Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

High tea van Etna aan de Utrechtse oude gracht.

0 462

2014-09-18 15.40.41High tea van Etna aan de Utrechtse oude gracht. – Op uitnodiging van ETNA was Lekker Tafelen aanwezig bij een geweldige High Tea workshop. Op een prachtige locatie aan de Utrechtse grachten genoten we van een complete High Tea ervaring en maakten we kennis met de nieuwste keukenapparaten van ETNA. Natuurlijk willen we jullie laten meegenieten van onze ervaring.

Met 14 personen mochten we samen een high tea bereiden. Onze high tea bestond uit 7 verschillende recepturen die verdeeld werden door de receptkaarten blindelings te trekken. Ik was zeer tevreden met mijn kaart want ik mocht mini citroen meringue maken. Door de anderen werden er scones, sandwiches, ander zoet gebak, gazpacho en heerlijke sapjes gemaakt.

De recepten, afkomstig van De bakbar had voor de recepten gezorgd en het recept voor de citroen meringue taartjes wil ik graag met jullie delen.


Citroen-meringue taartjes

Voor 24 mini cupcakevormpjes heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 210 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 75 gram poedersuiker
  • 2014-09-18 15.38.37

    1 eetlepel koud water

 

Voor de citroenvulling:

  • 3 eieren
  • 200 gram suiker
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1 citroen
  • 35 gram bloem

Voor de meringue:

  • 3 eiwitten
  • 150 gram kristalsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • snufje zout

citroen meringue taartjesExtra nodig:

  • staafmixer met hakmolen
  • handmixer met gardes
  • citruspers
  • weegschaal
  • rasp
  • zeef
  • mengkom + spatel
  • minicupcake bakvorm
  • bakpapier
  • snijplank + mes
  • wegwerp spuitzak met spuitmondje
  • oven met grill

Doe alle ingrediënten voor de bodem in de hakmolen van de staafmixer. Pulseer dit een paar keer totdat het een mooi mengsel is. Kneed eventueel met de hand door. Zet de oven aan op 180 graden Celcius. Vet de vorm goed in. Knip stroken bakpapier van ongeveer 1,5 cm breed. Leg kleine strookjes in elk cupcakebakje en duw dit aan. Maak deegbolletjes ter grootte van een knikker en druk deze op het bakpapier en verdeel het deeg mooi tegen de randen. Bak de bodems in ongeveer 15 minuten lichtbruin.

Maak ondertussen de citroenvulling. Pers met behulp van de citruspers de citroen uit. Doe alle ingreiënten voor de vulling in de hakmolen en laat deze eve draaien. Giet de vulling op de gebakken bodems en bak ze nogmaals 15 minuten op 160 graden Celcius.

Maak nu de meringue in een vetvrije beslagkom. Klop de eiwitten met het zout stijf met de handmixer. Zodra een stevige witte massa ontstaat mag je voorzichtig de kristalsuiker toevoegen. Begin met een beetje en voeg langzamerhand steeds meer toe. Als je alle kristalsuiker hebt toegevoegd mag je even proeven of je nog kristallen proeft. Zijn ze er nog dan moet je nog even rustig door kloppen.Zodra de kristallen op zijn gelost zeef je de poedersuiker op de eiwitten. Spatel deze er voorzichtig doorheen. Ies een spuitmondje uit en schep het eiwit in de spuitzak. Zet de grilll van de oven aan. Spuit alle taartjes mooi op en zet ze onder de grill. Houd ze goed in de gaten, want dit gaat heel snel! Laat ze iets afkoelen en haal de taartjes voorzichtig uit de vorm.

Note: De vulling was vrij veel ik denk dat de helft ook zou volstaan. Ook had ik de deegbakjes uit de vorm gehaald voordat de schuim er op gespoten werd. Ook heb ik een gasbrandertje gebruikt in plaats van de gril, dit is net iets makkelijker en de schuim beschadigd niet.

receptkaarten

Het was die dag geweldig weer dus er werd buiten aan de gracht een tafel klaargezet waar alles op uitgestald werd. Het zag er prachtig uit en er werden natuurlijk veel foto’s gemaakt. Er was volop keuze in thee van Dilmah want ook al heb je zoveel lekkere hapjes, zonder thee geen high tea. We hebben met z’n allen die middag nog heerlijk genoten van de high tea en het mooie weer.

Over ETNA

Reden van ons bezoek aan de high tea workshop was de uitnodiging van ETNA. Dit topmerk ken je vast al van de ovens, fornuizen, koelkasten etc. De grote keukenapparatuur. Nieuwe in het assortiment van Etna is de kleine keukenapparatuur. Ze springen in de markt van citruspersen, mixers, weegschalen en meer. In een zwarte/rvs kleurencombinatie hebben ze iets elegants.

citruspersDe workshop was natuurlijk bedoeld om deze apparaten van dichtbij te bekijken en uitgebreid te testen. Zo kwam ik in aanraking met de volgende apparaten:

  1. De staafmixer met hakmolen: deze is erg veelzijdig in gebruik, bijvoorbeeld voor kruiden te hakken maar ook voor een kleine hoeveelheid deeg of babyhapjes. De staafmixer is ook los te gebruiken en is ideaal om bijvoorbeeld een soepje te pureren. Erg fijn is dan de variabele snelheid waar door er minder gespetterd wordt.
  2. De citruspers: prettig in gebruik, je kan de schenktuit open en dicht zetten zodat als je glas vol is je zonder knoeien makkelijk een ander glas eronder kunt zetten, ook zijn de onderdelen makkelijk afzonderlijk schoon te maken. Een nadeel vond ik wel dat het apparaat enigszins verschoof onder het persen.
  3. De weegschaal: mooi strak en zwart, weegt tot 5 kg en door het gladde oppervlak makkelijk schoon te houden
  4. De mixer: Deze heeft maar liefst 5 standen en zelfs een turbostand. Erg fijn is de anti-slip grip wat handig is als je wat vettige handen hebt.

Wij hebben een geweldige middag gehad. Wil je meer weten? Kijk dan eens op:

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer