Makreel – Vis is gezond. Vette vis is nog gezonder. Makreel is er daar één van. Een gerookte makreel zit boordevol omega-3 vetzuren. Gezonde vetten dus. Je opa lust vast graag een makreeltje, maar bij jongeren is dit visje minder populair. En dat terwijl de makreel toch echt een erg lekker visje is en dan ook nog eens gezond en betaalbaar. Als je dus weer naar de markt gaat of dat je gewoon bij je lokale visspecialist langs gaat, neem een makreel mee!
Een hekel aan graten
Gerookte of gestoomde makreel heeft een heerlijke, wat dominante smaak. Lekker op een toastje maar of op een boterham. Maar er kan zoveel meer. Maar voor je daaraan begint moet die vis eerst schoon. Vind je dat lastig? Ga de uitdaging toch eens aan. Kies dan voor een gestoomde. Deze is makkelijker schoon te maken. Een hele makreel is vaak veel goedkoper dan de makreelfilet. En voor dat prijsverschil krijg je er een heerlijk zen momentje in de keuken bij cadeau. Want het is heerlijk om even gedachteloos een visje schoon te maken. Niet zo gedachteloos dat je graatjes vergeet natuurlijk ?
Voor welke makreel kies jij?
Vers, gestoomd, gerookt. De verse slaan we even over omdat deze wat moeilijker verkrijgbaar is. Later vertellen we je daar meer over. Maar gestoomd, of gerookt? Wat is het verschil nu eigenlijk? We leggen het je uit in onderstaand artikel.
Gerookte makreel of gestoomde makreel.. Wat is het verschil?
De verschillen tussen gerookte makreel of gestoomde makreel lijken klein. Toch is het smaakverschil behoorlijk groot. Hoe zit dat werkelijk?
Check het recept of lees de infoAls je eenmaal een keuze gemaakt hebt tussen de gestoomde en de gerookte makreel is de vervolgvraag natuurlijk: “Wat ga ik ermee maken?” Laten we voorop stellen dat deze vis gewoon puur heel lekker is op brood of een cracker bij de lunch. Ook op een stukje stokbrood of op een toastje doet dit visje het goed bij de borrel. Maar er kan echt nog veel meer. We hebben wat recepten voor je op een rij gezet.
Recepten met makreel
Pasta met gerookte makreel
Zin in pasta met vis? Maak dan eens deze verrassend lekkere pasta met gerookte makreel, champignons en courgette.
Broodje hete makreel
Eet gerookte makreel eens warm en maak een broodje hete makreel. Pittig gekruide makreel en zoetzure groente in een lekker knapperig broodje.
Sandwiches met een mousse van gerookte makreel
Met wat gerookte makreel en mascarpone maak je een snelle makreelmousse. Lekker op een toastje, maar ook als basis voor een maaltijd sandwich.
Broodje makreel; lekker eten voor weinig
Een makkelijk te maken broodje makreel met stukjes zongedroogde tomaat. Je kunt de makreelsalade ook heel goed op de borrelplank zetten.
Salade met gerookte makreel en ei
Haal zo'n heerlijke gerookte makreel op de markt en maak deze salade met gerookte makreel en ei. Gezond, modern en mag dus best wat vaker.
Ovenpannetje met gerookte makreel
Gerookte makreel, een mooie basic in dit ovenpannetje dat slechts uit een paar ingrediënten bestaat. Zo simpel zet ook jij een lekker visgerecht op tafel.
Heb jij nog een heel ander favoriet recept met deze vis? Deel het, dat vinden we leuk!