• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Marlene Stolte door Marlene Stolte
in Specials
0
0
Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene – Wow, stiekem zijn we best een beetje trots. Lekker Tafelen is uitgenodigd voor het programma Winfrieds woonkamer op Radio 6. Blogster Marlene gaat er donderdagavond aan de slag met twee van haar favoriete recepten. Zitten jullie ook klaar? Tussen 19:00 en 20:00 uur is ze on air met haar Panzanella, een Italiaanse broodsalade van restjes brood. De mooie soberheid maar rijke smaken van de Italiaanse keuken komen hierin volledig tot z’n recht. Vervolgens serveert ze tussen 21:00 en 22:00 uur haar Papas Y mojo, krieltjes zoals op de Canarische eilanden. Deze krieltjes worden in de schil gekookt met veel zeezout waardoor er een laagje om de krieltjes gaat zitten en de krieltjes rimpelen. Een populaire tapa op de Canarische eilanden.

Over Radio 6

Radio 6 Soul & Jazz is het publieke radiostation dat zich volledig richt op soul, jazz en aanverwante muziek. Met events als De Zwarte Lijst, live uitzendingen vanaf festivals als North Sea Jazz en de uitreiking van de Radio 6 Soul & Jazz Awards proberen ze de soul en jazz in Nederland nog beter op de kaart te zetten.

Op Radio 6 hoor je de beste nieuwe muziek, maar ook de echte klassiekers in het genre. Radio 6 Soul & Jazz is op alle mogelijke manieren te beluisteren, behalve één: ze zijn helaas niet via de FM te ontvangen. Maar alle overige manieren om te luisteren, inclusief via DAB+, mobiele telefoon en digitale + analoge kabel staan hier netjes op een rijtje.

Marlene is te gast bij WINFRIEDS WOONKAMER [NTR]

Presentatie: Winfried Baijens

Maandag t/m donderdag, van 19:00 tot 22:00. Samen koken, eten en lekkere platen draaien in Winfrieds Woonkamer. Let ook op de speciale gasten die aanschuiven bij Winfried Baijens, zoals vaste gasten Benjamin Herman en Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) die wekelijks een uur platen komen draaien.

Panzanella, een Italiaanse broodsalade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met broodRestjes brood weggooien? Niet doen! In de keuken van de oma van mijn kinderen hing altijd een plastic zakje aan de deurkruk waar alle oude stukjes brood in verdwenen. Deze Siciliaanse dame gebruikte werkelijk alles. Vaak werden restjes verwerkt in de meest heerlijke pastasauzen, brood werd vermalen en opgebakken met wat olijfolie, peper, zout en kruiden voor over de pasta en salades met van alles en nog wat stonden elke dag op het menu. Niets maar dan ook niets verdween in de vuilnisbak en als dat een keertje wel zo was dan was nonna (oma) niet blij. We hadden in ieder geval veel meer moeten eten met z’n allen, dat was duidelijk, ze stond niet voor niets in de keuken!

Bekijk hier het recept

Papas Y mono, krieltjes zoals op de Canarische eilanden

Papas y mojo, krieltjes zoals op de Canarische EilandenOp vakantie, net van het strand, nog even wat drinken op een terrasje voordat je onder de douche springt. En trek, trek in wat hartigs. Als je ooit op een van de Canarische Eilanden bent geweest dan heb je ze niet kunnen missen, de gerimpelde zoute aardappeltjes, gekookt in de schil, met een rode of groene saus. Een van de meest populaire gerechten van deze eilanden, die niet alleen als tapas maar ook als bijgerecht gegeten kunnen worden. Je doopt de aardappeltjes in de saus en eet ze natuurlijk met schil en al!

Papas

Deze aardappeltjes in de schil worden met flink wat zeezout gekookt waardoor er een laagje om de aardappel blijft zitten en ze een beetje gaan rimpelen. De officiële naam is Papas Arrugadas wat ook letterlijk gerimpelde aardappels betekent. Het gerecht zou uit nood zijn geboren omdat er op de Canarische Eilanden een gebrek is aan zoet water, waardoor er veel met het zoute zeewater gekookt werd.

Mojo

Traditioneel wordt er een mojo, een saus, bij gegeten. Er zijn verschillende sauzen waaraan op elk eiland ook weer een eigen draai gegeven wordt. De één wat pittiger dan de ander, dus voor ieder wat wils. Ik heb altijd een potje in de koelkast staan, want het is zo gemaakt en in een gesteriliseerd potje is de saus in de koelkast zeker een paar weken houdbaar. Maar hier thuis moet ik vaak al eerder een nieuwe voorraad maken, want ook op je tosti, een gehaktballetje of bij een stukje kaas smaakt hij heerlijk.

Hier lees je het verhaal inclusief het recept voor de Papas en de Mojo.

Kijken jullie allemaal mee? Don’t forget, donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 en tussen 21:00 en 22:00 op Radio6

radio6

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten
Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs
Specials

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette
Specials

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Gebakken schol
Specials

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

Kwark
Specials

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Klassieke eiersaus voor asperges
Saus

Klassieke eiersaus voor asperges

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje
Kookschool

Camembert; uit het houten doosje met geblokt doekje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen