Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lekker zalm: Vier zomerse tips

0 1.216

Een lekker stukje zalm kun je op vele manieren op tafel zetten. Hier vier inspirerende tips om het deze week weer eens heel anders te doen.

Eerst even een paar leuke tips en weetjes over zalm.

Je ingrediënten kennen is zo’n beetje het belangrijkste onderdeel van het koken. Liefde voor je product zorgt voor de juiste bereiding en de meest optimale smaak. Gewoon zoals jij dat lekker vindt.

  • Verse zalm kun je zelf: stoven, bakken of grillen.
  • Voor meer smaakaccent kun je ook gerookte zalm kopen.
  • Zalm wordt gevangen in de Noordzee en in de Atlantische Oceaan.
  • Zalm is een matig vette vis met roze visvlees. De smaak van de zalmfilet is zacht en vettig.
  • Koop je eerlijke of gekweekte zalm? Kies voor goed en diervriendelijk. Hier lees je meer.

 


Zalm met pesto en parmaham uit de oven

Als je een beetje gevoel hebt voor het combineren van smaken kun je zelf de meest verrassende gerechtjes op tafel toveren. Zalm is daarbij een toppertje, het blijft een mooi, lekker en gezond stukje vis. Deze combi met parmaham en pesto zal je verbazen.

Zalm kun je ook perfect op de barbecue bereiden. Klik hier voor onze barbecuetips met zalm


Spinazie-Rucolasalade met zalm van de grill

Meer voorjaar in een gerecht lukt bijna niet. Bij deze salade zie je bijna het zonnetje op je bord liggen. Met vers gegrilde zalm maak je van deze voorjaarssalade een feestje.

Vis en spinazie, het is altijd gezien als een verkeerde combinatie. Toch is dit niet het geval, als je er maar goed mee omgaat. Lees er hier meer over


Taart van groene asperges met verse zalm

Het aspergeseizoen duurt mij altijd veel te kort. Kun je daar wat mee? Ja, onbeperkt genieten. Deze aspergetaart is een staaltje uit eigen keuken waar al je gasten graag een keer voor terugkomen. De verse zalm past hier uitstekend bij.

Wil je dit gerecht aanvullen met bijvoorbeeld een aspergesoep of een aspergesalade vooraf? Kijk dan eens bij onze aspergerecepten

Zalmrisotto met Parmezaanse kaas

Risotto is een prachtig gerecht, gewoon echt mooi om te maken. Je ziet de rijstkorrels uitdijen in je pan je ziet de smaken er in trekken en tijdens het maken van je risotto bedenk je de volgende variatie die je gaat maken. Je kunt volop experimenteren met verse seizoensproducten en je kunt het heel eenvoudig houden. De zalm geeft echt smaak mee en maakt er een zomerfeestje van. Gebruik een goede, liefst zelf getrokken bouillon en je eet voortreffelijk. Smaak meegeven is het toverwoord. Durf te kruiden en durf te combineren!

Deze zalmrisotto is ook een perfecte maaltijd voor kinderen. Het is zacht en licht verteerbaar. Dat vinden kinderen lekker, zeker als je de Parmezaanse kaas er apart bij serveert zodat ze het er zelf over kunnen stooien. Probeer het gewoon eens, wie weet!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer