Karbonade – Een goed gebakken karbonade is een feestje op je bord.
Maak van gewoon iets bijzonders
De karbonade is een betaalbaar stukje vlees en daarmee is het zo ingeburgerd dat je het al snel als gewoon bestempeld. Maar is het zo gewoon? De karbonade is niet alleen maar varkensvlees, de karbonade is er ook van het lam of van het kalf. Wist je dat? In dit artikel vind je heel veel uitleg. Informatie over welk stukje vlees je nu eigenlijk koopt, maar ook heel veel heerlijke recepten om van dat ‘gewone’ stukje vlees, echt iets bijzonders te maken.
Het begint allemaal met kwaliteit
Wat doe jij vanavond? Ga je op zoek naar het allergoedkoopste stukje vlees in de supermarkt? Of zoek je de echte slager op? Misschien heb je wel een ander adresje in de buurt om de beste karbonade te kopen, want het maakt nogal wat uit. Een goede karbonade is malser, en veel makkelijker te bakken. Over het algemeen wordt de karbonade alleen even om en om gebakken met zout en peper, maar als je er iets meer aandacht aan besteedt, heb je straks een echt lekker stukje vlees op je bord.
Welke karbonade is het lekkerst?
Er is wel degelijk een groot verschil tussen de verschillende karbonade soorten. Een perfecte karbonade bereiden begint dan ook bij weten welke karbonade je in huis haalt. Lees hier meer over de schouderkarbonade, de halskarbonade, de haaskarbonade en de ribkarbonade. Ontdek de verschillen en weet de volgende keer beter wat je nu eigenlijk koopt.
Karbonaadjes, waar komen die eigenlijk vandaan?
Karbonaadjes zijn populair. Maar van welk dier komt dit stukje vlees eigenlijk? En uit welk deel van het dier worden ze gesneden?
Karbonade bereiden
Als je dan met een goede karbonade aan de slag gaat, en je hebt een duidelijke keus gemaakt tussen de verschillende soorten, dan is er ook nog de manier van bereiden. Want een magere karbonade kun je beter bakken en een vettere karbonade kun je beter stoven. En heb je wel eens van karameliseren gehoord? Juist, hier gaat het over basistechnieken die jouw stukje vlees echt lekkerder maken. O, en dan kun je ook nog reepjesvlees snijden van een karbonade. Lees het allemaal via de links hieronder.
Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade
Je kunt karbonade bakken maar ook stoven of er reepjes van snijden. En het maakt best veel uit welke karbonade je koopt. Ontdek het hier.
Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst
Als je vlees eet, eet dan goed vlees. Zo ook bij reepjesvlees. Kies zelf het vlees waar je reepjes van wilt snijden en marineer het ook zelf.
Ga niet altijd voor goedkoop
De kiloprijs van de verschillende karbonades ligt vaak lager dan de kiloprijs van ander vlees. Te vaak is dat de reden om het aan te schaffen en er iets mee te maken. Je hebt vast wel eens van de uitdrukking “goedkoop is duurkoop” gehoord. Dat is hier ook van toepassing. Koop kwaliteit en maak iets echt lekkers, dan ben je vaak voordeliger uit, of je hebt er in ieder geval meer van genoten. Hopelijk kunnen de recepten hieronder je daarbij helpen.
Recepten met een lekkere karbonade
In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de kwaliteit, de verschillende soorten en de manier van bereiden. Dan is het tijd voor een aantal heerlijke recepten met de karbonade in de hoofdrol. Er valt namelijk nog veel meer te ontdekken. Je kunt de karbonade puur houden, maar je kunt ook kiezen voor een lekkere marinade bijvoorbeeld. Ook in de verse ingrediënten die je erbij gaat gebruiken ga je natuurlijk op zoek naar de perfecte combi. Ga je voor een heerlijke gemarineerde karbonade, of stoof je de karbonade in een heerlijke jus. Maak je reepjesvlees of verwerk je een karbonade in de soep? Hieronder vind je een serie makkelijke recepten waarmee je de karbonade echt anders op tafel zet.
Karbonade uit de slowcooker met rozemarijn
Het recept voor de perfect gegaarde karbonade uit de slowcooker die smelt in je mond. Voor een smaakvolle en budget vriendelijke maaltijd
Karbonade in jus; in een uur tijd maak je iets echt lekkers
Met dit recept ga je een echt malse karbonade in jus maken. Van een paar ingrediënten maak je een heerlijke jus! Dit moet een uurtje sudderen.
Gemarineerde schouderkarbonade van de barbecue
Als je voor gemarineerde schouderkarbonade kiest weet je zeker dat je barbecue gasten een echt lekker stukje vlees op hun bord krijgen.
Wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Gyros zelf maken; dat doe je zo
Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we je alvast op weg.
Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd
Witte bonensoep. In Limburg hebben ze het dan over ribkes soep. Een familierecept met een krachtige bouillon voor herfst- en wintermaanden
Vlees
Vlees eten is een keuze, en als je daarvoor kiest, kies dan ook met je volle verstand. Wij zijn dol op een goed en lekker stuk vlees.
leuke site
Dankjewel Ineke