- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Kwark en fruit, zomer in je keuken

Hmmmm, kwark met fruit. Daarbij loopt iedereen het water in de mond. Dat is zo lekker, en zo zomers dat we er allemaal we even voor gaan zitten. Toch houden we het vaak bij de varianten uit de supermarkt. De varianten die de fabrikant voor ons maakte.

Neem nou eens echt pure kwark, ja, volle kwark. Dat hoef niet mager, dat is gewoon ook lekker. Die volle kwark heeft meer smaak, meer puurheid, dat is meer genieten en daar wordt je echt niet dik van hoor. De versheid en puurheid van de zuivel en het verse, verfrissende fruit maken dat heus goed.

We kunnen allerlei ingewikkelde recepturen bedenken, maar eenvoud siert en eenvoud smaakt. Neem nou gewoon een mooie glazen coupe, desnoods een royaal wijnglas en vul dit voor 3/4 met kwark. Doe er verse aardbeien op. Neem goede, zoete Hollandse aardbeien, dan kun je de suiker overslaan. Garneer met een takje munt of citroenmelisse en je eet verrukkelijk. Iedereen wil daarvoor wel even in het zonnetje gaan zitten en achterover in een stoel zo’n prachtig glas leeg lepelen.

Dat is pure eenvoud, en pure smaak. Dat is gezond genieten van al het goede dat de natuur ons biedt. Maar er is meer. Het kan op heel veel manieren. Denk daarbij aan een kwarktaart. Dat is echt gezonder als een slagroomtaart en met vers fruit zet je een wereldse traktatie op tafel. Denk aan een flinke schaal gemengd zomerfruit waar je een flinke hoeveelheid (aangemaakte) kwark op schept en dan even in de oven laat gratineren. Dan krijg je die prachtige bruine randen in je kwark en zet je een schaal op tafel waar je gasten om ruziën. Dat is feest, dat is genieten.

Ontbijten met kwark[1]
Ontbijten kan best eens een beetje spannender. Dat zorgt er misschien ook voor dat iedereen ook echt gaat ontbijten. En zoveel moeite hoeft dat niet te zijn. De boterham met kaas kun je vandaag een dagje wegleggen want we gaan aan de slag met kwark en vers fruit.

Kwarktaart met aardbeien [1]

Verse aardbeienkwark [2]

 

Links in dit artikel:
  1. Ontbijten met kwark: http://lekkertafelen.nl/recepten/ontbijt/ontbijtkwark-met-verse-perziken/