• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Heerlijke pastasauzen met kaas

Met makkelijk te maken recepten

0
Heerlijke pastasauzen met kaas

Heerlijke pastasauzen met kaas – Bij pastagerechten hoort kaas. Althans, bij de meeste dan. Bedenk maar eens hoe vaak je gedachteloos wat geraspte kaas over je spaghetti Bolognese, of een andere pastaschotel strooit. Behalve die kaas over dat gerecht strooien, kun je er ook voor kiezen om het anders te doen. Je kunt de kaas natuurlijk ook heel goed verwerken in de saus die je door de pasta mengt. Dat geeft een heel andere beleving aan het eten van pasta. Ben jij een kaasliefhebber? Kijk dan snel naar de recepten voor heerlijke pastasauzen met kaas. Die mag je zeker niet missen!

Verschillende soorten kaas, verschillende sauzen

Bij pasta denk je waarschijnlijk automatisch aan Italië. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Tenslotte is pasta oorspronkelijk een Italiaans gerecht. Er zijn dus veel pastasauzen met kaas die gemaakt zijn met Italiaanse kaas. Pittige kazen als Parmezaanse kaas, Gorgonzola, maar ook een zachte, wat zoet smakende kaas als mascarpone, zijn heel geschikt om heerlijke kaassauzen van te maken. Of de recepten die je in dit artikel vindt traditioneel Italiaans zijn? Vast niet. Maar is dat relevant? Uiteindelijk gaat het erom dat je een lekker gerecht serveert, niet waar?

Dat het ook anders kan zie je bij de recepten die gemaakt zijn met Hollandse kazen. Met een kaas als Maasdammer en wat verse kruiden kun je een geweldige lekkere saus maken, die je prima kunt combineren met pasta. Maar ook met zachte, Hollandse geitenkaas, zet je heel makkelijk een echt lekker pastagerecht op tafel. Zo zie je dat je om goede pastasauzen met kaas te maken, je echt niet altijd hoeft te kiezen voor Italiaanse kaas.

De lekkerste recepten voor pastasauzen met kaas

Ben je al nieuwsgierig geworden naar de recepten? Kijk dan snel hieronder. Ga je voor een pittige saus met Parmezaanse kaas, of liever nog pittiger? Kies dan voor de pastasaus met Gorgonzola. Mag het voor jou wel een beetje milder? Kies dan de pastasaus met mascarpone en verse tomaten. Dat is een heerlijk romige saus, waar ook nog eens verse groente in zit.

Maar misschien wil je het wel gewoon wat dichter bij huis houden, en gebruik je liever kaas uit Nederland. Maak dan eens de pastasaus met Maasdammer en groene kruiden. Heb je weinig tijd? Of enorme trek en wil je snel eten? De pastasaus met geitenkaas en zongedroogde tomaten staat binnen 10 minuten op tafel. De meeste pastasauzen met kaas zijn snel te maken, maar die saus spant dus wel de kroon in snelheid. En hij is ook nog eens erg lekker!

Voor een heel internationale variant ga je voor de vier kazen pastasaus. Daarin zijn zowel Italië, Nederland als Frankrijk vertegenwoordigd!

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten
Saus

Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten

Met dit makkelijke recept maak je een fantastische romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten. Dit is de smaak van verse ingrediënten!

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten
Saus

Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten, room en dragon

Maak eens een lekker kazige saus voor door je pasta. Met pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten zet je jaarrond de zon op tafel.

Vierkazen pastasaus
Saus

Vierkazen pastasaus; heerlijk romig en boordevol smaak

Oi oi oi, dit is echt lekker. Een pastasaus met vier soorten kaas die in 20 minuten klaar is. Met de vierkazen pastasaus serveer je luxe.

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden
Saus

Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden

Een zalige pastasaus met Maasdammer en groene kruiden, met de romige, licht nootachtige smaak van de kaas en de frisheid van de kruiden.

Pastasaus van Parmezaanse kaas
Saus

Pastasaus van Parmezaanse kaas; plus variatietips

Probeer de verrukkelijke smaak van pastasaus van Parmezaanse kaas. Gemakkelijk te maken en geeft je pastagerechten een heerlijke twist.

Gorgonzola pastasaus
Saus

Gorgonzola pastasaus in 15 minuten

Maak indruk met een snelle en verrukkelijke Gorgonzola pastasaus, in 15 minuten te maken en perfect voor een drukke avond.

Vorige Volgende
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.