Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Muffins, maak ze als ontbijt, gebakje of voor bij de borrel

0 1.054

Muffins, maak ze als ontbijt, gebakje of voor bij de borrel – Muffins, we schreven er al eerder over. In het artikel cupcake vs muffin wordt de muffin vergeleken met de cupcake en vind je tevens het basisrecept van de muffin. Connie merkte in bovengenoemd artikel op dat de muffin haar deed denken aan een muffe man die niet van regeltjes houdt en lekker zijn eigen ding doet, een mooie omschrijving voor een muffin want bij het bakken van een muffin gelden maar weinig regeltjes, neem ingrediënten die jij lekker vindt, vul hier het basisrecept voor een muffin mee aan en er ontstaan de meest heerlijke muffincreaties.

Leuk weetje:

Zeg ken jij de mosselman ?? Ik hoor je nu bijna denken, maar dat is ineens lekker off-topic, maar toch niet helemaal, in Engeland bestaat namelijk hetzelfde liedje, alleen vragen ze zich daar niet af of je de mosselman kent, de Engelse kinderen vragen zich af of je “the muffin man” kent.


De muffin als ontbijt

gezonde ontbijtmuffins (4)Ontbijten is erg belangrijk, het is zelfs de belangrijkste maaltijd van de dag! Het zorgt ervoor dat je de dag meteen energiek kunt starten. Mensen die het ontbijt overslaan krijgen daarna honger waardoor ze in de loop van de dag grotere maaltijden zullen nuttigen en zin krijgen om flink te snoepen. Het is erg belangrijk om over de dag verdeelt meerdere en kleinere porties voeding tot je te nemen. De muffin is heerlijk om je dag mee te starten en met een muffin je dag starten is ook absoluut geen straf. Kies ingrediënten die bij een ontbijt passen en vermeng deze met de overige ingrediënten. Zo maak je in een handomdraai een ontbijtmuffin en heb je een goede, voedzame start van je dag.

Anneke maakte deze gezonde ontbijt muffins  met o.a. havermout en ook Mireille maakte een heerlijk gezonde muffin met speltvlokken.

Met chocolade in je muffin creëer je een klein gebakje

Chocolade blijft vooral in de patisserie een veel terugkomend ingrediënt, je moet er ook bijna wel van houden, door chocolade aan je muffin toe te voegen maak je er kleine gebakjes van heerlijk voor bij de thee, koffie of als extra aanvulling bij een high-tea. Samen met andere ingrediënten zoals noten of vruchten creëer je een lekkernij om je vingers bij af te likken.

 

Fruit in je muffin voor een frisse twist

Fruit in je muffin is een mooie toevoeging, buiten dat fruit natuurlijk altijd gezond is en heel wat extra vitamientjes meegeeft, geeft fruit ook een frisse draai aan je muffin. Voeg bessen, cranberries, appels of peren toe aan je beslag en er ontstaat een lekkere frisse snack, die in je lunchtrommel helemaal op zijn plaats is. Of snijd een banaan in stukjes en meng dit door het beslag en je hebt een heerlijke fruitige muffin, lekker fris en heerlijk gezond. Probeer eens één van de hiernaast genoemde recepten en ervaar zelf wat een goede, voedzame combinatie muffin en fruit is.

Muffin met cranberries en pecannoten

Muffin met bosbes en banaan

Muffins met peer en rozijnen

Muffins met appel en kaneel

Bananen muffins

Hartige muffins weer eens even iets heel anders

Wist je dat hartige muffins warm of koud bij lunch, brunch of borrel ook erg lekker zijn! Je kijkt er misschien even vreemd tegen aan want bij een muffin denk je al gauw aan zoet. Zie het als een soort zelf gebakken broodje maar dan super eenvoudig om te maken. Niet kneden, rijzen en zo meer maar mengen, roeren, bakken, klaar. Iedereen zal versteld staan van jouw bakkunsten terwijl het eigenlijk een koud kunstje was.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer