• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, januari 23, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Lekker zalm: Vier zomerse tips

door Redactie
in Specials
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Een lekker stukje zalm kun je op vele manieren op tafel zetten. Hier vier inspirerende tips om het deze week weer eens heel anders te doen.

Eerst even een paar leuke tips en weetjes over zalm.

Je ingrediënten kennen is zo’n beetje het belangrijkste onderdeel van het koken. Liefde voor je product zorgt voor de juiste bereiding en de meest optimale smaak. Gewoon zoals jij dat lekker vindt.

  • Verse zalm kun je zelf: stoven, bakken of grillen.
  • Voor meer smaakaccent kun je ook gerookte zalm kopen.
  • Zalm wordt gevangen in de Noordzee en in de Atlantische Oceaan.
  • Zalm is een matig vette vis met roze visvlees. De smaak van de zalmfilet is zacht en vettig.
  • Koop je eerlijke of gekweekte zalm? Kies voor goed en diervriendelijk. Hier lees je meer.

 


Zalm met pesto en parmaham uit de oven

Als je een beetje gevoel hebt voor het combineren van smaken kun je zelf de meest verrassende gerechtjes op tafel toveren. Zalm is daarbij een toppertje, het blijft een mooi, lekker en gezond stukje vis. Deze combi met parmaham en pesto zal je verbazen.

Zalm kun je ook perfect op de barbecue bereiden. Klik hier voor onze barbecuetips met zalm


Spinazie-Rucolasalade met zalm van de grill

Meer voorjaar in een gerecht lukt bijna niet. Bij deze salade zie je bijna het zonnetje op je bord liggen. Met vers gegrilde zalm maak je van deze voorjaarssalade een feestje.

Vis en spinazie, het is altijd gezien als een verkeerde combinatie. Toch is dit niet het geval, als je er maar goed mee omgaat. Lees er hier meer over


Taart van groene asperges met verse zalm

Het aspergeseizoen duurt mij altijd veel te kort. Kun je daar wat mee? Ja, onbeperkt genieten. Deze aspergetaart is een staaltje uit eigen keuken waar al je gasten graag een keer voor terugkomen. De verse zalm past hier uitstekend bij.

Wil je dit gerecht aanvullen met bijvoorbeeld een aspergesoep of een aspergesalade vooraf? Kijk dan eens bij onze aspergerecepten

Zalmrisotto met Parmezaanse kaas

Risotto is een prachtig gerecht, gewoon echt mooi om te maken. Je ziet de rijstkorrels uitdijen in je pan je ziet de smaken er in trekken en tijdens het maken van je risotto bedenk je de volgende variatie die je gaat maken. Je kunt volop experimenteren met verse seizoensproducten en je kunt het heel eenvoudig houden. De zalm geeft echt smaak mee en maakt er een zomerfeestje van. Gebruik een goede, liefst zelf getrokken bouillon en je eet voortreffelijk. Smaak meegeven is het toverwoord. Durf te kruiden en durf te combineren!

Deze zalmrisotto is ook een perfecte maaltijd voor kinderen. Het is zacht en licht verteerbaar. Dat vinden kinderen lekker, zeker als je de Parmezaanse kaas er apart bij serveert zodat ze het er zelf over kunnen stooien. Probeer het gewoon eens, wie weet!

 

Gerelateerde Artikelen & Recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes
Maaltijdsoep

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Fish & Chips
Visgerechten

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Cecile op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen