• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Herfstgroenten; de verse groenten van dit seizoen

Pompoen, paddenstoelen, kool, knollen en meer

0
herfstgroenten

Herfstgroenten – Met de komst van de herfst verandert niet alleen het weer, maar ook het aanbod van verse groenten. Het najaar biedt heerlijke seizoensgebonden groenten die niet alleen smakelijk zijn, maar ook boordevol voedingsstoffen zitten. Het eten van groenten die in het seizoen zijn, zorgt ervoor dat je geniet van de beste smaak en kwaliteit. Bovendien draag je bij aan een duurzamere manier van eten. Hieronder een overzicht van een paar van die heerlijke herfstgroenten die je in die periode kunt vinden. En natuurlijk krijg je daar heerlijke recepten bij.

Pompoen, de meest iconische onder de herfstgroenten

Pompoen is misschien wel de meest iconische herfstgroente. Die veelzijdige groente is heerlijk voor recepten van soepen, ovenschotels en zelfs zoete baksels. De zachte, zoete smaak van pompoen past goed bij warme kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Daarnaast is pompoen rijk aan vitamines, vooral vitamine A, die goed is voor je ogen en huid.

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Recepten met pompoen
Specials

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Check het recept of lees de infoDetails

Paddenstoelen

Paddenstoelen zijn in de herfst op hun best. Van champignons tot shiitakes, paddenstoelen horen in je culinaire herfstgerechten thuis. Ze zijn heerlijk in recepten voor risotto’s, pasta’s en als bijgerecht. Paddenstoelen zijn ook een goede bron van vitamine D, wat in de donkere herfstmaanden goed van pas komt.

Paddenstoelen; lekker en veelzijdig!

Paddenstoelen
Specials

In de natuur kondigen ze het begin van de herfst aan, maar we eten vooral de jaarrond gekweekte soorten. Wat weet jij over paddenstoelen?

Check het recept of lees de infoDetails

Rode Bietjes

Rode bietjes zijn in de herfst volop verkrijgbaar. Ze hebben een diepe, aardse smaak en een prachtige kleur. Onder de herfstgroenten zijn het de rode bietjes die voor kleur op je bord kunnen zorgen. Rode bietjes zijn rijk aan antioxidanten en vezels, en kunnen zowel geroosterd als in salades of zelfs sappen worden gebruikt.

Prei valt ook onder de herfstgroenten

Prei is een milde, zoetige groente die vaak wordt onderschat. In de herfst is prei op z’n best. Gebruik die verse prei als basis voor soepen, stoofschotels en quiches. In prei zitten veel vitamine K en prei is ook nog eens goed voor de spijsvertering.

Prei recepten
Specials

Prei recepten; omdat je gewoon meer kan met prei

Koop je prei per stuk of per kilo? Met deze prei recepten ga je voortaan voor de prei per kilo. Want wat kun je veel met deze groente!

Rode bieten
Specials

Rode bieten; kleur op je bord!

Een groente die kleur op je bord brengt? Dan moet je rode bieten hebben, of gele, gestreepte of witte natuurlijk. Leef je uit met bietjes!

Vorige Volgende

Koolsoorten: rode kool, witte kool, groene kool, spruitjes en nog veel meer

Kool is een klassieke herfstgroente en komt in verschillende kleuren en smaken. Rode kool heeft een zoetige smaak en wordt vaak gestoofd met appel en kaneel. Witte kool is knapperig en fris, ideaal voor salades en stamppotten. Groene kool is wat steviger en kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Alle koolsoorten zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Dat geldt dus ook voor spruitjes, want dat zijn gewoon heerlijke minikooltjes.

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Kool
Specials

Ze zijn er in heel veel soorten, kleuren, maten en smaken, dat maakt kool een veelzijdige groente. Ga jij ook eens vaker kool op tafel zetten?

Check het recept of lees de infoDetails

Witlof

Witlof is een iets bittere groente die in de herfst op z’n best is. Het kan rauw in salades worden gegeten of gebakken met kaas en ham voor een klassiek Nederlands gerecht. In witlof zitten veel vitamines, waaronder vitamine A en C, en witlof is ook een goede bron van foliumzuur. Kijk vooral eens bij de recepten hieronder, want je kunt echt meer dan je denkt met witlof.

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

witlof recepten
Specials

De lekkerste recepten met verse witlof, aangevuld met tips en weetjes. Je vindt hier salades, soepen, ovenschotels, bijgerechten en meer.

Check het recept of lees de infoDetails

Met herfstgroenten kun je eindeloos variëren

De herfst biedt een overvloed aan heerlijke en voedzame groenten die perfect passen bij het seizoen. Door te kiezen voor herfstgroenten in je recepten, geniet je niet alleen van de beste smaak en kwaliteit, maar ondersteun je ook lokale telers en eet je op een duurzame manier. Of je nu van stevige stoofschotels houdt of van frisse salades, met herfstgroenten kun je eindeloos variëren en genieten van alles wat het seizoen te bieden heeft.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen

    Romige soep van knolselderij en witte bonen

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.