Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Het is weer kersentijd

0 1.261

Als je op je fiets springt en een toertocht door de Betuwe zou maken dan heb je aan een telraam niet genoeg om alle kersenstalletjes langs de weg te tellen. De grote schreeuwerige borden attenderen je zowel op de verkoop van de kersen als op de mogelijkheid om de kersen ter plekke te verorberen. Het is dan ook weer volop kersentijd. Een periode waar je zeker van moet genieten want de kersen zijn er altijd maar kort. Neem er dus flink wat mee als je toch zo’n stalletje passeert, maar bedenk je dan wel wat je er mee gaat doen. Je kunt ze natuurlijk niet een week goed houden.

Een portie kersen is al lekker in een schaaltje op schoot. Maar als je er wat meer meeneemt is het zeker de moeite waard om eens naar onderstaande recepten te kijken.

Tip: Warme kersen met ijs en of slagroom smaken dus ook prima bij een plakje chocoladecake. Heb je geen zin om te bakken, koop dan chocoladecake bij de bakker en maak er zelf warme kersen bij.

Schwarzwalder kirsch taart met verse Hollandse kersen

Chocolade en kersen. Een sensuele combinatie. De bedenker van de Schwarzwalder kirsch moet heel veel liefde gehad hebben voor ingrediënten. Gelukkig maar, want daar hebben velen van nagenoten. Hier het recept om zelf Schwarzwalder kirsch te maken. En natuurlijk met onze eigen verse Hollandse kersen.

 

Griesmeel is ook lekker met een saus van rode bessen of aardbeien. Al pureer je de aardbeien alleen maar even in de blender, een paar hele aardbeien er in en eten maar. Saus over? Koop een beker goede Griekse yoghurt, schep deze in glazen en giet de saus er over. Zo eet je dagelijks vers zuivel en fruit.


Dessert: Griesmeelballetjes met verse Hollandse kersen

Griesmeelpudding, je koopt ze kant en klaar in bekers bij de supermarkt. Maar mensen, dat is toch niet te eten. Het staat werkelijk stijf van allerlei geleer- en conserveermiddelen. Maak nou eens zelf griesmeel van tarwegriesmeel. Het is zo simpel te maken! Met dit recept laten we je zien dat je eerste experiment met zelfgemaakte griesmeel gelijk al een succesnummer kan worden.

Als je kersen verwerkt blijf je altijd met die pitten zitten. Is dat de reden dat we massaal kersen in een potje kopen? Kom op, geef een euro extra uit en koop een kersenontpitter. Handig, even werk, maar je eet wel verse kersen. In bovenstaand gerecht is de kersenontpitter echt een uitkomst.

Verse Hollandse kersen in een glas met citroencrème

Kersen in een bakje en een pittenspuugbakje ernaast. Lekker hoor. Voor een mooie zomerdag kun je er met dit recept nog net even meer van maken. De citroencrème op je kersen maken je zomergevoel echt compleet.

Natuurlijk kun je verse kersen ook zo uit het handje eten, serveren bij ijs, desserts, gebak of zelfs warm serveren bij een stukje kip of vis. Wat dacht je van warme kersen in een flensje met een bolletje vanilleijs. Zullen we de slagroom maar laten zitten hè!
Slagroompudding met saus van verse Hollandse kersen

Slagroompudding, wat klinkt dat weer heftig. Ja, dat is het ook, maar wel verschrikkelijk lekker. Als je er nu een saus over doet van echt verse Hollandse kersen wordt je schuldgevoel misschien een beetje minder. Afijn, probeer het eens, je gasten zullen je dankbaar zijn. Zeker weten dat ze nog eens terugkomen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer