• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Kipgehakt recepten: makkelijk, gezond en snel op tafel

Met wat kruiden en liefde zet je in no-time iets op tafel waar iedereen van smult.

1
Kipgehakt, net even anders

Kipgehakt kun je gebruiken voor gehaktballetjes, in nacho’s, ovenschotels, gehaktbrood en talloze andere gerechten. Het is een mager en lekker alternatief voor varkens- of rundergehakt.

Net als bij rund- of varkensgehakt is er ook bij kipgehakt verschil in samenstelling. Het gebruikte deel van de kip bepaalt de structuur. Kipgehakt van filet is heel mager en daardoor snel droog. Kipgehakt van dijvlees bevat meer vet en blijft sappiger. Gemengd kipgehakt combineert beide: het magere van filet met het vettere van dij, waardoor het minder snel uitdroogt.

Koop kwaliteit en breng het zelf op smaak

Goedkoper kipgehakt wordt vaak gemaakt van restvlees. Dat is niet per se slecht, maar bevat meestal meer vet of toevoegingen zoals bindmiddelen. Voor een betere kwaliteit betaal je iets meer.

Kipgehakt is neutraler van smaak dan rund-, varkens- of lamsgehakt. Juist daardoor is het ideaal voor kruiden en specerijen. In veel Aziatische keukens wordt kipgehakt gebruikt omdat de milde smaak hun geurige kruiden goed tot zijn recht laat komen.

Gember, koriander, pepertjes, kurkuma, knoflook, nootmuskaat, kerrie of paprikapoeder — het kan allemaal. Beperk je wel tot drie of vier soorten, anders raak je de balans kwijt.

Tips voor perfecte gehaktballetjes

Meng het kipgehakt een paar uur van tevoren met kruiden en paneermeel of oud brood. Zo wordt het mengsel steviger.
Laat de balletjes na het vormen even rusten en bak ze op een bakplaat met bakpapier in de oven. Zo blijven ze goed in vorm. Kleine balletjes: 10–15 minuten op 180 °C. Grotere ballen: ongeveer 30 minuten. Controleer door er één door te snijden of gebruik een kerntemperatuurmeter (75 °C).
Je hoeft ze niet tussentijds te draaien.

Gebruik bij voorkeur iets vetter kipgehakt voor sappigere balletjes. Is je gehakt erg mager, vervang het ei dan door 50 gram mayonaise. De olie in mayonaise houdt de balletjes smeuïger.

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

De lekkerste recepten

Kipgehakt is veelzijdig en past in allerlei gerechten. Van Hollandse ovenschotel tot schaal nacho’s — het werkt allemaal. Probeer het eens in plaats van rundgehakt. In sommige gerechten smaakt kipgehakt zelfs beter.

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Een gehaktbrood van kipgehakt, heerlijk zacht door de toevoeging van groenten en een ingrediënt wat je niet in een gehaktbrood verwacht.

Check het recept of lees de infoDetails
Lasagne met kipgehakt spinazie
Pastagerechten

Lasagne met kipgehakt en spinazie

Een variatie op de klassieke lasagne is de lasagne met kipgehakt en spinazie. Lekker, makkelijk te maken en boordevol verse spinazie.

pasta met kipgehakt en paprikasaus
Pastagerechten

Pasta met kipgehakt en paprikasaus

Een heerlijke pasta met kipgehakt en paprikasaus van geroosterde paprika die in de rigatoni verdwijnt, zodat iedere hap een feestje is.

Nacho's met kipgehakt
Vleesgerechten

Nacho’s met kipgehakt

Feestmaal of party food? Een royale schaal warme nacho's met kipgehakt, groente en kaas is niet alleen maar een feestje om te zien.

ovenschotel met kipgehakt en prei
Ovenschotels

Ovenschotel met kipgehakt en prei

Een goed voorbereide ovenschotel met kipgehakt en prei is de ideale oplossing om na een drukke dag toch lekker en verantwoord te eten.

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Kip curry lasagne
Pastagerechten

Kip curry lasagne; verras iedereen aan tafel met deze lekkernij

Het recept voor een verrassend lekkere kip curry lasagne, want als je curry met noedels kunt eten kun je er ook lasagne van maken.

Vorige Volgende

Kipgehakt bewaren

Kipgehakt is kwetsbaar. Omdat het vlees gemalen is, kunnen bacteriën sneller binnendringen. Bewaar het onder de 4 °C en gebruik het binnen twee dagen. Gebruik je het later, vries het dan in (maximaal 3 maanden houdbaar bij -18 °C) of gaar het eerst. Gegaard gehakt blijft nog drie dagen goed.
Voorkom kruisbesmetting: gebruik apart keukengerei voor rauw kipgehakt.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.