• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Magere zuivel met veel eiwitten en weinig calorieën

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
karnemelk

Karnemelk – Karnemelk is een zuivelproduct waar je veel meer mee kunt dan alleen maar drinken. Gebruik dit product ook eens om mee te koken en te bakken. Dat kan best in veel recepten. Verrassend? Dat valt best mee. Lees snel verder!

De lekkerste karnemelk is boerenkarnemelk

Karnemelk wordt vooral gezien als gezonde dorstlesser. Een drankje waar lang niet iedereen van houdt. Het wordt dan ook vaak als een oubollig drankje gezien, maar niets is minder waar. Je kunt er de lekkerste shakes en smoothies van maken. Maar ook voor veel andere gerechten is dit zuivelproduct een perfect ingrediënt. Het mooie is, het hoort bij de magere zuivel. Er zitten veel eiwitten en weinig calorieën in en het is dus gezonde zuivel. Waarom niet iedereen het waardeert, is omdat dit zuiveldrankje best zuur kan zijn. Dat is dan overigens meestal de goedkopere variant uit de supermarkt, omdat die op een andere manier gemaakt wordt. Als je kiest voor de boerenkarnemelk of biologische karnemelk dan proef je al verschil, maar als je echt lekkere karnemelk wilt hebben, koop je die het liefst direct bij de boer, dan proef je de echte! Die smaakt vol en romig en is zacht van smaak. Eerlijk, het verschil is heel groot.

Echt lekkere karnemelk koop je bij de boer

wat is karnemelk?

Wat is karnemelk en hoe wordt het gemaakt?

Karnemelk is lekker en verfrissend, dat weet iedereen. Maar wat is karnemelk precies? En hoe wordt dat eigenlijk gemaakt? Je leest het hier.

Perfect voor marinades, ja, echt!

Wist je dat je een hele lekkere marinade kunt maken van karnemelk? De melkzuurbacteriën breken de eiwitten in het vlees af en zo wordt het vlees lekker mals. Er is zelfs een Amerikaans restaurant wereldberoemd geworden door hun in karnemelk gemarineerde en gefrituurde kip. Dus dat het werkt, is wel bewezen.

Marineren in karnemelk
Kookschool

Heerlijke kip of vis marineren in karnemelk

Laat vlees of vis zacht worden door te marineren in karnemelk. Ontdek tips, uitleg en recepten met verse kruiden en specerijen.

Vorige Volgende

Karnemelk maakt gebak lekker luchtig

Door het gebruik van karnemelk wordt gebak extra luchtig. Bakpoeder reageert namelijk op het zuur in de zuivel en vormt zo extra bubbels. Het is overal bekend dat luchtig als lekker beschouwd wordt, dus wordt er in recepten vaak gebruik van gemaakt. De Amerikanen gebruiken het veel in hun pancakes en gewone cakes. De Engelsen maken er hun sodabread en scones mee, dus het is hoog tijd dat er hier ook meer karnemelk gebruikt gaat worden.

Recepten met karnemelk

Melk heeft iedereen in de koelkast staan, maar karnemelk ontbreekt in heel veel koelkasten. Nu niet gelijk naar de winkel rennen en de allergoedkoopste karnemelk halen. Pak de fiets, maak een tochtje naar de dichtstbijzijnde zuivelboerderij en scoor een (glazen fles) verse, boerenkarnemelk. Dat is echt een aanwinst in je koelkast en dat zullen onderstaande recepten bevestigen.

Karnemelkcake met een fris laagje limoen
Cake

Karnemelkcake met een fris laagje limoen; een verrassend frisse traktatie

Gebruik karnemelk in een cake om deze extra luchtig te krijgen. Zo'n luchtige karnemelkcake is heerlijk met een glazuurlaagje met limoen.

wentelteefjes met karnemelk
Ontbijt

Wentelteefjes met karnemelk; Kinderen zijn hier dol op!

Van alle oud brood kun je wentelteefjes bakken. Maar wist je dat je ook wentelteefjes met karnemelk kunt maken in plaats van met gewone melk?

karnemelk shake
Drankjes

Karnemelk shake met sinaasappel en banaan

Karnemelk shake met sinaasappel en banaan een lichte shake als tussendoortje of bij ontbijt. Echt een dorstlesser waar je vrolijk van wordt.

Boerenkool met karnemelk
Stamppot

Stamppot boerenkool met karnemelk

Gebruik eens iets anders dan melk om een stamppot smeuïg te maken. Maak eens stamppot boerenkool met karnemelk, geserveerd met spek en worst!

Ook in onderstaande recepten speelt karnemelk een belangrijke rol. In die baksels zorgt dit zuivelproduct voor een extra luchtig resultaat.

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels

Een plaatcake is evenveel werk als appeltaart en toch iets anders op tafel. De appel citroen plaatcake is o.a. gemaakt met karnemelk.

soda brood
Brood

Soda brood, een makkelijk en snel zelf te bakken brood

Met dit recept voor soda brood zet je in 45 minuten een heerlijk vers brood op tafel. Met tips voor hartige en zoete vullingen.

Zuivel

Zuivel

Werken met verse zuivel is lekker en gezond. Melk, Yoghurt, Kwark en Boter gebruik je liefst puur. Toevoegingen aan zuivel doe je beter zelf.

DeelPin19VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!