Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Koude soep; heerlijk verfrissend op warme dagen

De gazpacho is de alom bekende koude soep, een Spaanse klassieker met vele variaties. Maar er zijn veel meer koude soepen voor zomerse dagen. Ontdek ze hier

0 5.325

Koude soep; heerlijk verfrissend op warme dagen – De dagen worden weer wat warmer en juist dan is het lekker om een soepje te nemen die niet perse verwarmend is, een lekker verkoelend of verkwikkend soepje kan dan zeker zo lekker zijn, misschien zelfs nog wel lekkerder. Gelukkig is het maken van een koude soep een peulenschil. Slechts een kwestie van kiezen van de juiste, lekkere, verse ingrediënten en deze samenvoegen in de blender.


Gazpacho

De gazpacho is denk ik toch wel één van de meest bekende koude soepen. Deze populaire Spaanse soep wordt traditioneel bereid met oud brood, olijfolie en knoflook. In sommige versies wordt hierbij nog wat vloeistof in de vorm van water of azijn toegevoegd.
Inmiddels zijn er wereldwijd vele varianten op deze koude soep waarvan de meest populaire de rode versie is met tomaten als basis.

De witte gazpacho heet eigenlijk “Ajo Blanco” wat witte knoflook betekent.

Nog meer koude soep

Maar het stopt natuurlijk niet bij de gazpacho er zijn meer koude soepen en hoewel de naam gazpacho bijna een algemeen gebruikte naam is geworden voor alle koude soepen is dit niet het geval, soepen die niet als basis het oude brood, de olijfolie en de knoflook hebben zijn geen gazpacho’s maar gewoon koude soepen; overigens maakt dit ze niet minder lekker ?

Tips

  • Een koude soep is ideaal om mee te nemen naar een picknick, bewaar hem dan in een thermosfles zodat hij ook echt lekker koud blijft.
  • Zorg dat je soep echt goed gekoeld is dat maakt hem zoveel lekkerder.
  • Klop voor het serveren je soep even door, dit maakt hem lekker luchtig en alle ingrediënten zijn weer even goed vermengd.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer