• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

door Marlene Stolte
in Specials
0
0
Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene

Lekker Tafelen donderdag avond op Radio 6 met Marlene – Wow, stiekem zijn we best een beetje trots. Lekker Tafelen is uitgenodigd voor het programma Winfrieds woonkamer op Radio 6. Blogster Marlene gaat er donderdagavond aan de slag met twee van haar favoriete recepten. Zitten jullie ook klaar? Tussen 19:00 en 20:00 uur is ze on air met haar Panzanella, een Italiaanse broodsalade van restjes brood. De mooie soberheid maar rijke smaken van de Italiaanse keuken komen hierin volledig tot z’n recht. Vervolgens serveert ze tussen 21:00 en 22:00 uur haar Papas Y mojo, krieltjes zoals op de Canarische eilanden. Deze krieltjes worden in de schil gekookt met veel zeezout waardoor er een laagje om de krieltjes gaat zitten en de krieltjes rimpelen. Een populaire tapa op de Canarische eilanden.

Over Radio 6

Radio 6 Soul & Jazz is het publieke radiostation dat zich volledig richt op soul, jazz en aanverwante muziek. Met events als De Zwarte Lijst, live uitzendingen vanaf festivals als North Sea Jazz en de uitreiking van de Radio 6 Soul & Jazz Awards proberen ze de soul en jazz in Nederland nog beter op de kaart te zetten.

Op Radio 6 hoor je de beste nieuwe muziek, maar ook de echte klassiekers in het genre. Radio 6 Soul & Jazz is op alle mogelijke manieren te beluisteren, behalve één: ze zijn helaas niet via de FM te ontvangen. Maar alle overige manieren om te luisteren, inclusief via DAB+, mobiele telefoon en digitale + analoge kabel staan hier netjes op een rijtje.

Marlene is te gast bij WINFRIEDS WOONKAMER [NTR]

Presentatie: Winfried Baijens

Maandag t/m donderdag, van 19:00 tot 22:00. Samen koken, eten en lekkere platen draaien in Winfrieds Woonkamer. Let ook op de speciale gasten die aanschuiven bij Winfried Baijens, zoals vaste gasten Benjamin Herman en Phil Horneman (Wicked Jazz Sounds) die wekelijks een uur platen komen draaien.

Panzanella, een Italiaanse broodsalade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met broodRestjes brood weggooien? Niet doen! In de keuken van de oma van mijn kinderen hing altijd een plastic zakje aan de deurkruk waar alle oude stukjes brood in verdwenen. Deze Siciliaanse dame gebruikte werkelijk alles. Vaak werden restjes verwerkt in de meest heerlijke pastasauzen, brood werd vermalen en opgebakken met wat olijfolie, peper, zout en kruiden voor over de pasta en salades met van alles en nog wat stonden elke dag op het menu. Niets maar dan ook niets verdween in de vuilnisbak en als dat een keertje wel zo was dan was nonna (oma) niet blij. We hadden in ieder geval veel meer moeten eten met z’n allen, dat was duidelijk, ze stond niet voor niets in de keuken!

Bekijk hier het recept

Papas Y mono, krieltjes zoals op de Canarische eilanden

Papas y mojo, krieltjes zoals op de Canarische EilandenOp vakantie, net van het strand, nog even wat drinken op een terrasje voordat je onder de douche springt. En trek, trek in wat hartigs. Als je ooit op een van de Canarische Eilanden bent geweest dan heb je ze niet kunnen missen, de gerimpelde zoute aardappeltjes, gekookt in de schil, met een rode of groene saus. Een van de meest populaire gerechten van deze eilanden, die niet alleen als tapas maar ook als bijgerecht gegeten kunnen worden. Je doopt de aardappeltjes in de saus en eet ze natuurlijk met schil en al!

Papas

Deze aardappeltjes in de schil worden met flink wat zeezout gekookt waardoor er een laagje om de aardappel blijft zitten en ze een beetje gaan rimpelen. De officiële naam is Papas Arrugadas wat ook letterlijk gerimpelde aardappels betekent. Het gerecht zou uit nood zijn geboren omdat er op de Canarische Eilanden een gebrek is aan zoet water, waardoor er veel met het zoute zeewater gekookt werd.

Mojo

Traditioneel wordt er een mojo, een saus, bij gegeten. Er zijn verschillende sauzen waaraan op elk eiland ook weer een eigen draai gegeven wordt. De één wat pittiger dan de ander, dus voor ieder wat wils. Ik heb altijd een potje in de koelkast staan, want het is zo gemaakt en in een gesteriliseerd potje is de saus in de koelkast zeker een paar weken houdbaar. Maar hier thuis moet ik vaak al eerder een nieuwe voorraad maken, want ook op je tosti, een gehaktballetje of bij een stukje kaas smaakt hij heerlijk.

Hier lees je het verhaal inclusief het recept voor de Papas en de Mojo.

Kijken jullie allemaal mee? Don’t forget, donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 en tussen 21:00 en 22:00 op Radio6

radio6

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

mosselen eten
Specials

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen