• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; Verrassend lekker

door Samantha
in Specials
Huisgemaakte spreads voor op brood
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Huisgemaakte spreads voor op brood; Verrassend lekker – Hou jij ook van lekker fris, lekker anders, lekker anders lekker fris ?? Ik wel, en nu weet ik dat fabrikanten mij willen doen geloven dat ik deze lekkere, andere, frisheid zo in de supermarkt kan kopen. Maar Lekker Tafelen zou Lekker Tafelen niet zijn als wij je laten zien dat lekker fris en lekker anders niet uit een potje hoeft te komen maar dat je dat gewoon zelf maakt. Deze huisgemaakte spreads zijn lekker fris, lekkers anders en ook nog eens lekker vers.

De basis van huisgemaakte spreads

De basis van supermarkt spreads is slasaus, dit kun je ook gewoon gebruiken als je een eigen spread wil maken. Ik vind echter dat een spread best iets romiger, iets voller mag zijn . Na het één en ander geprobeerd te hebben ben ik tot verschillende combi’s gekomen.

  • Volle, romige spread; Griekse yoghurt met roomkaas
  • Licht zurige maar volle spread; Griekse yoghurt met mayonaise
  • Frisse, romige spread; Kwark met roomkaas

De verhouding die ik gebruik is veelal 1:1 maar pas dit naar eigen behoeven aan. Voor wat dikker wat meer roomkaas voor wat frisser meer yoghurt of kwark.

En dan ?

En dan is het tijd om je spread verder op smaak te brengen, kies groenten die jij lekker vind of kies groenten die je toevallig nog in je groente la hebt liggen, het kan allemaal. Kies je voor bijvoorbeeld tomaat of komkommer verwijder dan wel eerst de zaadjes en het natte vruchtvlees. Zorg voor stevige stukjes groente anders wordt je spread te nat.
Snijd je groente heel fijn of maal ze even in je keukenmachine, fijn maar nog wel zichtbare stukjes.

Houd je meer van zoet dan zou je ook kunnen kiezen voor een spread met fruit, vooral de combinatie van Griekse yoghurt met mascarpone is heel geschikt om te combineren met fruit. Denk aan een spread met hele kleine stukjes appel en fijngesneden walnoot en dan afgemaakt met een beetje honing of roer er eens een paar aardbeien door een spread van kwark en roomkaas. Laat je fantasie gewoon lekker gaan.

En natuurlijk gebruik je verse kruiden of specerijen. Geef je spread een mediterraans tintje door tijm of rozemarijn toe te voegen, een klein beetje pit in je spread met een peperkorrel, wat frisheid met peterselie of bieslook. Specerijen kun je ook gebruiken maar altijd in kleine hoeveelheden omdat deze al snel de frisheid van je spread laten afnemen.

Maak je spread zeker een uur voordat je hem wil gaan eten, zo geef je de verschillende smaken even de tijd om op elkaar in te werken. Bewaar je spreads altijd in een schoon potje in de koelkast, op deze manier kun je ze 3 à 4 dagen goed houden.

Huisgemaakte spreads voor op brood

Pittige Groentespread met zongedroogde tomaatjes

Pittige Groentespread met zongedroogde tomaatjes - Huisgemaakte spreads voor op brood

  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 paprika
  • 1 augurken
  • 1 tl peterselie

Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise en de mosterd. Snij de groenten in heel kleine fijne stukjes of doe ze even in de keukenmachine. Meng bij de Griekse yoghurt.

Frisse Groentespread met radijs en wortel

Frisse Groentespread met radijs en wortel

  • 75 gram volle kwark
  • 75 gram roomkaas
  • 50 gram radijs
  • 50 gram wortel
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie

Meng de kwark en de roomkaas. Rasp de radijs en de wortel. Snijd de kruiden heel fijn. Meng de radijs, wortel en kruiden door de kwark.

Verrassende spread met limoen en peper

Verrassende spread met limoen en peper

  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 3 munt blaadjes
  • 5 roze peperkorrels

Meng de roomkaas en de Griekse yoghurt. Snijd de blaadjes munt heel fijn. Stamp de peperkorrels fijn. Gebruik rasp van 1 limoen en het sap van een 1/2 limoen. Meng alles goed door elkaar.

Rode bieten spread met feta

Rode bieten spread met feta

  • 25 gram kwark
  • 75 gram feta
  • 150 gram gekookte rode biet
  • pluk alfalfa
  • 1 tl mierikswortel
  • 1 tl limoensap

Mix alle ingrediënten in een blender of pureer met een staafmixer.

Verse mierikswortel is het lekkerste om te gebruiken, kun je deze echter niet krijgen dan kun je een potje mierikswortel gebruiken.

Tags: BroodbelegKaas - MascarponeKaas - RoomkaaspicknickenZomerZuivel

Gerelateerde Artikelen & Recepten

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Panna cotta
Nagerecht

Panna Cotta; Gekookte room met vanille

Gevulde brie
Hapjes

Gevulde brie; Ook dat kun je zelf maken!

Belegde broodjes
Ontbijt en lunch

Belegde broodjes voor een luxe lunch of picknick

Reacties 4

  1. mieke says:
    8 maanden geleden

    voor hoeveel personen is de groentespreads.
    ik kan dat N L -NERGENS VINDEN !!!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      8 maanden geleden

      Beste mieke dat gaat ook een beetje lastig. Het maakt nl. nogal verschil of je dit op een stokbroodje of op een boterham smeert.

      Beantwoorden
  2. Gina says:
    3 jaar geleden

    Ziet er allemaal even lekker uit, spijtig dat ik niet alle benodigdheden hier niet vind.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      3 jaar geleden

      Welke benodigdheden bedoel je dan Gina ?? Eigenlijk zijn alle ingrediënten te vinden in de supermarkt en bij de groenteboer.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen