Heerlijke pastasauzen met kaas – Bij pastagerechten hoort kaas. Althans, bij de meeste dan. Bedenk maar eens hoe vaak je gedachteloos wat geraspte kaas over je spaghetti Bolognese, of een andere pastaschotel strooit. Behalve die kaas over dat gerecht strooien, kun je er ook voor kiezen om het anders te doen. Je kunt de kaas natuurlijk ook heel goed verwerken in de saus die je door de pasta mengt. Dat geeft een heel andere beleving aan het eten van pasta. Ben jij een kaasliefhebber? Kijk dan snel naar de recepten voor heerlijke pastasauzen met kaas. Die mag je zeker niet missen!
Verschillende soorten kaas, verschillende sauzen
Bij pasta denk je waarschijnlijk automatisch aan Italië. Dat is natuurlijk niet zo vreemd. Tenslotte is pasta oorspronkelijk een Italiaans gerecht. Er zijn dus veel pastasauzen met kaas die gemaakt zijn met Italiaanse kaas. Pittige kazen als Parmezaanse kaas, Gorgonzola, maar ook een zachte, wat zoet smakende kaas als mascarpone, zijn heel geschikt om heerlijke kaassauzen van te maken. Of de recepten die je in dit artikel vindt traditioneel Italiaans zijn? Vast niet. Maar is dat relevant? Uiteindelijk gaat het erom dat je een lekker gerecht serveert, niet waar?
Dat het ook anders kan zie je bij de recepten die gemaakt zijn met Hollandse kazen. Met een kaas als Maasdammer en wat verse kruiden kun je een geweldige lekkere saus maken, die je prima kunt combineren met pasta. Maar ook met zachte, Hollandse geitenkaas, zet je heel makkelijk een echt lekker pastagerecht op tafel. Zo zie je dat je om goede pastasauzen met kaas te maken, je echt niet altijd hoeft te kiezen voor Italiaanse kaas.
De lekkerste recepten voor pastasauzen met kaas
Ben je al nieuwsgierig geworden naar de recepten? Kijk dan snel hieronder. Ga je voor een pittige saus met Parmezaanse kaas, of liever nog pittiger? Kies dan voor de pastasaus met Gorgonzola. Mag het voor jou wel een beetje milder? Kies dan de pastasaus met mascarpone en verse tomaten. Dat is een heerlijk romige saus, waar ook nog eens verse groente in zit.
Maar misschien wil je het wel gewoon wat dichter bij huis houden, en gebruik je liever kaas uit Nederland. Maak dan eens de pastasaus met Maasdammer en groene kruiden. Heb je weinig tijd? Of enorme trek en wil je snel eten? De pastasaus met geitenkaas en zongedroogde tomaten staat binnen 10 minuten op tafel. De meeste pastasauzen met kaas zijn snel te maken, maar die saus spant dus wel de kroon in snelheid. En hij is ook nog eens erg lekker!
Voor een heel internationale variant ga je voor de vier kazen pastasaus. Daarin zijn zowel Italië, Nederland als Frankrijk vertegenwoordigd!
Pastasaus van geitenkaas met zongedroogde tomaten
Maak eens een lekker kazige saus voor door je pasta. Met pastasaus van geitenkaas en zongedroogde tomaten zet je jaarrond de zon op tafel.
Vierkazen pastasaus; heerlijk romig en boordevol smaak
Oi oi oi, dit is echt lekker. Een pastasaus met vier soorten kaas die in 20 minuten klaar is. Met de vierkazen pastasaus serveer je luxe.
Romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten
Met dit makkelijke recept maak je een fantastische romige pastasaus van mascarpone en verse tomaten. Dit is de smaak van verse ingrediënten!
Pastasaus van Parmezaanse kaas; plus variatietips
Probeer de verrukkelijke smaak van pastasaus van Parmezaanse kaas. Gemakkelijk te maken en geeft je pastagerechten een heerlijke twist.
Pastasaus met Maasdammer en groene kruiden
Een zalige pastasaus met Maasdammer en groene kruiden, met de romige, licht nootachtige smaak van de kaas en de frisheid van de kruiden.
Gorgonzola pastasaus in 15 minuten
Maak indruk met een snelle en verrukkelijke Gorgonzola pastasaus, in 15 minuten te maken en perfect voor een drukke avond.
Kaas
Kaas recepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!