• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Lamsbiefstuk; het lekkerste stukje van het lam

Kies eens voor een ándere biefstuk!

0
Lamsbiefstuk

 Lamsbiefstuk – Lamsbiefstuk, dat is een heerlijk stukje vlees, dat helaas niet vaak op tafel verschijnt, en al helemaal niet als er thuis gegeten wordt. Omdat lam een uitstekende keuze is voor liefhebbers van mals en sappig vlees, pleiten we ervoor dat je toch eens kiest voor lamsvlees in plaats van rund als je een biefstuk gaat bakken. Lamsvlees wordt gewaardeerd om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken, en het bakken van een lamsbiefstuk is zeker niet moeilijker of anders dan het klaarmaken van een ‘gewone’ biefstuk. Wil je dus eens iets anders serveren, ga dan ook eens voor andere biefstukjes. De inspiratie en de lekkerste recepten vind je op Lekker tafelen!

Verschillende soorten lamsbiefstuk

Wat is lamsbiefstuk? Dit stukje vlees is afkomstig van jonge lammeren, meestal van ongeveer 6 tot 12 maanden oud. Het vlees heeft een fijne textuur en een milde, toch karakteristieke smaak. Hoe jonger het lam, hoe milder de smaak van het lamsvlees. Lammeren die bijna volwassen zijn, en volwassen schapen hebben een veel sterkere en uitgesproken smaak dan jonge exemplaren. Die sterke smaak wordt niet door iedereen gewaardeerd. Vraag de slager dus naar jong lamsvlees. Lamsbiefstuk wordt gesneden uit verschillende delen van het lam, zoals de lende, de bout of de rib. Elk deel heeft zijn eigen eigenschappen en smaakprofiel. Omdat er vaak bij de slager niet specifiek te kiezen valt voor een bepaald soort, en alle soorten onder dezelfde naam verkocht worden, koop je dus gewoon ‘lamsbiefstuk’. Je kunt voor de recepten hieronder elke soort gebruiken.

Recepten om van te watertanden

Natuurlijk vind je hier een aantal heerlijke recepten voor het klaarmaken van een lamsbiefstuk voor je. Ga je voor de klassieker met kruidenboter? Of lamsbiefstuk met een heerlijke citroen-honingsaus? Lamsbiefstuk met verse salsa of uiencompote zijn ook erg lekkere combinaties. Liever een wat meer internationaal tintje? Dan moet je zeker de saté van lamsvlees, die wordt gemaakt van lamsbiefstuk, eens overwegen. Maar welk recept je ook kiest, je zult van allemaal geen spijt krijgen. En waarschijnlijk gaat er vaker lamsvlees op tafel komen!

Lamsbiefstuk met kruidenboter
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel

Verras aan tafel met dit super eenvoudige, maar toch luxe gerecht. Lamsbiefstuk met kruidenboter is echt een gerecht waar je mee aan kunt komen.

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Lamsbiefstuk met uiencompote, dat is een heerlijk gerecht en perfect voor een bijzonder etentje. Maar ook geschikt voor op de barbecue!

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Lamsvlees, dat betekent niet altijd lamsrack of lamsbout. Een simpele lamsbiefstuk met citroen-honingsaus is ook een heerlijk hoofdgerecht!

Heerlijke saté van lamsvlees
Vleesgerechten

Heerlijke saté van lamsvlees

Ben je een fervent liefhebber van de Oosterse keuken en van gegrild vlees? Deze heerlijke saté van lamsvlees mag je dan zeker niet missen!

Vorige Volgende
Lamsvlees

Lamsvlees; dat betekent voorjaar

Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • Crispy Chicken Krokant gebakken kippendijen

    Crispy Chicken; krokant gebakken kippendijen

  • Goulash van varkenspoulet

    Stoofavontuur: Een robuuste goulash van varkenspoulet

  • Duuvelkesvlees

    De carnavalskraker: Duivelse kip of Limburgs duuvelkesvlees

  • Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

    Saté van varkenshaas voor op de barbecue of bij de nasi

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.