Lunchen met appel, daar wordt niet vaak aan gedacht. Maar de appel is Nederlands fruit, en dat kun je op verassende manieren gebruiken voor een lunch. In het najaar worden de appels geplukt. De herfst en de winter zijn dan ook het moment om eens vaker een appeltje bij de lunch te doen. Zo uit het vuistje is al lekker, maar er kan meer. Doe eens appel op brood. En daar kun je echt mee variëren. Gewoon een gebakken appel op brood, maar ook in een tosti kun je een appel verwerken. Er zijn best heel veel mogelijkheden, en natuurlijk hebben we daar de recepten bij.
Wat dacht je van een heerlijke panini met appel en brie, of een royaal platbrood met bietjes, geitenkaas en appel. Met deze ideeën word lunchen met appel een leuke uitdaging. Niets moeilijks aan, maar als je dit met de lunch op tafel zet zal iedereen dat als gastvrij en creatief ervaren. Als je één of meerdere van deze recepten wil proberen is het verstandig om te kiezen voor verse Nederlandse appels. Knapperig, sappig en fris. Kies vooral voor de appel die jij erg lekker vindt. Want iets lekkers eten begint altijd bij het gebruik van goede, verse ingrediënten. Geniet van je lunch!
Bloedworst met appel op brood; een ouderwets lekkere lunch
Voor een gezonde en stevige lunch is een broodje bloedworst met appel een smaakvolle klassieker. Niet alledaags, maar kenners weten hoe lekker dit is.
Panini met brie en gebakken appel
Lunchen was nog nooit zo lekker! Een panini met brie en gebakken appel. Uiteraard met wat sla en een huisgemaakte honing mosterdsaus.
Gegrilde sandwich met appenzeller en appel
Nodig vrienden uit om bij te kletsen en maak een makkelijke, maar superlekkere lunch met gegrilde sandwich met appenzeller en appel.
Platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel
Voor dit zalige platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel heb je geen oven nodig, je maakt hem gewoon in een koekenpan.
Broodje met appel en gehakt
Een eenvoudig en erg smakelijk broodje met appel en gehakt, op smaak gebracht met een verrassend lekkere specerij.
Gebakken appel op brood
Dikke boterhammen, een dun laagje appelstroop en dan gebakken appel op brood. Dat is puur, eenvoudig en superlekker lunchen in de herfst.






