Kleine pannenkoekjes met fruit – Als het ontbijt ’s ochtends moeizaam verloopt en de kinderen niet willen ontbijten dan zijn kleine pannenkoekjes met fruit misschien wel de oplossing. Een beetje slimme plannen zorgt dat je minder tijd kwijt bent aan de pannenkoekjes dan aan het smeren van boterhammen, die ze misschien niet eens helemaal opeten.
Zo wordt ontbijten een feestje
Wie houdt er niet van pannenkoeken? Amerikanen eten al jaren pannenkoeken bij het ontbijt. Geen zeurende kinderen, maar blije gezichten aan tafel. Als je extra fruit bij de pannenkoekjes serveert, zijn ze niet zomaar alleen erg lekker, maar ook gezond.
De tijd die je eraan kwijt bent, valt mee. Die 5 minuten extra tijd die je misschien kwijt bent heb je zo ingehaald. En er kan toch niets op tegen gezelligheid aan de ontbijttafel?
Een goede voorbereiding voor een soepele start van de dag
Het beslag voor de kleine pannenkoekjes met fruit maak je al de dag ervoor, zodat je niet een half uur eerder hoeft op te staan. Een basis pannenkoekenbeslag kan best een of twee dagen in de koelkast bewaard worden. Het heeft ook nog als voordeel dat een iets gerijpt pannenkoekenbeslag niet zo snel aan de pan plakt en mooier bakt. Het beslag van de blauwe bessen pannenkoekjes is een perfect beslag om al een dag eerder te maken. Het fruit naar keuze voeg je eenvoudig de dag zelf toe. Dat is nu echt een win-winsituatie toch?
Hoe eet jij kleine pannenkoekjes met fruit het liefst?
Er zijn heel veel soorten pannenkoeken en je kunt ze op heel veel manieren maken. Lekker dikke fluffy American pancakes maar ook lekkere drie-in-de-pan met stukjes appel. Er zijn zelfs recepten met sinaasappel en banaan in het beslag, al kun je die twee soorten beter niet te lang vooraf maken, omdat de bananen teveel verkleuren en bij de sinaasappel het bakpoeder door het zuur zijn werking verliest.
In de zomer eet je die lekkere kleine pannenkoekjes met fruit met verse aardbeien of ander zomerfruit. Geef er eventueel een schepje yoghurt of kwark bij om het feest compleet te maken. Op koude winterdagen is het lekker om het fruit even te verwarmen. Denk dan aan gebakken schijfjes of blokjes appel of peer, maar neem ook eens stukjes verse ananas of banaan om mee af te wisselen.
Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt
Kleine dikke blauwe bessen pannenkoekjes gevuld met verse blauwe bessen en een zalige blauwe bessensaus. Voor ontbijt, lunch of als dessert.
Pannenkoekjes van banaan
Lekker en gezond ontbijten wordt een feestje met deze pannenkoekjes van banaan. Extra lekker met een beetje honing en vers fruit.
Minipannenkoekjes met sinaasappel
Lekker lunchen met deze frisse minipannenkoekjes met sinaasappel. De melk is vervangen door sinaasappelsap wat dit recept lactosevrij maakt.
Drie-in-de-pan; ouderwets lekker
De enige echte drie-in-de-pan, gevuld met appeltjes en rozijnen zoals oma ze maakte. Met en zonder gist te bereiden.
Fruit
Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten als je fruit koopt? Je vindt op deze pagina veel recepten & inspiratie