Nagerechten met peer – Een lekker toetje gaat er meestal nog wel in na een hoofdgerecht. En desserts met fruit, die zijn dan vaak wel favoriet. Zet eens verse Hollandse peren in om zo’n toetje te maken. Iedereen geniet als je een van die nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker. De recepten? Die vind je in dit artikel.
Durf meer met peer
Peren worden vaak als een beetje saai gezien. Dat is niet helemaal terecht. Er zijn echt lekkere recepten met peer. De peer met chocoladesaus is echter een heel bekend en klassiek nagerecht dat bij heel veel restaurants op de kaart staat. Dit is toch wel het ultieme bewijs dat het lekker is. Peer en chocolade is dan ook een gouden combinatie voor nagerechten.
Maar ook als warm nagerecht in bijvoorbeeld een crumble doet peer het goed. Zorg bij peer wel voor een goede tegenhanger in smaak, omdat peer soms als flauw wordt ervaren. Denk hierbij aan iets zuurs, iets zoets, of juist hartig.
Weg met dat blik, pocheer zelf voor de nagerechten met peer
Het is zo jammer dat er zo vaak naar peer uit blik gegrepen wordt. Hierdoor krijg je inderdaad het idee van vrij smaakloos. Het verschil in smaak met zelf pocheren is dan ook erg groot. In de receptuur van de Poire Belle Hélène staat uitgelegd hoe je dit doet. Je kunt bij nagerechten met peer gebruikmaken van vanille, citroen- en sinaasappelsap, maar ook van een likeur zoals bij de peren met chocolademousse. De recepten lijken ingewikkelder dan ze in werkelijkheid zijn. Maak die recepten maar eens een keer, en je zult het vaker doen.
Peer in chocoladesaus (Belle Hélène) met een kleine twist
Een echte klassieker is deze "Poire Belle Hélène" ook bekend als peer in chocoladesaus. Serveer met een bolletje ijs en knapperige nootjes.
Zorg voor beleving in je nagerecht
Als je een nagerecht maakt moet dit een feestelijke afsluiter van je etentje zijn. De buikjes zijn vaak al vol, dus het moet erg lekker zijn om ze zo ver te krijgen dat ze ook van het nagerecht gaan genieten. Zorg daarom voor een feestje in de mond. Goede combinaties voor nagerechten met peer zijn natuurlijk chocolade en slagroom, eventueel gecombineerd met bavarois of ijs in allerlei smaken. Maar ook noten of koekjes, verkruimeld of in stukken gebroken, maken er een waar feestje van.
Smaken die goed in recepten met peer passen zijn; citroen, sinaasappel, gember, cranberry’s, chocolade of karamel. Maar ook het zuurtje van bijvoorbeeld een ingedikte balsamico kan erg lekker zijn.
Peren; Lekker, gezond en super veelzijdig
Hollandse peren moet je in het seizoen gewoon altijd op de fruitschaal hebben liggen. Ontdek deze recepten, dan wordt dat vanzelfsprekend.
Peer in chocoladesaus (Belle Hélène) met een kleine twist
Een echte klassieker is deze "Poire Belle Hélène" ook bekend als peer in chocoladesaus. Serveer met een bolletje ijs en knapperige nootjes.
Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )
Een met liefde gemaakt dessert. Chocolademousse met gepocheerde peren. De peren zijn gepocheerd in ambachtelijke perenlikeur van William Pauw.
Peren chocolade crumble – Zet het seizoen op tafel
Van oktober tot in ieder geval maart zijn er Hollandse peren. Gebruik ze bij het ontbijt, bij het dessert, in een taart of in deze Peren chocolade crumble.
Romig dessert met peer en mascarpone
Sluit je maaltijd af met een heerlijk fris en romig dessert met peer en mascarpone, zalige koekkruimels en een lichte toets van citroen.