• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler

Hollandse kersen eten bij het ontbijt, bij de koffie of als dessert

door Redactie
in Specials
0
0
kersen

Kersen – In de zomermaanden kom je ze overal tegen, maar pas op! Deze publiekslieveling is er maar kort en veel handelaren maken daar “dankbaar” gebruik van. Vooral vroeg in het seizoen vind je veel kersen uit het buitenland. Wij gaan liever voor de echte Hollandse kersen van de vakman. Jij ook?

Waarom zou je buitenlandse kersen kopen als ze hier in Nederland volop groeien?

Griekse kersen, Turkse kersen, Spaanse kersen, het is er allemaal. Maar we zeiden het al, we kiezen liever voor die heerlijke lokale producten. Spring eens op de fiets en ontdek die kersenboomgaarden. Daar hoef je allang niet meer voor naar de Betuwe. In heel Nederland worden kersen geteeld.

steenfruit-zomer -fruit-pruimen-abrikozen-kersen-perzik-nectarine

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Recepten met verse Hollandse kersen

Gewoon een portie kersen wegsnoepen is al een feest op zich. Een schaaltje van dit verse fruit op je bureau, een schaaltje op de tuintafel, een schaaltje naast je op de bank (niet knoeien dan!) of een handje kersen in je broodtrommeltje op school. Je hebt echt alle reden om een extra kilootje kersen mee te nemen bij de teler of bij de groenteman.

Maar naast dat je kersen gewoon als tussendoortje eet kan er natuurlijk nog veel meer. Begin je dag bijvoorbeeld met een heerlijke, zelfgemaakte kersen kwark. Dat is gezonder & lekkerder dan een drinkontbijt uit een pakje en kost je echt niet meer tijd! Geniet je met vrienden of vriendinnen van een kop koffie? Serveer er dan iets lekkers bij. In oktober wordt dat waarschijnlijk appeltaart, maar in juni en juli wordt dat natuurlijk iets met kersen. Met de streusel kuchen of de kersen-chocolade cakejes hieronder ga je absoluut scoren en je vrienden of vriendinnen komen in het najaar graag terug voor jouw appeltaart.

Een diner kun je ook afsluiten met verse kersen. Maak er Zwitserse room bij, doe het in een glaasje en je zet feest op tafel. Zo ingewikkeld hoeft het allemaal echt niet te zijn.

streusel kuchen
Gebak

Streusel kuchen met zomerfruit

Streusel kuchen is een Duits plaatgebak, die je op vele manieren kunt vullen. Met lekker veel zomerfruit bijvoorbeeld. Lekker en verantwoord tegelijk.

Kersen kwark
Ontbijt en lunch

Kersen kwark

Deze zelfgemaakte kersen kwark moet je zeker een keer proeven. Als ontbijt of als dessert, dat maakt niet uit. Hier krijg je blije eters van!

Kersen-chocolade cakejes
Cake

Kersen-chocolade cakejes

Kersen eet je vaak lekker uit de hand. Deze kersen-chocolade cakejes gaan die traditie veranderen. Lekker voor een high tea of bij de koffie.

verse kersen met Zwitserse room
Nagerecht

Verse kersen met Zwitserse room

Een simpel, maar geweldig nagerecht van verse kersen met Zwitserse room. Geniet van de korte tijd dat er verse kersen zijn.

Kersen zijn niet gewoon kersen

Koop je appels bij je groenteman dan vraag je naar een Elstar of een Goudrenet. Maar heb je wel eens naar Burlat kersen gevraagd? Eigenlijk is het best een beetje gek dat we die rassen niet kennen. De smaken tussen de onderlinge kersenrassen zijn echt heel verschillend. Door eens bij de teler te gaan kijken zul je dat ontdekken. Daar liggen, afhankelijk van de tijd van het jaar, wel de verschillende soorten kersen bij elkaar. Je kunt er proeven en zelf kiezen wat jij lekker vindt.

KERSVERS van de teler

De borden zie je overal langs de weg. Hier kersen eten! Dat is gewoon een feestje op zich. Alleen daarvoor stap je al graag op de fiets. Vergeet het biertje of wijntje op een terras even en plof neer langs de weg met een portie Hollandse kersen.

De uitspraak “KERSVERS” komt echt niet uit de lucht vallen.

Natuurlijk neem je na afloop een flinke zak kersen mee voor thuis. Op deze pagina vind je wat lekkere inspiratie om naast het gewoon tussendoor snoepen van kersen ook met die kersen aan de slag te gaan. Lees eerst hoe het er bij de kersenteler aan toe gaat. Het zal je ongetwijfeld inspireren om daar eens vaker langs te gaan.

Kersenpluk, een kijkje bij de teler
Kookschool

Kersenpluk, een kijkje bij de teler

Kersenpluk, een kijkje bij de teler Meekijken bij de kersenpluk, dat wilde ik graag. En ik was welkom bij Gert van Wijk, kersenteler in IJsselstein. We spraken af dat ik op woensdag 2 juli terug zou komen om mee te kijken. Want op die woensdag zou er de hele dag...

Check het recept of lees de info

Langer genieten van kersen? Maak er jam van!

Als het kersenseizoen volop in gang is, kunnen liefhebbers langer van deze snoepjes blijven genieten door er zelf jam van te maken. Ja, je leest het goed: zelf maken. Het is een heerlijk rustgevend klusje en het heeft bovendien een aantal voordelen ten opzichte van jam uit een potje.

De voordelen van zelf kersenjam maken:
1. Je weet zeker dat er vers fruit in zit. Industriële jam mag van vruchtenpulp of gevriesdroogde vruchten worden gemaakt. Er komt zwaveldioxide aan te pas en het citroensap komt van in zout gepekelde citroenen of citroenpulp.

2. Je hoeft veel minder suiker te gebruiken. In jam zit ongeveer 50% suiker. Dat is voor de smaak echter helemaal niet nodig! Het helpt wel voor de conservering, maar laten we eerlijk wezen: jouw jam hoeft niet drie jaar bewaard te kunnen worden.

3. Je kunt naar hartenlust experimenteren met smaken: specerijen, drank, kruiden. Allemaal heerlijke smaakmakers die je naar eigen wens kunt toevoegen.

Kersenjam maken- Een heerlijk, rustgevend klusje
Kookschool

Kersenjam maken; een heerlijk, rustgevend klusje

Kersenjam maken; het is een heerlijk, rustgevend klusje. Zelf jam maken is zó makkelijk en lekker! In stapjes uitgelegd, mét foto's.

Check het recept of lees de info

Oh, en voor we het vergeten, check ook de andere steenvruchten van dit seizoen.

Tags: FruitZomer
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette
Dressing

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Specials

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen