• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, november 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Makreel; De handigste tips en lekkerste recepten

door Redactie
in Specials
0
0
Makreel

Makreel – Vis is gezond. Vette vis is nog gezonder. Makreel is er daar één van. Een gerookte makreel zit boordevol omega-3 vetzuren. Gezonde vetten dus. Je opa lust vast graag een makreeltje, maar bij jongeren is dit visje minder populair. En dat terwijl de makreel toch echt een erg lekker visje is en dan ook nog eens gezond en betaalbaar. Als je dus weer naar de markt gaat of dat je gewoon bij je lokale visspecialist langs gaat, neem een makreel mee!

Een hekel aan graten

Gerookte of gestoomde makreel heeft een heerlijke, wat dominante smaak. Lekker op een toastje maar of op een boterham. Maar er kan zoveel meer. Maar voor je daaraan begint moet die vis eerst schoon. Vind je dat lastig? Ga de uitdaging toch eens aan. Kies dan voor een gestoomde. Deze is makkelijker schoon te maken. Een hele makreel is vaak veel goedkoper dan de makreelfilet. En voor dat prijsverschil krijg je er een heerlijk zen momentje in de keuken bij cadeau. Want het is heerlijk om even gedachteloos een visje schoon te maken. Niet zo gedachteloos dat je graatjes vergeet natuurlijk ?

Voor welke makreel kies jij?

Vers, gestoomd, gerookt. De verse slaan we even over omdat deze wat moeilijker verkrijgbaar is. Later vertellen we je daar meer over. Maar gestoomd, of gerookt? Wat is het verschil nu eigenlijk? We leggen het je uit in onderstaand artikel.

Gerookte makreel of gestoomde makreel.. Wat is het verschil?
Kookschool

Gerookte makreel of gestoomde makreel.. Wat is het verschil?

De verschillen tussen gerookte makreel of gestoomde makreel lijken klein. Toch is het smaakverschil behoorlijk groot. Hoe zit dat werkelijk?

Check het recept of lees de info

Als je eenmaal een keuze gemaakt hebt tussen de gestoomde en de gerookte makreel is de vervolgvraag natuurlijk: “Wat ga ik ermee maken?” Laten we voorop stellen dat deze vis gewoon puur heel lekker is op brood of een cracker bij de lunch. Ook op een stukje stokbrood of op een toastje doet dit visje het goed bij de borrel. Maar er kan echt nog veel meer. We hebben wat recepten voor je op een rij gezet.

Recepten met makreel

pasta met gerookte makreel
Pastagerechten

Pasta met gerookte makreel

Zin in pasta met vis? Maak dan eens deze verrassend lekkere pasta met gerookte makreel, champignons en courgette.

broodje hete makreel
Visgerechten

Broodje hete makreel

Eet gerookte makreel eens warm en maak een broodje hete makreel. Pittig gekruide makreel en zoetzure groente in een lekker knapperig broodje.

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel recept
Recepten

Sandwiches met een mousse van gerookte makreel

Met wat gerookte makreel en mascarpone maak je een snelle makreelmousse. Lekker op een toastje, maar ook als basis voor een maaltijd sandwich.

Broodje makreel
Recepten

Broodje makreel; lekker eten voor weinig

Een makkelijk te maken broodje makreel met stukjes zongedroogde tomaat. Je kunt de makreelsalade ook heel goed op de borrelplank zetten.

Salade met gerookte makreel en ei
Salade

Salade met gerookte makreel en ei

Haal zo'n heerlijke gerookte makreel op de markt en maak deze salade met gerookte makreel en ei. Gezond, modern en mag dus best wat vaker.

Ovenpannetje met gerookte makreel
Recepten

Ovenpannetje met gerookte makreel

Gerookte makreel, een mooie basic in dit ovenpannetje dat slechts uit een paar ingrediënten bestaat. Zo simpel zet ook jij een lekker visgerecht op tafel.

Vorige Volgende

Heb jij nog een heel ander favoriet recept met deze vis? Deel het, dat vinden we leuk!

DeelPin12TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters
Specials

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom
Specials

Slagroom

poké bowl recepten
Specials

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Provolone
Specials

Provolone; lekker Italiaans!

zoete aardappel recepten
Specials

Zoete aardappel recepten; Van basis tot out of the box

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Bloemkool bakken of roerbakken
Specials

Bloemkool bakken in de pan of in de wok

Bloemkool bakken in plaats van bloemkool koken. Ontdek de mogelijkheden en je zult in de toekomst veel vaker bloemkool bakken. Puur smaak!

Check het recept of lees de info
Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

Recept in de picture

Court-bouillon
Recepten

Court-bouillon; die maak je toch zelf?!

De bouillon die je gebruikt voor het pocheren van vis, zeevruchten et cetera heet court-bouillon. En die maak je heel makkelijk, gewoon zelf!

Check het recept of lees de info
Zuurkool met salami en paprika

Zuurkool met salami en paprika

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Worstenbrood om te delen
  • Connie Derks op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Schelpdier op Oesters eten; Drie verschillende bereidingswijzen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen