• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 8, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

door Marlene Stolte
in Specials
0
0
Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene – Wow, stiekem zijn we best een beetje trots. Lekker Tafelen is uitgenodigd voor het programma Winfrieds woonkamer op Radio 6. Blogster Marlene gaat er donderdagavond aan de slag met twee van haar favoriete recepten. Zitten jullie ook klaar? Tussen 19:00 en 20:00 uur is ze on air met haar Panzanella, een Italiaanse broodsalade van restjes brood. De mooie soberheid maar rijke smaken van de Italiaanse keuken komen hierin volledig tot z’n recht. Vervolgens serveert ze tussen 21:00 en 22:00 uur haar Papas Y mojo, krieltjes zoals op de Canarische eilanden. Deze krieltjes worden in de schil gekookt met veel zeezout waardoor er een laagje om de krieltjes gaat zitten en de krieltjes rimpelen. Een populaire tapa op de Canarische eilanden.

Over Radio 6

Radio 6 Soul & Jazz is het publieke radiostation dat zich volledig richt op soul, jazz en aanverwante muziek. Met events als De Zwarte Lijst, live uitzendingen vanaf festivals als North Sea Jazz en de uitreiking van de Radio 6 Soul & Jazz Awards proberen ze de soul en jazz in Nederland nog beter op de kaart te zetten.

Op Radio 6 hoor je de beste nieuwe muziek, maar ook de echte klassiekers in het genre. Radio 6 Soul & Jazz is op alle mogelijke manieren te beluisteren, behalve één: ze zijn helaas niet via de FM te ontvangen. Maar alle overige manieren om te luisteren, inclusief via DAB+, mobiele telefoon en digitale + analoge kabel staan hier netjes op een rijtje.

Marlene is te gast bij WINFRIEDS WOONKAMER [NTR]

Presentatie: Winfried Baijens

Maandag t/m donderdag, van 19:00 tot 22:00. Samen koken, eten en lekkere platen draaien in Winfrieds Woonkamer. Let ook op de speciale gasten die aanschuiven bij Winfried Baijens, zoals vaste gasten Benjamin Herman en Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) die wekelijks een uur platen komen draaien.

Panzanella, een Italiaanse broodsalade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met broodRestjes brood weggooien? Niet doen! In de keuken van de oma van mijn kinderen hing altijd een plastic zakje aan de deurkruk waar alle oude stukjes brood in verdwenen. Deze Siciliaanse dame gebruikte werkelijk alles. Vaak werden restjes verwerkt in de meest heerlijke pastasauzen, brood werd vermalen en opgebakken met wat olijfolie, peper, zout en kruiden voor over de pasta en salades met van alles en nog wat stonden elke dag op het menu. Niets maar dan ook niets verdween in de vuilnisbak en als dat een keertje wel zo was dan was nonna (oma) niet blij. We hadden in ieder geval veel meer moeten eten met z’n allen, dat was duidelijk, ze stond niet voor niets in de keuken!

Bekijk hier het recept

Papas Y mono, krieltjes zoals op de Canarische eilanden

Papas y mojo, krieltjes zoals op de Canarische EilandenOp vakantie, net van het strand, nog even wat drinken op een terrasje voordat je onder de douche springt. En trek, trek in wat hartigs. Als je ooit op een van de Canarische Eilanden bent geweest dan heb je ze niet kunnen missen, de gerimpelde zoute aardappeltjes, gekookt in de schil, met een rode of groene saus. Een van de meest populaire gerechten van deze eilanden, die niet alleen als tapas maar ook als bijgerecht gegeten kunnen worden. Je doopt de aardappeltjes in de saus en eet ze natuurlijk met schil en al!

Papas

Deze aardappeltjes in de schil worden met flink wat zeezout gekookt waardoor er een laagje om de aardappel blijft zitten en ze een beetje gaan rimpelen. De officiële naam is Papas Arrugadas wat ook letterlijk gerimpelde aardappels betekent. Het gerecht zou uit nood zijn geboren omdat er op de Canarische Eilanden een gebrek is aan zoet water, waardoor er veel met het zoute zeewater gekookt werd.

Mojo

Traditioneel wordt er een mojo, een saus, bij gegeten. Er zijn verschillende sauzen waaraan op elk eiland ook weer een eigen draai gegeven wordt. De één wat pittiger dan de ander, dus voor ieder wat wils. Ik heb altijd een potje in de koelkast staan, want het is zo gemaakt en in een gesteriliseerd potje is de saus in de koelkast zeker een paar weken houdbaar. Maar hier thuis moet ik vaak al eerder een nieuwe voorraad maken, want ook op je tosti, een gehaktballetje of bij een stukje kaas smaakt hij heerlijk.

Hier lees je het verhaal inclusief het recept voor de Papas en de Mojo.

Kijken jullie allemaal mee? Don’t forget, donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 en tussen 21:00 en 22:00 op Radio6

radio6

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipfilet als broodbeleg
Kookschool

Kipfilet als broodbeleg? Zo maak je het zelf!

kabeljauwballetjes
Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Appeltaart met abrikoos
Taart

Appeltaart met abrikoos

frozen yoghurt barks
Recepten

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

Couscous salade met kip en mango
Salade

Couscous salade met kip en mango

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

kabeljauwballetjes
Visgerechten

Kabeljauwballetjes in een verrukkelijke groentesaus

Net als van gehakt kun je ook van kabeljauw balletjes maken. Met aardappel, groenten en saus vormen de kabeljauwballetjes een...

Lees verder
Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos

frozen yoghurt barks

Frozen yoghurt barks met fruit en/of noten

Handige kooktips

Kipfilet als broodbeleg
Kookschool

Kipfilet als broodbeleg? Zo maak je het zelf!

Kipfilet wordt ook veel als broodbeleg gegeten. Wil je echt lekkere kipfilet op de boterham? Maak het dan eens zelf!...

Lees verder
gyroskruiden

Gyroskruiden

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Sylvia op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Cindy Bakker op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Cindy Bakker op Super blender uit Down Under: de Optimum
  • Redactie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!
  • Nettie op Ravigottesaus zelf maken; lekker bij kibbeling!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen