Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mexicaans koken, jij kan het ook

2 1.146

De Mexicaanse keuken is een inspirerende keuken waar niet iedereen zich aan durft te wagen. Toch kan iedereen Mexicaans koken. Overal kun je tegenwoordig de ingrediënten kopen voor een Mexicaanse maaltijd. Wel zul je je even moeten verdiepen in de mogelijkheden van bijvoorbeeld avocado’s, maïs en het maken van tortilla’s, nacho’s en verse salsa’s.

Tortilla’s de basis
De Maistortilla is het bekendste product uit de Mexicaanse keuken. Deze van maismeel gebakken pannenkoekjes worden door de Mexicanen op verschillende manieren klaargemaakt. Zo worden ze geserveerd als Enchillada’s, Nacho’s, Burrito’s, Wrap’s of Taco’s. Wanneer je met een paar luttele ingrediënten de tortilla’s kunt maken volgt de rest vanzelf. Zo wordt je zelf een echte Mexicaanse kok.

Volop lekker vers
Net als in veel andere keukens wordt de basis aangevuld met volop verse ingrediënten. Zo zijn de avocado, de paprika, maïs en tomaat de populairste verse ingrediënten in Mexico. Ook chocola is een belangrijk product in Mexico.
Guacamole is natuurlijk een wereldtopper. Deze avocado saus wordt op diverse manieren en in verschillende gerechten ingezet.

Naast avocadosaus kun je ook lekker genieten van avocadosoep.

 

Maaltijden
Rijstgerechten en stoofschotels met een tropisch karakter zijn echte Mexicaanse lekkernijen. De bekendste is wel de chili con carne die op verschillende manieren te bereiden is. Maar ook vis is populair.

De maaltijden worden veelal aangevuld met verse salsa’s

Gevulde Taco’s zijn een prachtige last minute maaltijd.

Tropical drinks
Waan je aan het strand met de mogelijkheden van de Mexicaanse cocktails. Tequilla is een volksdrank maar ook met andere dranken maak je de meest verrukkelijke cocktails die altijd de zomer in huis halen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Joke-inkoken zegt

  Beste Mart,

  Je hebt helemaal gelijk! De echte Mexicaanse keuken is helaas nauwelijks bekend in de rest van de wereld. Het is die zogenaamde TexMex keuken die de boel domineert. Je ziet dat ook terug in de restaurants; het is alles TexMex wat de klok slaat. Ik heb me de laatste tijd getracht te verdiepen in de Mexicaanse keuken, want ik wil graag die authentieke keuken leren kennen. (Dit artikel is van vóór mijn tijd op Lekker Tafelen.) Ik kan je vertellen dat het niet eenvoudig is voor een buitenstaander om aan authentiek Mexicaanse recepten te komen. De Mexicanen zelf treden niet of nauwelijks naar buiten toe met hun recepten. Het zijn altijd buitenlanders, zoals de Amerikaanse Rick Bayless, die schrijven over Mexicaans voedsel. We zullen het ermee moeten doen…Wat het nog ingewikkelder maakt is dat Mexico zo’n groot land is. DE Mexicaanse keuken is eigenlijk niet onder één noemer te vatten. Er zijn enorm veel regionale verschillen, dat zal jouw echtgenote ook weten. Hoe het ook zij, ik (als nieuwe schrijver op Lekker Tafelen) zal proberen om een beter onderscheid te maken in echt Mexicaans en Mexican-style; er wordt aan gewerkt! Groet van Joke

 2. martin zegt

  wel jammer, maar chili con carne is niet mexicaans,is namelijk texmex en heeft niets met mexico te maken

  mijn vrouw is namelijk Mexicaanse.

  vr gr
  Mart

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer