Je hebt een mooi stuk vlees of vis aangeschaft, maar wat serveer je daar nu bij? In ons kerstmenu geven we tips voor een bijgerecht, maar wanneer je een ander stuk vlees of vis serveert heb je soms net even de ideeën nodig. Bij deze voor jou wat inspiratie om ook je bijgerechtje tot een succes te maken.
Bijgerechten met aardappel
- Italiaanse aardappelpuree met knoflook, truffelolie en Parmezaanse kaas
- Romige aardappel kaas gratin in mini pannetjes
- Toefjes aardappelpuree (Pommes Duchesse)
- Klassieke Franse aardappelgratin (Gratin Dauphinois)
- Parmezaanse aardappels met prosciutto
Bijgerechten met groente
- Met Honingtomaten gestoofde venkel (bij vis)
- Vers geroosterde Italiaanse ovengroenten (bij vlees)
- Schorseneren uit de oven (bij vlees of vis. Combineer niet met vlees dat ook in de oven moet!)
- Rode kool met appeltjes (bij stoofvlees of wild)
- Gesmoorde wortel met venkel (bij vis)
- Gesmoorde venkel met parmezaan (bij vis en gevogelte)
Rauwkosten en salades voor je kerstmenu
- Komkommer en verse ananascompote (bij vlees)
- Rauwkostsalade van tomaat en komkommer (bij vlees)
- Waldorf salade (bij vlees)
- Veldsalade met peer en gorgonzola (bij vlees of vis)
- Wortelsalade met rozijnen (bij vis of gevogelte)
- Komkommersalade in dille roomsaus (bij vlees/vis/wild/gevogelte)
- Rode kool salade met rozijnen (bij wild)
Fruitige bijgerechten op je kersttafel
We gaan er van uit dat je hier je kerstmenu wel mee op kunt vullen en wensen je dan ook bijzonder smaakvolle feestdagen!
het ziet er allemaal uit om het water uit je mond te laten lopen,
leuk gedaan maar wat nu voor de alleenstaanden met kerst; wat zijn dan de mogelijkheden??
ik hoef alleen maar voor mezelf te koken en dan zijn recepten al snel te groot.
Leuk dat je het noemt Karel. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ook eens een tijdje alleen was en er dan juist voor koos om mezelf culinair te verwennen. Ter compensatie van die eenzaamheid alleen al. Zomaar een paar tips….. grill een mooi stukje zalm…. bak er wat aardappeltjes bij die je op smaak brengt met je favoriete kruiden en een kleine salade moet ook lukken. Dat je niet kiest voor een groot stuk vlees snap ik heel goed, maar neem dan een mooi hertenbiefstukje of een stukje longhaas. De slager snijdt het graag voor je op maat af. Hou de bijgerechten simpel. Een salade, een cocktail of kook wat groenten naar keuze beetgaar, meng een sausje van geraspte (pittige) kaas met crème fraîche, giet de saus er over en laat even gratineren in de oven. Een feestgerechtje is echt zo gemaakt 😉 Fijne kerstdagen!