• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

door Samantha
in Specials
0
4
Huisgemaakte spreads voor op brood

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker – Hou jij ook van lekker fris, lekker anders ?? Wij in ieder geval wel, en we weten dat fabrikanten ons willen doen geloven dat we deze lekkere, andere, frisheid zo in de supermarkt kunnen kopen. Maar we zouden Lekker Tafelen niet zijn als wij je niet laten zien dat lekker fris en lekker anders niet uit een potje hoeft te komen, maar dat je dat gewoon zelf maakt. Deze huisgemaakte spreads zijn lekker fris, lekkers anders en ook nog eens lekker vers.

De basis van huisgemaakte spreads

De basis van supermarkt spreads is slasaus, dit kun je ook gewoon gebruiken als je een eigen spread wil maken. Maar een spread mag best iets romiger en iets voller zijn. Voor huisgemaakte spreads kun je het beste zuivel en roomkaas of zuivel en mayonaise combineren. Er zijn meerdere mogelijkheden:

  • Een volle, romige spread: Griekse yoghurt met roomkaas.
  • Een licht zure maar volle spread: Griekse yoghurt met mayonaise.
  • Een frisse, romige spread: Kwark met roomkaas.

De verhouding die we gebruiken is vaak 1:1, maar pas dit naar eigen keuze aan. Voor wat dikker wat meer roomkaas voor wat frisser meer yoghurt of kwark.

En dan?

Na het leggen van deze basis voor huisgemaakte spreads is het tijd om de spread verder op smaak te brengen. Kies groenten die jij lekker vind of kies groenten die je toevallig nog in de groentela hebt liggen, het kan allemaal. Kies je voor bijvoorbeeld tomaat of komkommer verwijder dan wel eerst de zaadjes en het natte vruchtvlees. Zorg voor stevige stukjes groente anders wordt de spread te nat. Snijd de groente heel fijn of maal ze even in een keukenmachine. Je wilt een fijn resultaat met nog wel zichtbare stukjes.

Houd je meer van zoet dan zou je ook kunnen kiezen voor een spread met fruit, vooral de combinatie van Griekse yoghurt met mascarpone is heel geschikt om te combineren met fruit. Denk aan een spread met hele kleine stukjes appel en fijngesneden walnoot en dan afgemaakt met een beetje honing of roer er eens een paar aardbeien door een spread van kwark en roomkaas. Laat je fantasie gewoon lekker gaan.

En natuurlijk gebruik je verse kruiden of specerijen. Geef een spread een Mediterraans tintje door tijm of rozemarijn toe te voegen, een klein beetje pit in de spread met een peperkorrel, wat frisheid met peterselie of bieslook. Specerijen kun je ook gebruiken, maar altijd in kleine hoeveelheden omdat deze al snel de frisheid van de spread verminderen.

Maak de spread zeker een uur voordat je hem wil gaan eten. Zo geef je de verschillende smaken even de tijd om op elkaar in te werken. Bewaar de huisgemaakte spreads altijd in een schoon potje in de koelkast, op deze manier kun je ze 3 Ć  4 dagen goed houden.

Huisgemaakte spreads voor op brood

Pittige groentespread met zongedroogde tomaatjes

Pittige Groentespread met zongedroogde tomaatjes - Huisgemaakte spreads voor op brood

  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 paprika
  • 1 augurken
  • 1 tl peterselie

Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Snij de groenten in heel kleine fijne stukjes of doe ze even in de keukenmachine. Meng bij de Griekse yoghurt.

Frisse groentespread met radijs en wortel

Frisse Groentespread met radijs en wortel

  • 75 gram volle kwark
  • 75 gram roomkaas
  • 50 gram radijs
  • 50 gram wortel
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie

Meng de kwark en de roomkaas. Rasp de radijs en de wortel. Snijd de kruiden heel fijn. Meng de radijs, wortel en kruiden door de kwark.

Verrassende spread met limoen en peper

Verrassende spread met limoen en peper

  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 3 muntblaadjes
  • 5 roze peperkorrels

Meng de roomkaas en de Griekse yoghurt. Snijd de blaadjes munt heel fijn. Stamp de peperkorrels fijn. Gebruik rasp van 1 limoen en het sap van een 1/2 limoen. Meng alles goed door elkaar.

Rode bieten spread met feta

Rode bieten spread met feta

  • 25 gram kwark
  • 75 gram feta
  • 150 gram gekookte rode biet
  • pluk alfalfa
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl limoensap

Mix alle ingrediƫnten in een blender of pureer met een staafmixer.

Verse mierikswortel is het lekkerste om te gebruiken, kun je deze echter niet krijgen dan kun je een potje mierikswortel gebruiken.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Tags: BroodbelegKaas - MascarponeKaas - RoomkaaspicknickenZomerZuivel
DeelPin546Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

mosselen eten
Specials

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Reacties 4

  1. mieke says:
    2 jaar geleden

    voor hoeveel personen is de groentespreads.
    ik kan dat N L -NERGENS VINDEN !!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Beste mieke dat gaat ook een beetje lastig. Het maakt nl. nogal verschil of je dit op een stokbroodje of op een boterham smeert.

      Beantwoorden
  2. Gina says:
    5 jaar geleden

    Ziet er allemaal even lekker uit, spijtig dat ik niet alle benodigdheden hier niet vind.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      5 jaar geleden

      Welke benodigdheden bedoel je dan Gina ?? Eigenlijk zijn alle ingrediƫnten te vinden in de supermarkt en bij de groenteboer.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

SoufflƩ van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen