Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Jij kan meer met gehakt

1 1.662

Een kilootje gehakt in de aanbieding. Goed? Daar gaan we het nu even niet over hebben. We gaan het hebben over wat jij allemaal kunt met gehakt. We hebben voor jou, tips, ideeën, info en recepten. Fiets even bij de slager langs want een goede kwaliteit gehakt is al de helft van het eindresultaat.


Gehaktballen

De gehaktbal is weer razendpopulair. Dat wist je misschien nog niet, maar de gehaktbal werd nogal eens als antiek bestempeld. Toch eten we met z’n allen weer vaker een gehaktbal. Maak deze vers, dat is een kleine moeite. En bovendien kun je de gehaktballen dan ook helemaal aanpassen aan je eigen smaak.

Gehaktbal
Gehaktbal met kaas
Gehaktbal met champignons

Maak ook kleine gehaktballetjes. Heerlijk in de soep, maar ook bij bijvoorbeeld een andijviestamppot of in de macaroni. Kinderen vinden dat een feest, vooral als je ze even aan een spiesje rijgt.

Gehakt op smaak

Met gehaktballen of een moderne versie het gehaktbrood, kun je onbeperkt smaak toevoegen. Hierboven noemden we al kaas en champignon, maar varieer volop met de kruiden. Stel ze zelf samen. Gebruik bijvoorbeeld ook eens pesto, tapenade, currypasta etc. om je gehakt op smaak te brengen. Zelfs een restje saus kan je gehaktbal helemaal veranderen.

 

Gehaktbrood

Gehaktbrood is een prachtig vleesgerecht dat helaas maar weinig geserveerd wordt. Toch zullen je gasten het als origineel beoordelen als je een gehaktbrood op tafel zet. En ook hier weer kun je oneindig variëren met smaken en prestentatie.
Het gehaktbrood is een pe
rfecte begeleider van bijvoorbeeld, krieltjes en witlof of aardappelschijfjes en bloemkool. Serveer eens een andijviestamppot of een hutspot in een mooie vorm op het bord en leg er wat plakken van jouw gehaktbrood naast. Zo kun je oneindig aan de slag met een eenvoudige basis. Originaliteit is het toverwoord.
Recept: Gehaktbrood met mosterd mayonaise

Gehakt recept? Kiezen maar

Je kent het allemaal. Gehakt in een ovenschotel. Van de zuurkool, de andijvie, maar waar ken je het nog meer van? Misschien kunnen we je helpen met wat ideeën:

Zuid Afrikaanse bobotiAndijvie met gehakt en brieSchotse eierenGevuld stokbroodPastasaus bolognese (of een snelle variant) – Saucijzenbroodjes – Huisgemaakte HamburgersBladerdeeghapjesPaksoi ovenschotelLasagne bologneseOvenschotel preiGevulde tomaten met gehakt

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. soofjor zegt

    Leuke site, vooral dat gehaktbrood erg leuk. Nog nooit gezien, ga ik zeker een keer maken.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer