• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, september 27, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Kersen; Koop dit fruit direct bij de teler

Hollandse kersen eten bij het ontbijt, bij de koffie of als dessert

door Redactie
in Specials
0
0
kersen

Kersen – In de zomermaanden kom je ze overal tegen, maar pas op! Deze publiekslieveling is er maar kort en veel handelaren maken daar “dankbaar” gebruik van. Vooral vroeg in het seizoen vind je veel kersen uit het buitenland. Wij gaan liever voor de echte Hollandse kersen van de vakman. Jij ook?

Waarom zou je buitenlandse kersen kopen als ze hier in Nederland volop groeien?

Griekse kersen, Turkse kersen, Spaanse kersen, het is er allemaal. Maar we zeiden het al, we kiezen liever voor die heerlijke lokale producten. Spring eens op de fiets en ontdek die kersenboomgaarden. Daar hoef je allang niet meer voor naar de Betuwe. In heel Nederland worden kersen geteeld.

steenfruit-zomer -fruit-pruimen-abrikozen-kersen-perzik-nectarine

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Recepten met verse Hollandse kersen

Gewoon een portie kersen wegsnoepen is al een feest op zich. Een schaaltje van dit verse fruit op je bureau, een schaaltje op de tuintafel, een schaaltje naast je op de bank (niet knoeien dan!) of een handje kersen in je broodtrommeltje op school. Je hebt echt alle reden om een extra kilootje kersen mee te nemen bij de teler of bij de groenteman.

Maar naast dat je kersen gewoon als tussendoortje eet kan er natuurlijk nog veel meer. Begin je dag bijvoorbeeld met een heerlijke, zelfgemaakte kersen kwark. Dat is gezonder & lekkerder dan een drinkontbijt uit een pakje en kost je echt niet meer tijd! Geniet je met vrienden of vriendinnen van een kop koffie? Serveer er dan iets lekkers bij. In oktober wordt dat waarschijnlijk appeltaart, maar in juni en juli wordt dat natuurlijk iets met kersen. Met de streusel kuchen of de kersen-chocolade cakejes hieronder ga je absoluut scoren en je vrienden of vriendinnen komen in het najaar graag terug voor jouw appeltaart.

Een diner kun je ook afsluiten met verse kersen. Maak er Zwitserse room bij, doe het in een glaasje en je zet feest op tafel. Zo ingewikkeld hoeft het allemaal echt niet te zijn.

Pavlova met kersen en chocolade
Nagerecht

Pavlova met kersen en chocolade

Een ideaal nagerecht voor etentjes met meer mensen is een pavlova met kersen. Fantastisch om te zien en ook nog eens een echte lekkernij.

streusel kuchen
Gebak

Streusel kuchen met zomerfruit

Streusel kuchen is een Duits plaatgebak, die je op veel manieren kunt vullen. Met lekker veel zomerfruit bijvoorbeeld. Lekker en verantwoord tegelijk.

Kersen kwark
Recepten

Kersen kwark

Deze zelfgemaakte kersen kwark moet je zeker een keer proeven. Als ontbijt of als dessert, dat maakt niet uit. Hier krijg je blije eters van!

Kersen-chocolade cakejes
Cake

Kersen-chocolade cakejes

Kersen eet je vaak lekker uit de hand. Deze kersen-chocolade cakejes gaan die traditie veranderen. Lekker voor een high tea of bij de koffie.

verse kersen met Zwitserse room
Nagerecht

Verse kersen met Zwitserse room

Een simpel, maar geweldig nagerecht van verse kersen met Zwitserse room. Geniet van de korte tijd dat er verse kersen zijn.

Kersen zijn niet gewoon kersen

Koop je appels bij je groenteman dan vraag je naar een Elstar of een Goudrenet. Maar heb je wel eens naar Burlat kersen gevraagd? Eigenlijk is het best een beetje gek dat we die rassen niet kennen. De smaken tussen de onderlinge kersenrassen zijn echt heel verschillend. Door eens bij de teler te gaan kijken zul je dat ontdekken. Daar liggen, afhankelijk van de tijd van het jaar, wel de verschillende soorten kersen bij elkaar. Je kunt er proeven en zelf kiezen wat jij lekker vindt.

KERSVERS van de teler

De borden zie je overal langs de weg. Hier kersen eten! Dat is gewoon een feestje op zich. Alleen daarvoor stap je al graag op de fiets. Vergeet het biertje of wijntje op een terras even en plof neer langs de weg met een portie Hollandse kersen.

De uitspraak “KERSVERS” komt echt niet uit de lucht vallen.

Natuurlijk neem je na afloop een flinke zak kersen mee voor thuis. Op deze pagina vind je wat lekkere inspiratie om naast het gewoon tussendoor snoepen van kersen ook met die kersen aan de slag te gaan. Lees eerst hoe het er bij de kersenteler aan toe gaat. Het zal je ongetwijfeld inspireren om daar eens vaker langs te gaan.

Kersenpluk, een kijkje bij de teler
Kookschool

Kersenpluk, een kijkje bij de teler

Kersenpluk, een kijkje bij de teler Meekijken bij de kersenpluk, dat wilde ik graag. En ik was welkom bij Gert van Wijk, kersenteler in IJsselstein. We spraken af dat ik op woensdag 2 juli terug zou komen om mee te kijken. Want op die woensdag zou er de hele dag...

Check het recept of lees de info

Langer genieten van kersen? Maak er jam van!

Als het kersenseizoen volop in gang is, kunnen liefhebbers langer van deze snoepjes blijven genieten door er zelf jam van te maken. Ja, je leest het goed: zelf maken. Het is een heerlijk rustgevend klusje en het heeft bovendien een aantal voordelen ten opzichte van jam uit een potje.

De voordelen van zelf kersenjam maken:
1. Je weet zeker dat er vers fruit in zit. Industriële jam mag van vruchtenpulp of gevriesdroogde vruchten worden gemaakt. Er komt zwaveldioxide aan te pas en het citroensap komt van in zout gepekelde citroenen of citroenpulp.

2. Je hoeft veel minder suiker te gebruiken. In jam zit ongeveer 50% suiker. Dat is voor de smaak echter helemaal niet nodig! Het helpt wel voor de conservering, maar laten we eerlijk wezen: jouw jam hoeft niet drie jaar bewaard te kunnen worden.

3. Je kunt naar hartenlust experimenteren met smaken: specerijen, drank, kruiden. Allemaal heerlijke smaakmakers die je naar eigen wens kunt toevoegen.

Kersenjam maken- Een heerlijk, rustgevend klusje
Kookschool

Kersenjam maken; een heerlijk, rustgevend klusje

Kersenjam maken; het is een heerlijk, rustgevend klusje. Zelf jam maken is zó makkelijk en lekker! In stapjes uitgelegd, mét foto's.

Check het recept of lees de info

Oh, en voor we het vergeten, check ook de andere steenvruchten van dit seizoen.

DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Gevulde appels met vanillesaus
Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info
Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Recept in de picture

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Een hele kip op tafel? Maak eens deze scharrelkip in sinaasappel marinade. Heerlijk bruin gebakken met zo'n krokant velletje. Hmmm

Check het recept of lees de info
Mosselen met room en limoncello

Mosselen met room en limoncello; lekker!

walnoten roomboter koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen