Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipfilet recepten en inspiratie

Heel veel kipfilet recepten voor jouw inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt nog lekkerder.

0 4.962

Kipfilet recepten en inspiratie – Kipfilet is het meest misbruikte stukje vlees. We zien het helaas maar al te vaak als goedkoop gemaksproduct. Wanneer we in de media weer eens een artikel of een documentaire over plofkip voorbij zien komen zijn we geschokt, maar zodra we in de winkel staan met de vraag “Wat eten we vandaag” zijn die beelden niet voorhanden en kiezen we toch weer voor die laagste prijs. Het gevolg is dat we met z’n allen nog steeds teveel kipfilet consumeren.


Kipfilet; Zo kan het beter

We gaan hier verder geen pleidooi houden voor betere leven kip. We gaan ook geen documentaire maken over alle misstanden. Wat we alleen mee willen geven is dat droge kipfilet gewoon niet lekker is. We zien het zo vaak in recepturen: “Bak de stukjes kipfilet goudbruin”. Vervolgens moeten de groenten erbij in de wok- of ovenschotel. Het resultaat is een te lange bereiding en je maaltijd bevat letterlijk gort droge stukjes kipfilet. Datzelfde resultaat komen we echt heel veel tegen bij gourmetten of barbecueën. De kipfilet wordt gort en gort droog gemaakt. Nou zeg…. wat een negativiteit hoor ik je denken. Toch willen we je heel graag attenderen op de mooie bereiding van een stukje kipfilet. Ga voor een goed en sappig resultaat. Gebruik echt minder kipfilet, maar als je dan kipfilet eet ga je voor het meest lekkere resultaat.

Kopen, bewaren en schoonmaken

Waar let je op bij het kopen van een kipfilet? Wat is de beste manier om kipfilet schoon te maken? En welke tips helpen je aan een echt mals stukje kipfilet? We hebben de tips en feiten voor je op een rij gezet. Basisinfo die je helpen aan een echt lekker stukje kip. Lees het vooral voor je aan de hieronder genoemde kipfilet recepten begint.

Tips bij de voorbereiding

Kies ook eens voor kippendijen, kippenbouten of kippenvleugeltjes

Lees hier waarom

Kipfilet recepten

1 van 17

Hopelijk kunnen bovenstaande kipfilet recepten je inspireren om te kiezen voor eerlijke, gezonde en smaakvolle kipgerechten.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer