Kapucijners – Kapucijners uit een blik of een pot heb je vast wel eens gegeten. De wat oudere lezers kennen ongetwijfeld de gedroogde variant wel. Dan zijn ze er ook nog uit de diepvries en dan heten ze velderwten. En dan zijn er ook nog verse kapucijners. Zie je door de bomen het bos niet meer? Hieronder lees je er alles over. En natuurlijk krijg je daar ook de lekkerste recepten bij.
Uit glas en blik, uit de diepvries ā¦ of vers?
Zoals je hierboven al las zijn er kapucijners te koop die op verschillende manieren zijn geconserveerd, of natuurlijk niet. Dat laatste gaat dan natuurlijk over de verse kapucijners. Er worden in Nederland veel kapucijners verkocht in blik en in glas. Lekker makkelijk natuurlijk, ze zijn tenslotte al gekookt en je hoeft ze dus alleen nog even op te warmen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de variant uit de diepvries. Die hoef je maar een paar minuten te koken en je kunt ze serveren.Ā Maar zijn dat ook de lekkerste opties om kapucijners te eten? Er zijn meer mogelijkheden!
Verse kapucijners, je weet niet wat je proeft!
Heb je op de markt, of bij de groenteboer wel eens van die mooie, donkerpaarse peulen zien liggen? Misschien vroeg je je toen af wat dat waren. Ja, dat waren verse kapucijners. Je ziet ze niet zo vaak, ze zijn maar kort verkrijgbaar en ze zijn zeker niet goedkoop. Die hoge prijs heeft te maken met dat het grootste deel van de oogst wordt opgekocht door de industrie om te worden ingeblikt of ingemaakt in glas. Maar mocht je ze tegenkomen, aarzel dan niet om een kilootje mee te nemen. Want als je ze eenmaal vers hebt geproefd, dan wil je ze vaker. Ze hebben een heerlijke, verfijnde smaak en je kunt er heel veel leuke dingen mee doen. Voor je ze kunt eten moet je nog wel even aan het werk. Want verse kapucijners koop je in de peulen. Dat betekent dus dat ze gedopt moeten worden. Dat is best even een klusje, en je houdt er ook paarse vingers aan over. Het kost je dus wel wat tijd en moeite, maar daarna eet je de lekkerste kapucijners die je ooit hebt geproefd.
Gun jezelf een keer per jaar verse kapucijners
Begrijpelijk dat je, gezien de prijs en de tijd die het doppen kost, niet heel vaak voor verse kapucijners zult kiezen. Net zo als je niet elke week verse asperges eet. Maar als je van echt lekker eten houdt, Ć©n van verse peulvruchten, doe jezelf dan een of twee keer per jaar het plezier van verse kapucijners koken en eten. En wat ga je er dan mee doen? Mocht je inspiratie nodig hebben, dan staan er hieronder een aantal recepten. Je vindt er onder andere een soep van verse kapucijners, een bijgerecht met een lekker Spaans tintje en een heel eenvoudig bijgerechtje van verse kapucijners met tuinkruiden.
Verse kapucijners met tuinkruiden
Je hebt vast wel eens kapucijners gegeten. Maar at je ook al eens verse kapucijners met tuinkruiden? Die moet je echt eens geproefd hebben!
Verse kapucijners met chorizo en salie
Bij groene, jonge kapucijners denk ik aan het voorjaar, bijvoorbeeld aan kapucijners met chorizo. Probeer dit recept ook zelf eens uit.
Kapucijnersoep, soep van verse kapucijners
Kapucijnersoep van verse kapucijners. Een echt zomerse soep, boordevol verse groenten. Kapucijners eet je dus zeker niet alleen in de winter!
Bonen en verse peulvruchten; hier vind je de lekkerste recepten
Bonen zijn er in maten, soorten en kleuren. Vers zijn ze het lekkerst. Hier vind je tips en recepten met bonen en verse peulvruchten!