Lamsrack – Op zoek naar een origineel stuk vlees om met bijvoorbeeld Pasen of Pinksteren te serveren? Denk dan eens aan een lamsrack, ook wel lamscarré genoemd! Dit mooie stuk lamsvlees past heel goed in een voorjaarsmenu, het is niet heel moeilijk klaar te maken en het kost je geen uren. Dus deze voorjaarsdelicatesse is een prima keuze, waar je geen spijt van gaat krijgen!
Lamsrack, de ribben van het lam
Het voorjaar is de tijd om te genieten van Nederlands lamsvlees. Dit Nederlandse lamsvlees is een seizoensproduct. Vers lamsvlees uit Nederland is vrijwel alleen in het voorjaar en in de zomer te koop. Omdat er ook lamsvlees wordt ingevoerd, is er wel het hele jaar vers lamsvlees te koop. De lamskotelet kent iedereen wel. Maar wist je dat als de ribben nog aan elkaar zitten, ze samen het ‘lamsrack’ vormen? Het is een mooi stuk vlees dat gesneden wordt uit de rug van het lam. Je herkent een lamsrack aan de uitstekende ribbetjes. Als je twee lamsracks tegelijk bereidt, kun je ze dus prachtig presenteren door ze in elkaar te schuiven. Dit maakt het vlees heel geschikt om te serveren bij een speciale gelegenheid.
Kortom, loop eens binnen bij de slager, en vraag om een lamsrack! Hou er rekening mee dat niet elke slager dergelijk vlees op voorraad heeft en ze dus mogelijk besteld moeten worden.
Niet alleen in de oven
Je kunt een lamsrack op verschillende manieren klaarmaken. Het kan in de oven, gewoon in een grote braadpan, maar het gaat ook heel goed op de barbecue. Er zijn mogelijkheden genoeg om het klaar te maken op een manier die jou past.
Het klaarmaken van een lamsrack, makkelijker dan je denkt!
Het klaarmaken van een lamsrack is echt niet zo moeilijk. We delen 3 manieren. Uit de oven, uit de braadpan en van de barbecue.
Lamsrack recepten
Vind je het eng om zo’n groot stuk vlees klaar te maken? Niet nodig! Met onderstaande lamsrack recepten kun je het alvast proberen. Lukt dat goed, dan ga je vanzelf experimenteren en ontstaat je eigen recept. Hier vind je alvast een mooie pure variant met knoflook en citroen, een variant van de barbecue, een surf en turf met garnalen en een bereiding in de oven.
Lamsrack met knoflook en citroen
Pure smaken, mooie ingrediënten. Lamsrack met knoflook en citroen is daar een voorbeeld van. En, met lamsvlees zet je voorjaar op tafel.
Lamsrack met garnalen; Een heerlijke surf en turf
Altijd al eens een lamsrack willen bereiden, maar geen idee hoe? Wij laten je zien hoe je een lamsrack met garnalen surf en turf bereidt!
Geurende lamsrack uit de oven
Maak dan eens deze heerlijk geurende lamsrack uit de oven. Makkelijk te bereiden, en je hebt er slechts een paar ingrediënten nodig.
Lamsrack van de BBQ, dat wordt genieten!
Voorjaar! Tijd om te genieten van Hollands lamsvlees. Tijd om weer eens te barbecueën! Vanavond tover jij een perfecte lamsrack van de BBQ!