• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Niets is leuker dan verschillende lekkere kaasjes ontdekken

door Elise de Haan
in Specials
0
0
kaasplankjes

Kaasplankjes – Het kaasplankje is gezelligheid van de bovenste plank. Of je zo’n plankje nu inzet als dessert of bij de borrel maakt niet uit. Bijna iedereen wordt enthousiast als je die kaasjes op tafel zet. We zetten een aantal varianten voor je op een rij.

Niet alleen maar kaas

Als we het over kaasplankjes hebben denk je natuurlijk als eerste aan kaas. En ja, dat is logischerwijs het belangrijkste onderdeel van zo’n kaasplank. Maar je kunt met allerlei andere ingrediënten je kaasplank enorm boosten. Jouw gastvrijheid zit niet alleen in het op tafel zetten van die kaasjes, maar zeker ook in de manier waarop je dit presenteert. Boost je kaasplankje met fruit, noten en crackertjes of toastjes. Natuurlijk zoek je ook daarbij naar de beste match bij de kaasjes die jij serveert.

Wist je dat heel veel jam en honingsoorten, maar ook honingmosterd uitstekend combineren met verschillende kaasjes? Uiteraard hebben we nog een extra luxe tips voor je: Als je in de nazomermaanden een kaasplankje serveert zijn deze gestoofde vijgen een absolute lekkernij die niet mag ontbreken.

Gestoofde verse vijgen
Bijgerecht

Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank

Gestoofde verse vijgen zijn goddelijk op de kaasplank. Het stoofvocht kun je inkoken en gebruiken als heerlijke zoetmaker in de yoghurt.

Check het recept of lees de info

Welke kaas leg je op kaasplankjes?

Je kunt eindeloos variëren met kaasjes uit binnen- en buitenland. Neem bij voorkeur verschillende kazen als geitenkaas, witschimmelkaas, harde kaas, blauwe kaas etc. Heb je daaruit een selectie gemaakt? Bouw het plankje dan op van milde naar pittige smaken. Bij de milde kaasjes past vaak fruit en bij de pittigere kazen passen noten of zoete sauzen. Hopelijk kunnen we je met onderstaande suggesties inspireren, maar durf vooral zelf te gaan combineren.

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Nederlands kaasplankje

De keuze van de kazen van dit Nederlandse kaasplankje is in basis boerenkaas met verschillende rijpingstijden. Variërend van jong, belegen, oud tot overjarig, en een boeren brandnetelkaas. Proef het verschil!

Aangevuld met een roodbacteriekaas, in dit geval Kernhem, en de Nederlandse blauwaderkaas Blauw Klaver, vormt dit kaasplankje, in combinatie met een glas port, een prima dessert. Maar uiteraard past een Nederlands kaasplankje ook heerlijk bij een borrel!

Nederlands kaasplankje

Frans kaasplankje

Bij de keuze van de kazen voor dit Franse kaasplankje is gekozen voor 4 heerlijke en uiteenlopende smaken.

  • Morbier: kenmerkend door de grijze aslaag en qua smaak pikant en een beetje zoet.
  • Camembert Le Rustique: zacht, romig en toch met een pittig karakter.
  • Comté: een stevige, romig pikante kaas met een nootachtige ondertoon.
  • Roquefort: een Franse kaas met een zeer pikante, ziltige smaak.

Serveer het kaasplankje met een Franse flute (stokbrood) of kies voor vruchten- of desembrood. Noten, druiven, vijgen of olijven kunnen ook perfect en denk eens aan een lekkere chutney.

Frans kaasplankje

Zwitsers - Frans kaasplankje

Dit kaasplankje is samengesteld uit verschillende bergkazen uit de Zwitserse en Franse Alpen.

  • de wat zoetige Emmentaler
  • de kruidige, nootachtige Gruyère
  • de pittige Appenzeller Extra
  • de Franse Tomme de Savoie

vormen samen een leuk assortimentje om het onderlinge verschil in bergkazen te proeven. Weer eens wat anders! Lekker met een glas frisse wijn, wat noten en gedroogd fruit!

Zwitsers - Frans kaasplankje
Tags: Kaas
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette
Dressing

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Specials

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Varkenshaas
Specials

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen