Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lekker wakker worden!

0 999

Twee sneetjes brood met hagelslag, één kop koffie, en als het meezit een appel voor in de auto. Is dit een herkenbaar ontbijt? Gek hè, dat we zo weinig tijd nemen voor een ontbijt. Ontbijten is namelijk wel favoriet. Vaak lezen we in de pers dat men niet meer ontbijt. In talloze hotels wordt echter een uitgebreid ontbijt geboekt. Daar willen we wakker worden met verse croissantjes, een gekookt eitje een kop koffie, en vers geperste jus d’ orange.

Waarom doe je dat thuis niet?
Haast haast haast, de baas heeft ons nodig, we moeten weer aan het werk, de kinderen moeten naar school en je nog een keer omdraaien in je bed is ook best lekker toch. Die wekker is altijd zo vervelend. Toch staat ontbijten bij de gemiddelde Nederlander symbool voor “lekker leven”.

En laten we eerlijk zijn, het is toch ook pure romantiek.

Papa even met z’n krantje en een kop koffie terwijl iedereen de dag even doorspreekt aan de ontbijttafel?

Vijf tips om weer te gaan genieten, ook tijdens het ontbijt:

  1. Neem een abonnement op de krant, niet dat ding op de computer, maar een echte papieren krant, dat is persoonlijker, leest lekker en voorkomt dat je snel afgeleid wordt door andere zaken als email, reclames, etc.
  2. Ga ‘s avonds een uur eerder naar bed. Dat ontbijt is uiteindelijk net zo gezellig als dat wijntje en bovendien nog gezonder ook. Je zult je fitter gaan voelen en daarmee kun je vanavond een nog gezelligere avond hebben.
  3. Plan je ontbijt beter op je boodschappenlijstje. Door verse broodjes, eieren, yoghurt, muesli, fruit, etc in huis te hebben zal je ontbijtje ook verleidelijker zijn. Maak een gewoonte om dagelijks naar de bakker te gaan. Vers brood is de absolute nummer één. Wissel af met brood, luxe broodjes (hard of zacht), krentenbrood, suikerbrood en andere specialiteiten.
  4. Zorg voor een snelle start. De tijd is ‘s morgens vaak beperkt, zorg daarom dat in je keuken de spullen bij elkaar staan. Maak een dienblad in de kast waar al je ontbijt benodigdheden op staan. Reserveer één plankje in je koelkast voor verse ontbijt benodigdheden als yoghurt, fruit, vleeswaren, kaas, boter.
  5. We kiezen vaak voor halfvolle producten, omdat het gewoon is geworden, omdat we af willen vallen, maar een gezond ontbijt is al goed voor je. Waarom dan niet eens kiezen voor jezelf verwennen met echte boeren boter. Vergeet dat afvallen maar even, gezond ontbijten is meer waard!

Ontbijt ideeën:

  1. Verse jus d’ orange, het is zo lekker, maar is het ook handig? We horen iedereen al heel hard “Neeeee” roepen. Dat klopt, daar heb je toch geen tijd voor ‘s morgens. Tipje: Verse jus d’ orange die je ‘s middags of ‘s avonds perst, is de volgende ochtend net zo lekker! Maak het jezelf dus makkelijk.
  2. Yoghurt of kwark is een leuke zuivel basis. Een prima alternatief voor een glas melk in de ochtend. Combineer met vers fruit, muesli, cruesli, cornflakes etc. Serveer eens in mooie hoge glazen, of in een grote glazen schaal midden op de tafel en maak lagen. Yoghurt, een vruchtensaus, yoghurt, cruesli. Dat staat feestelijk en zal iedereen uitnodigen om een schaaltje yoghurt te nemen.
  3. Maak zelf jam van fruit van het seizoen. Dat is even werk, maar als je wat meer maakt is het te doen. Verse jam is uiteraard lekkerder, en vaak minder zoet.
  4. Zet sla en rauwkost op je ontbijttafel. Luxe harde broodjes op tafel? Iedereen vindt het lekker om deze te beleggen met sla, ham, kaas, tomaat, komkommer. Een broodje gezond wil iedereen maken mits de ingrediënten aangereikt worden.
  5. Boter, dat is een basis die je steeds weer nodig hebt. Waarom niet eens leuke vormpjes gemaakt van boter. Dit hoef je niet ‘s morgens te doen, maar is leuk om te doen en echt leuk om op tafel te zetten. De sfeer op tafel zal de eetlust bevorderen.

Laat je ideeën horen:

Wij en onze lezers zijn benieuwd of jij leuke, handige en lekkere ontbijtsuggestie hebt die wij nog niet kennen. Jouw traditie en jouw idee. Vertel jouw idee via het reactie formulier hieronder.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer