Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hollandse aardbeien; 5 keer fruitig het voorjaar proeven

0 842

Hollandse aardbeien; 5 keer fruitig het voorjaar proeven – Hollandse Aardbeien, ze zijn er al weer vroeg dit jaar. Het lijkt wel of de jaargetijden steeds een beetje verschuiven. Erg? Wij worden blij van het vroege voorjaar. Vooral bij de groenteman kun je het voorjaar weer ontdekken. De eerste Hollandse aardbeien bezorgen ons echt dat heerlijke zonnige gevoel. De fruitsector doet de nodige moeite om Spaanse aardbeien als GOED aan te prijzen. Zo jammer. Je kunt het zelf al zien. Die grote mooi geschapen aardbeien met een witte kont hebben toch niets in zich van de werkelijkheid. Oké, ze zijn zoet maar daar heb je ook alles mee gezegd. Wij gaan voor de Hollandse, dan maar even langer wachten. Dit jaar zijn ze er echter vroeg. En misschien is het geen geheim, maar juist die allervroegste aardbeien zijn zo heerlijk zoet en zacht dat ze niets anders nodig hebben.

Toch hebben we aan de start van het seizoen alvast een paar heerlijke tips met aardbeien voor je klaargezet. Ook jij hebt ongetwijfeld je favoriete aardbeienrecept. Laat je het ons weten?

Verse salade van aardbeien en geitenkaas

aardbeiensalade-geitenkaas

Een verse salade van veldsla, aardbeien en 2 soorten geitenkaas. De combinatie met zwarte peper maakt deze salade een smaakbommetje. Heerlijk tijdens warme dagen en ook erg geschikt om mee te nemen op een picknickavontuur.

Recept: Verse salade van aardbeien en geitenkaas

yoghurttaartje-aardbeien

Yoghurttaartje met Hollandse aardbeien

Taart is niet alleen maar slagroomtaart. Er zijn zeker veel gezonde alternatieven. Neem nou dit lekkere slanke yoghurttaartje met verse Hollandse Aardbeien. Daar kun je mee voor de dag komen zonder je schuldig te voelen. Je kunt het zelfs als dessert presenteren.
Recept: Yoghurttaartje met Hollandse aardbeien

Hollandse aardbeien en ook nog biologisch? Kijk eens bij Beterbio.nl

Frosted fruit

Frosted fruit

Op de markt zagen we ook al de rode bessen liggen. Het lijkt wel of het elk jaar vroeger wordt. Met een combinatie van die mooie, zachte fruitsoorten maak je in een handomdraai dit nagerecht. Eén en al vitamine en smaak. Dat is gezond en lekker tafelen.

Recept: Frosted fruit

Eenvoudig, maar lekker genieten van Hollandse aardbeien

Wie wel eens een Landwinkel bezoekt kent de prachtige combinatie van fruit en zuivel ongetwijfeld. Ben je ook nog in het bezit van een blender, dan staan onderstaande gerechtjes binnen no-time op jouw tuintafel. Natuurlijk pak je de tablet erbij om eens op je gemak door Lekker Tafelen te bladeren voor nog meer van die lekkere ideeën.

asperges-rucola-aardbeien-salade

Aardbeien en asperges

Eten van het seizoen is een garantie voor smaak, gemak en betaalbaarheid. Onderstaande salade is helemaal van dit seizoen. Oké, we zijn nog wat vroeg waardoor de betaalbaarheid nog een beetje tegenvalt, maar de smaak………. afijn, probeer het zelf. Vind je de prijs echt nog te hoog? Over een paar weken zijn de ingrediënten absoluut betaalbaar. Dankzij de vroege voorjaarszon.

Recept: Seizoenssalade van aardbeien, asperges en rucola

Aardbeien soep voor jong en oud

aardbeien soep

Soms maak ik een aardbeien soep met wijn. Heerlijk, maar niet geschikt voor jonge kinderen. Dus, toen mij kinderen klein waren kregen ze van mij hun eigen soepje. Heerlijk vonden ze dat en nog steeds trouwens! De soep zal telkens net een beetje anders worden. Aardbeien smaken namelijk de ene keer veel zoeter dan de andere keer en ook sinaasappels smaken niet altijd hetzelfde. Het vruchtvlees van de ene aardbei is ook iets wateriger dan dat van de andere. Pas daarom de hoeveelheid suiker en sinaasappelsap aan tot de smaak je bevalt.

Recept: Aardbeiensoep voor jong en oud

Lees ook:

Aardbeienplanten

Aardbeiplantje.nl Het adres voor de beste aardbeienplanten voor je tuin of balkon.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer