• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Heerlijke pastasauzen met kaas

Met makkelijk te maken recepten

Redactie door Redactie
in Specials
0
Heerlijke pastasauzen met kaas

Heerlijke pastasauzen met kaas – Bij pastagerechten hoort kaas. Althans, bij de meeste dan. Bedenk maar eens hoe vaak je gedachteloos wat geraspte kaas over je spaghetti Bolognese, of een andere pastaschotel strooit. Behalve die kaas over dat gerecht strooien, kun je er ook voor kiezen om het anders te doen. Je kunt de kaas natuurlijk ook heel goed verwerken in de saus die je door de pasta mengt. Dat geeft een heel andere beleving aan het eten van pasta. Ben jij een kaasliefhebber? Kijk dan snel naar de recepten voor heerlijke pastasauzen met kaas. Die mag je zeker niet missen!

Verschillende soorten kaas, verschillende sauzen

Bij pasta denk je waarschijnlijk automatisch aan Italië. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Tenslotte is pasta oorspronkelijk een Italiaans gerecht. Er zijn dus veel pastasauzen met kaas die gemaakt zijn met Italiaanse kaas. Pittige kazen als Parmezaanse kaas, Gorgonzola, maar ook een zachte, wat zoet smakende kaas als mascarpone, zijn heel geschikt om heerlijke kaassauzen van te maken. Of de recepten die je in dit artikel vindt traditioneel Italiaans zijn? Vast niet. Maar is dat relevant? Uiteindelijk gaat het erom dat je een lekker gerecht serveert, niet waar?

Dat het ook anders kan zie je bij de recepten die gemaakt zijn met Hollandse kazen. Met een kaas als Maasdammer en wat verse kruiden kun je een geweldige lekkere saus maken, die je prima kunt combineren met pasta. Maar ook met zachte, Hollandse geitenkaas, zet je heel makkelijk een echt lekker pastagerecht op tafel. Zo zie je dat je om goede pastasauzen met kaas te maken, je echt niet altijd hoeft te kiezen voor Italiaanse kaas.

De lekkerste recepten voor pastasauzen met kaas

Ben je al nieuwsgierig geworden naar de recepten? Kijk dan snel hieronder. Ga je voor een pittige saus met Parmezaanse kaas, of liever nog pittiger? Kies dan voor de pastasaus met Gorgonzola. Mag het voor jou wel een beetje milder? Kies dan de pastasaus met mascarpone en verse tomaten. Dat is een heerlijk romige saus, waar ook nog eens verse groente in zit.

Maar misschien wil je het wel gewoon wat dichter bij huis houden, en gebruik je liever kaas uit Nederland. Maak dan eens de pastasaus met Maasdammer en groene kruiden. Heb je weinig tijd? Of enorme trek en wil je snel eten? De pastasaus met geitenkaas en zongedroogde tomaten staat binnen 10 minuten op tafel. De meeste pastasauzen met kaas zijn snel te maken, maar die saus spant dus wel de kroon in snelheid. En hij is ook nog eens erg lekker!

Voor een heel internationale variant ga je voor de vier kazen pastasaus. Daarin zijn zowel Italië, Nederland als Frankrijk vertegenwoordigd!

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten
Saus

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten

Maak eens een lekker kazige saus voor door je pasta. Met pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten zet je jaarrond de zon op tafel.

Vierkazen pastasaus
Saus

Vierkazen pastasaus; heerlijk romig en boordevol smaak

Oi oi oi, dit is echt lekker. Een pastasaus met vier soorten kaas die in 20 minuten klaar is. Met de vierkazen pastasaus serveer je luxe.

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten
Saus

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

Met dit makkelijke recept maak je een fantastische romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten. Dit is de smaak van verse ingrediënten!

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden
Saus

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden

Een zalige pastasaus met Maasdammer en groene kruiden, met de romige, licht nootachtige smaak van de kaas en de frisheid van de kruiden.

Pastasaus van Parmezaanse kaas
Saus

Pastasaus van Parmezaanse kaas; plus variatietips

Probeer de verrukkelijke smaak van pastasaus van Parmezaanse kaas. Gemakkelijk te maken en geeft je pastagerechten een heerlijke twist.

Gorgonzola pastasaus
Saus

Gorgonzola pastasaus in 15 minuten

Maak indruk met een snelle en verrukkelijke Gorgonzola pastasaus, in 15 minuten te maken en perfect voor een drukke avond.

Vorige Volgende
kaas

Kaas

Kaasrecepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!

Tags: Kaas
DeelPin8VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief