Lamsbiefstuk – Lamsbiefstuk, dat is een heerlijk stukje vlees, dat helaas niet vaak op tafel verschijnt, en al helemaal niet als er thuis gegeten wordt. Omdat lam een uitstekende keuze is voor liefhebbers van mals en sappig vlees, pleiten we ervoor dat je toch eens kiest voor lamsvlees in plaats van rund als je een biefstuk gaat bakken. Lamsvlees wordt gewaardeerd om zijn delicate smaak en veelzijdigheid in de keuken. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken, en het bakken van een lamsbiefstuk is zeker niet moeilijker of anders dan het klaarmaken van een ‘gewone’ biefstuk. Wil je dus eens iets anders serveren, ga dan ook eens voor andere biefstukjes. De inspiratie en de lekkerste recepten vind je op Lekker tafelen!
Verschillende soorten lamsbiefstuk
Wat is lamsbiefstuk? Dit stukje vlees is afkomstig van jonge lammeren, meestal van ongeveer 6 tot 12 maanden oud. Het vlees heeft een fijne textuur en een milde, toch karakteristieke smaak. Hoe jonger het lam, hoe milder de smaak van het lamsvlees. Lammeren die bijna volwassen zijn, en volwassen schapen hebben een veel sterkere en uitgesproken smaak dan jonge exemplaren. Die sterke smaak wordt niet door iedereen gewaardeerd. Vraag de slager dus naar jong lamsvlees. Lamsbiefstuk wordt gesneden uit verschillende delen van het lam, zoals de lende, de bout of de rib. Elk deel heeft zijn eigen eigenschappen en smaakprofiel. Omdat er vaak bij de slager niet specifiek te kiezen valt voor een bepaald soort, en alle soorten onder dezelfde naam verkocht worden, koop je dus gewoon ‘lamsbiefstuk’. Je kunt voor de recepten hieronder elke soort gebruiken.
Recepten om van te watertanden
Natuurlijk vind je hier een aantal heerlijke recepten voor het klaarmaken van een lamsbiefstuk voor je. Ga je voor de klassieker met kruidenboter? Of lamsbiefstuk met een heerlijke citroen-honingsaus? Lamsbiefstuk met verse salsa of uiencompote zijn ook erg lekkere combinaties. Liever een wat meer internationaal tintje? Dan moet je zeker de saté van lamsvlees, die wordt gemaakt van lamsbiefstuk, eens overwegen. Maar welk recept je ook kiest, je zult van allemaal geen spijt krijgen. En waarschijnlijk gaat er vaker lamsvlees op tafel komen!
Lamsbiefstuk met uiencompote
Lamsbiefstuk met uiencompote, dat is een heerlijk gerecht en perfect voor een bijzonder etentje. Maar ook geschikt voor op de barbecue!
Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Lamsvlees, dat betekent niet altijd lamsrack of lamsbout. Een simpele lamsbiefstuk met citroen-honingsaus is ook een heerlijk hoofdgerecht!
Heerlijke saté van lamsvlees
Ben je een fervent liefhebber van de Oosterse keuken en van gegrild vlees? Deze heerlijke saté van lamsvlees mag je dan zeker niet missen!
Lamsbiefstuk met kruidenboter
Een lamsbiefstuk met een flinke lik kruidenboter die barst van de smaak. Dit heerlijke vleesgerecht staat in een mum van tijd op tafel.
Lamsvlees; dat betekent voorjaar
Lammetjes horen bij het voorjaar, dus dat is de tijd om van Nederlands lamsvlees te genieten. Met deze lamsvleesrecepten gaat dat lukken!