ik probeer nu of hij toch courgettes lekker gaat vinden, in 1 maand, we zijn nu in de tweede week, dus ik hoop over 2 weken te kunnen zeggen dat het gelukt is!:)
Dit is eigenlijk een beetje mijn verhaal over koken, ik hoop dat jullie het leuk vinden dat ik hier nu ook recepten ga plaatsen, ik in ieder geval wel, heb er echt heel veel zin in!
Groetjes van Xander
Succes! en ben benieuwd naar je recepten.
dank jullie wel! Ga zeker mijn best doen en hoop dat jullie mijn recepten leuk vinden!
Wat een leuk verhaal. En leuk om je toekomstideeen te horen.
ben benieuwd naar je recepten.
Welkom en héél véél succes hier op Lekker Tafelen!
Het belangrijkste is altijd lol hebben in wat je doet zegt mamma en dat heb ik in koken dus dat gaat wel lukken! Leuk dat je vaak gaat kijken en ik hoop dat er ook wat lekkers voor je komt tussen te staan! Groetjes terug van iedereen!
En Alex bedankt voor welkom, heb er heel veel zin in!
Wat een leuk stukje en ik ben benieuwd naar wat je gaat doen zal zeker regelmatig kijken Xander en veel plezier in alles wat je wil en gaat doen
Groetjes ook aan papa mama en micha
Wat een leuk verhaal Xander ! Nogmaals welkom hier en veel succes gewenst, is een goed leermoment voor je.