Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hoe “cool”, een diner in een moestuin op een dak in de stad…

0 572

Hoe “cool”, een diner in een moestuin op een dak in de stad… – Journalisten en food bloggers zijn uitgenodigd om op vrijdag 28 juni a.s. het eerste diner op de Dakmoestuin van het gebouw Schieblock in Rotterdam bij te wonen. De uitnodiging hiertoe bereikte ons via de organisatie  Cool green events.  Cool green events organiseert culinaire evenementen waar je aan tafel schuift voor lunch of diner, een proeverij, festival of workshop. Bij elke verschijningsvorm draait het om de “kernwaarde”, het delen van biologisch, goed, verantwoord en kwalitatief eten. De events worden gehouden op de meest gekke, leuke, en mooie locaties in binnen- en buitenland en worden compleet gemaakt door de toevoeging van kunst en live muziek. Wij van Lekker Tafelen dragen deze kernwaarde een warm hart toe. De uitnodiging om deel te mogen nemen aan dit bijzondere diner, hebben we met beide handen aangegrepen.

moestuin

Op 19 april moest het klaar zijn, de moestuin op het dak van kantorencomplex Schieblock aan de Schiekade in Rotterdam.  Stadslandbouw op een wel heel bijzondere plek en de eerste dakmoestuin na Brooklyn Grange NYC waar de gewassen niet in bakken, maar in de volle grond geteeld worden! Op het dak wordt niet alleen groente en fruit geteeld, er komt ook een bijenkorf en een klein informatiecentrum met een educatief karakter. De verse dak-producten worden geleverd aan lokale restaurants en de dak-akker-winkel ter plekke.

Stel je voor… hoog op een dak, lekker eten tussen het groen van de dakmoestuin met uitzicht op de prachtige skyline van Rotterdam! Voor wie dit misschien niet weet , de Schiekade ligt midden in het centrum van Rotterdam!! Hou ons in de gaten, we vertellen er later graag meer over……

Codum en Architectenbureau ZUS maakten het plan voor de dak-akker, die samen met dakboerin Annelies Kuipers uit Haarlem wordt ingericht en ingeplant. Wie geïnteresseerd is in het fenomeen “dakboerin” kan hier informatie vinden: http://www.dakboerin.nl/ . Het moestuindak is onderdeel van het grotere project de Testsite Rotterdam. Dit is een meerjarig project van de Internationale Architectuur Biënnale (IABR) en het architectenbureau ZUS.

De Testsite Rotterdam is gericht op het gebied tussen Rotterdam Centraal Station en het Hofplein. Het project vertrekt vanuit het standpunt dat we de globale milieuproblemen alleen kunnen oplossen als we eerst de problemen van de stad oplossen. Meer informatie over dit thema is te vinden in de download URBAN BY NATURE.

Moestuin Rotterdam

Inmiddels staat het volledige verslag online. Lees er hier alles over.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer