• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Niets is leuker dan verschillende lekkere kaasjes ontdekken

door Elise de Haan
in Specials
0
0
kaasplankjes

Kaasplankjes – Het kaasplankje is gezelligheid van de bovenste plank. Of je zo’n plankje nu inzet als dessert of bij de borrel maakt niet uit. Bijna iedereen wordt enthousiast als je die kaasjes op tafel zet. We zetten een aantal varianten voor je op een rij.

Niet alleen maar kaas

Als we het over kaasplankjes hebben denk je natuurlijk als eerste aan kaas. En ja, dat is logischerwijs het belangrijkste onderdeel van zo’n kaasplank. Maar je kunt met allerlei andere ingrediënten je kaasplank enorm boosten. Jouw gastvrijheid zit niet alleen in het op tafel zetten van die kaasjes, maar zeker ook in de manier waarop je dit presenteert. Boost je kaasplankje met fruit, noten en crackertjes of toastjes. Natuurlijk zoek je ook daarbij naar de beste match bij de kaasjes die jij serveert.

Wist je dat heel veel jam en honingsoorten, maar ook honingmosterd uitstekend combineren met verschillende kaasjes? Uiteraard hebben we nog een extra luxe tips voor je: Als je in de nazomermaanden een kaasplankje serveert zijn deze gestoofde vijgen een absolute lekkernij die niet mag ontbreken.

Gestoofde verse vijgen
Bijgerecht

Gestoofde verse vijgen voor op de kaasplank

Gestoofde verse vijgen zijn goddelijk op de kaasplank. Het stoofvocht kun je inkoken en gebruiken als heerlijke zoetmaker in de yoghurt.

Check het recept of lees de info

Welke kaas leg je op kaasplankjes?

Je kunt eindeloos variëren met kaasjes uit binnen- en buitenland. Neem bij voorkeur verschillende kazen als geitenkaas, witschimmelkaas, harde kaas, blauwe kaas etc. Heb je daaruit een selectie gemaakt? Bouw het plankje dan op van milde naar pittige smaken. Bij de milde kaasjes past vaak fruit en bij de pittigere kazen passen noten of zoete sauzen. Hopelijk kunnen we je met onderstaande suggesties inspireren, maar durf vooral zelf te gaan combineren.

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Nederlands kaasplankje

De keuze van de kazen van dit Nederlandse kaasplankje is in basis boerenkaas met verschillende rijpingstijden. Variërend van jong, belegen, oud tot overjarig, en een boeren brandnetelkaas. Proef het verschil!

Aangevuld met een roodbacteriekaas, in dit geval Kernhem, en de Nederlandse blauwaderkaas Blauw Klaver, vormt dit kaasplankje, in combinatie met een glas port, een prima dessert. Maar uiteraard past een Nederlands kaasplankje ook heerlijk bij een borrel!

Nederlands kaasplankje

Frans kaasplankje

Bij de keuze van de kazen voor dit Franse kaasplankje is gekozen voor 4 heerlijke en uiteenlopende smaken.

  • Morbier: kenmerkend door de grijze aslaag en qua smaak pikant en een beetje zoet.
  • Camembert Le Rustique: zacht, romig en toch met een pittig karakter.
  • Comté: een stevige, romig pikante kaas met een nootachtige ondertoon.
  • Roquefort: een Franse kaas met een zeer pikante, ziltige smaak.

Serveer het kaasplankje met een Franse flute (stokbrood) of kies voor vruchten- of desembrood. Noten, druiven, vijgen of olijven kunnen ook perfect en denk eens aan een lekkere chutney.

Frans kaasplankje

Zwitsers - Frans kaasplankje

Dit kaasplankje is samengesteld uit verschillende bergkazen uit de Zwitserse en Franse Alpen.

  • de wat zoetige Emmentaler
  • de kruidige, nootachtige Gruyère
  • de pittige Appenzeller Extra
  • de Franse Tomme de Savoie

vormen samen een leuk assortimentje om het onderlinge verschil in bergkazen te proeven. Weer eens wat anders! Lekker met een glas frisse wijn, wat noten en gedroogd fruit!

Zwitsers - Frans kaasplankje
Tags: Kaas
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

1 × 5 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen