Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Limoen, Ontdek de sprankelende kracht van limoen!

De limoen wordt over het algemeen minder gebruikt dan zijn collega citrusvruchten de citroen en de sinaasappel. Ontdek de sprankelende kracht van limoen!

0 5.509

Limoen, Ontdek de sprankelende kracht van limoen! – De limoen wordt over het algemeen minder gebruikt dan zijn collega citrusvruchten de citroen en de sinaasappel. Limoenen komen oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azië en dat is waar veel mensen de limoen mee associëren. Denk je aan limoen, dan komt er toch snel een Thais recept bovendrijven. Maar je kunt veel meer met limoenen.


Limoen gember thee

Maak bijvoorbeeld eens een lekker verwarmende thee voor op koude dagen: limoen gembertheesnijd een paar plakken limoen met 2 plakjes gember en leg ze in een glas. Overgiet met kokend water en laat 5 minuten staan. Roer er eventueel wat honing naar smaak door.

Groene smoothie

Of een gezonde en frisse smoothie met limoen: Doe 150 ml magere yoghurt met 1 banaan, 100 gram (diepvries) mango, 100 gram verse spinazie en het sap van 1 of 2 limoenen in een blender en mix tot een smoothie.

Tips met limoenen

  • Limoenen worden gebruikt om verkleuring van fruit en groenten tegen te gaan. Niet alleen bij avocado, maar bij ook bij schorseneren en asperges werkt dit goed. Besprenkel ze met een paar druppels limoensap.
  • Pers het sap van een limoen uit over gesneden (rode) ui en laat een kwartier staan. Zo haal je de ergste scherpte van de ui af als je deze rauw wilt verwerken.
  • Rol een limoen een paar keer stevig over het aanrechtblad voor je gaat persen. Zo krijg je het meeste sap.
  • Limoensap en –rasp kunnen prima ingevroren worden voor later gebruik.

Hoe zie ik dat  limoenen rijp zijn?

Limoenen zijn rijp als ze een stevige groene schil hebben. Hoe zwaarder de limoenen, hoe rijper. Ze zitten dan immers vol sap. Als de schil bruine vlekjes heeft, is de limoen niet meer vers en droog vanbinnen.

Hoe bewaar ik limoenen?

 Limoenen bewaar je het beste buiten de koelkast. Op kamertemperatuur blijven ze 14 dagen vers.

Recepten met limoen

1 van 2

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer