Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hapjesavond

0 3.257

Mam, Paul en Ria komen vanavond toch? Oh ja, dat is waar ook. Je kent het vast wel. Je krijgt gasten en wilt er toch een gezellige avond van maken. Daar hoort een hapje en een drankje bij. Die hapjes zet je in een handomdraai in elkaar. Niet elke avond hoeft een tapas avond te worden. Ook gewone Hollandse hapjes (waarom mogen het geen kaasblokjes meer zijn?) scoren prima op zo’n avond. 7 ideeën voor jouw hapjesavond.

Buffalo wings.
Kluiven tot je een ons weegt.
Vers gegaarde kipkluifjes in een verrukkelijke marinade. De marinade bestaat uit een prachtige combinatie van zoet, zuur en pittig. Je hebt er ook maar even werk aan, je oven doet de rest. Koop wel goede kipvleugeltjes zodat er niet alleen maar bot in zit.

Gemengde hartige hapjes in bladerdeeg

Met wat bladerdeeg kun je snel wat ingrediënten verstoppen in een heerlijk knapperig jasje. In deze mix maken we kerriegehakt in bladerdeeg en walnoten paté in bladerdeeg. Ook hier weer, even knutselen en je oven doet de rest. Zorg wel dat je ze warm serveert.

 

Spaanse gehaktballetjes

Iedereen die wel eens tapas eet kent ze. De authentieke spaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Serveer ze op kleine schoteltjes en geef er een stevig glas bier of een mooie rode wijn bij.

Gevulde champignons

Champignons kun je ook op z’n kop leggen. Trek het steeltje er uit en vul de ontstane holte met een romige, ietwat scherpe vulling. Laat het geheel even garen in de oven en je zet een echte specialiteit van het huis op tafel. met de vulling kun je namelijk naar hartelust variëren.

Roomkaasballetjes

Voor deze heerlijke, knapperige kaasballetjes heb je de oven even niet nodig. Zet wel een frituurpan klaar. Je maakt deze balletjes in een handomdraai en ze zijn een verrukkelijke aanvulling op je hapjesbuffet. Bij elk glas bier of wijn kun je deze balletjes een echte traktatie noemen. Pas op dat je er een paar bewaart voor je gasten.

Gepimpte eieren

Iedereen kent ze wel, de gevulde eitjes zoals mama en oma die maakte. Dit kan echter wat moderner en wat vrolijker. We hebben dan ook wat tips voor mooie gevulde eitjes voor je op een rij gezet. Deze eitjes kun je op elk buffet, ook op je hapjesbuffet als vrolijke verrassing zien. Ze smaken prima en zijn een lust voor het oog.

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer