- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

IJskoffie; twee heerlijke, verrassende varianten

IJskoffie, twee heerlijke, verrassende varianten – Wakker worden met een kopje koffie daar kan ik echt van genieten, vooral in het weekend als er niet zo gehaast hoeft te worden en ik nog even rustig achterover kan zakken met een warm kopje genot.
Voor mij blijft het de rest van de dag meestal bij dat ene kopje koffie totdat ik deze twee varianten van ijskoffie ontdekte. Vooral op warme dagen drinken ze zo heerlijk weg.


Verrassende ingrediënten

Voor deze ijskoffies maak ik gebruik van verschillende specerijen, kruiden en zelfs fruit. Vreemde combinaties zul je misschien denken maar geloof me deze fruitige, kruidige ietwat zoete drankjes zijn echt heerlijk.

IJskoffie met blauwe bessen en rozemarijn

Voor 2 glazen

Doe het water, de suiker, de cardamom, de blauwe bessen en de rozemarijn in een pannetje en breng het aan de kook. Laat dit zeker 15 minuten pruttelen totdat er een siroop ontstaat. Laat het afkoelen en schenk het door een zeef. Doe de koffie, de melk en de room in een blender en doe hierbij 150 ml van de siroop. Doe er 2 ijsblokjes bij en laat het geheel goed mixen. Schenk in 2 glazen en doe er nog wat ijsblokjes en een toef slagroom bij om het af te maken.

IJskoffie met exotische smaken

Voor 2 glazen

Doe het water, de kokossuiker, de kaneelstokjes, de kruidnagels, de peperkorrels en de cardamom in een pannetje en breng het aan de kook. Laat dit zeker 15 minuten pruttelen totdat er een siroop ontstaat. Laat het afkoelen en schenk het door een zeef. Doe de melk en de room in een blender en doe hierbij 150 ml van de siroop. Doe er 2 ijsblokjes bij en laat het geheel goed mixen. Schenk in 2 glazen en schenk er de koffie bij. Doe er  nog wat ijsblokjes bij en een toef slagroom om het af te maken.