Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Haring happen; Hollands haringseizoen weer van start

442

Haring happen; Hollands haringseizoen weer van start – Met de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe Haring werd op woensdag 11 juni 2014 het nieuwe haringseizoen afgetrapt. Lekker Tafelen was er, inclusief 2 van onze lezers, bij. Wat een geweldig feest. De meest verse Hollandse Nieuwe en dan ook nog eens proeven van de culinaire kunsten van Julius Jasper en Alain Caron! Graag nemen we jullie mee in dit avontuur en delen met jullie een aantal tips, weetjes en culinaire ideeën over de Hollandse nieuwe haring.

Haring veiling en vlaggetjesdag

Lekker Tafelen was uitgenodigd voor de veiling van het eerste vaatje haring. Niet te verwarren met het grote traditionele haringfeest (Vlaggetjesdag) dat daar op zaterdag 14 juni voor het grote publiek op volgde. Wij presenteerde vanuit Scheveningen afgelopen woensdag een Liveblog zodat jullie onze avonturen konden volgen.

Succesvolle Lezersactie

Naast ons eigen bezoek aan deze geweldige happening hebben we ook een mooie lezersactie georganiseerd. Twee van onze lezers konden deze happening ook bijwonen. Winnaars waren: Rein van Ravenswaaij die reageerde met: “Als Vlaardinger (oude haringstad) een haring happen in Scheveningen is terug in de tijd van smaak genot en gezondheidheid. Een toast aan een ieder die de haringhandel groot heeft gemaakt” en Daniël Muskee die reageerde met: “Als ik geen achternaam zou hebben dan zou ik Haring heten. Ik doe ieder jaar de haringtest bij zeer verschillende viskramen als ‘amateurharingkenner’. Genieten. Ps. Haring eet je ZONDER ui.” De laatste is ook nog eens professioneel fotograaf. We legden al snel contact en mogen hier zijn prachtige plaatjes met jullie delen.

[ot-gallery url=”https://lekkertafelen.nl/gallery/hollandse-nieuwe-door-daniel-muskee/”]

Rein van Ravenswaaij was ook dol enthousiast over deze happening. Zijn woorden: “Nu nog nagenietend van een fijne dag in Scheveningen. Beleef nog steeds de geweldige smaak van de nieuwe haring. Een mooi evenement en ook nog voor een prachtig doel. Wat mij betreft een schot in de roos. Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid.” Dat zegt voldoende toch? Met hem spraken we af ook eens te komen kijken in Vlaardingen als oude haringstad. Ter zijner tijd delen we die ervaring ook graag met jullie.

Haringevent op video

Het communicatienbureau Kroon op het werk dat ons uitnodigde heeft in samenwerking met het Nederlands Visbureau een video beschikbaar gesteld die je de sfeer tijdens de veiling van het eerste vaatje haring nog eens opnieuw laat ervaren. Ook deze video delen we graag.

Haring proeven – Jij toch ook?

Inmiddels hebben jullie ongetwijfeld al gemerkt dat wij al volop Hollandse Nieuwe haring geproefd hebben. Maar hoe zit het bij jullie? Hebben jullie al een nieuwe haring gehapt? Wij zijn echt verschrikkelijk benieuwd hoe jullie de haring dit jaar beoordelen. Laat je het ons weten?

SAM_2813

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer