• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Lunchen met appel; heel veel inspiratie voor een fruitige lunch

Met wat roomboter en een appel maak je van een boterham iets bijzonders. Eenvoudig, betaalbaar en toch verrassend lekker — zo lunch je met appel.

0
lunchen met appel

Lunchen met appel, daar wordt niet vaak aan gedacht. Maar de appel is Nederlands fruit, en dat kun je op verassende manieren gebruiken voor een lunch. In het najaar worden de appels geplukt. De herfst en de winter zijn dan ook het moment om eens vaker een appeltje bij de lunch te doen. Zo uit het vuistje is al lekker, maar er kan meer. Doe eens appel op brood. En daar kun je echt mee variëren. Gewoon een gebakken appel op brood, maar ook in een tosti kun je een appel verwerken. Er zijn best heel veel mogelijkheden, en natuurlijk hebben we daar de recepten bij.

Wat dacht je van een heerlijke panini met appel en brie, of een royaal platbrood met bietjes, geitenkaas en appel. Met deze ideeën word lunchen met appel een leuke uitdaging. Niets moeilijks aan, maar als je dit met de lunch op tafel zet zal iedereen dat als gastvrij en creatief ervaren. Als je één of meerdere van deze recepten wil proberen is het verstandig om te kiezen voor verse Nederlandse appels. Knapperig, sappig en fris. Kies vooral voor de appel die jij erg lekker vindt. Want iets lekkers eten begint altijd bij het gebruik van goede, verse ingrediënten. Geniet van je lunch!

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood; een ouderwets lekkere lunch

Voor een gezonde en stevige lunch is een broodje bloedworst met appel een smaakvolle klassieker. Niet alledaags, maar kenners weten hoe lekker dit is.

Panini met brie en gebakken appel
Lunch

Panini met brie en gebakken appel

Lunchen was nog nooit zo lekker! Een panini met brie en gebakken appel. Uiteraard met wat sla en een huisgemaakte honing mosterdsaus.

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel
Lunch

Gegrilde sandwich met appenzeller en appel

Nodig vrienden uit om bij te kletsen en maak een makkelijke, maar superlekkere lunch met gegrilde sandwich met appenzeller en appel.

platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel
Lunch

Platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel

Voor dit zalige platbrood met rode bieten, geitenkaas en appel heb je geen oven nodig, je maakt hem gewoon in een koekenpan.

broodje appel
Lunch

Broodje met appel en gehakt

Een eenvoudig en erg smakelijk broodje met appel en gehakt, op smaak gebracht met een verrassend lekkere specerij.

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

Dikke boterhammen, een dun laagje appelstroop en dan gebakken appel op brood. Dat is puur, eenvoudig en superlekker lunchen in de herfst.

Vorige Volgende
Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.