Ontbijt en lunch met banaan – Je kunt voor de snelle variant kiezen met yoghurt of kwark of je doet een klein beetje meer moeite en tovert de lekkerste dingen op tafel. Met banaan kun je alle kanten op.
Een lekker snel ontbijtje met banaan
Op doordeweekse dagen moet ontbijt en lunch vaak snel door tijdgebrek. Een banaan is dan handig omdat je die makkelijk pelt en in stukjes breekt of snijdt om door de yoghurt of kwark te mengen. Ook is de banaan het ideale fruit om mee naar school of werk te nemen. Het is lekker, vult goed en een banaan komt makkelijk uit de schil.
Heb je net iets meer tijd en wil je toch erg lekker en gezond ontbijten? Maak dan eens havermoutpap en geef die iets extra’s door er geprakte banaan aan toe te voegen. Voor de extra kick kan er dan ook nog wat gember, kaneel of kurkuma aan toegevoegd worden.
Ben je niet zo’n fan van havermoutpap, maak dan eens een lekker mengsel van kwark, limoen en banaan en bestrooi dit met muesli, cruesli of een zelfgemaakte granola. Lekker, snel en ook nog eens erg gezond.
Eierkoeken met kwark en banaan
Maak zelf heel makkelijk een lekker en verantwoord gebakje door eierkoeken met kwark en banaan te beleggen. Ook lekker als luxe ontbijtje!
Trifle van yoghurt met sinaasappel en banaan
Luxe maar toch heel eenvoudig. Een trifle van yoghurt met sinaasappel en banaan smaakt naar meer en is de favoriet op een ontbijtbuffet.
Havermout met appel, noten en specerijen
Maak je ontbijt lekker luxe en gezond met deze havermout met appel, noten en specerijen. Zo eet je makkelijk extra fruit bij je ontbijt.
Kwark met banaan en limoen, gezond en lekker ontbijten
Start je dag goed met een gezond en lekker ontbijt van kwark banaan en limoen. Vitaminen, eiwitten en vezels zijn zo wel erg lekker.
Een lekkere pannenkoek als ontbijt of lunch
Soms heb je behoefte aan net iets meer. Je wilt luxe en warmte, en zeker op een gure dag heb je vaak geen zin in de koude yoghurt, die in de zomer zo lekker is. Vaak wordt er tegen het werk opgezien, maar het hoeft niet eens zoveel meer moeite te kosten om van een paar simpele ingrediënten een heerlijk gerecht te maken.
Als je banaan pureert en die in een beslag verwerkt, geeft dat je zeker inspiratie voor de lekkerste ontbijtgerechten, die ook prima als lunch kunnen dienen. Je zult gegarandeerd ontdekken dat het niet alleen de kinderen zijn die pannenkoeken en wentelteefjes lekker vinden. En dan is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat je zo die net te rijpe bananen kunt verwerken. Iedereen blij met een ontbijt of lunch met banaan.
Pannenkoekjes van banaan
Lekker en gezond ontbijten wordt een feestje met deze pannenkoekjes van banaan. Extra lekker met een beetje honing en vers fruit.
Wentelteefjes van banaan
Restverwerking op zijn best. In dit recept worden oud brood en overrijpe banaan verwerkt tot heerlijke wentelteefjes van banaan.
Geurende wafels van banaan brengen je in een feeststemming
Wafels bakken is altijd feest. De geur alleen al zorgt ervoor dat iedereen ineens in de keuken is om te kijken of er iets te halen valt. En je kunt ze natuurlijk zo uit het vuistje eten, maar met vers gesneden fruit van het seizoen erop maak je er een echt lekker en verantwoord verwenontbijt van. Natuurlijk zijn die wafels met banaan ook lekker als luxe lunch, of bij een kopje koffie of thee. Maak er maar genoeg, want ze zijn zo lekker dat ze snel op zullen zijn.
Winterse fruitsalade op een bananenwafel
Vitamientjes kunnen we allemaal gebruiken. Met deze winterse fruitsalade die we serveren op een bananenwafel krijg je extra vitaminen binnen.
Een broodje banaan op meerdere manieren
Zelfs Elvis wist het, banaan is ook lekker op brood. Zijn favoriete tosti was er een met banaan en pindakaas. De banaan wordt geprakt en op een snee brood gesmeerd. Een andere snee brood besmeer je royaal met pindakaas, en soms wordt er ook nog een plakje uitgebakken bacon tussen gedaan. De sneetjes brood plak je aan elkaar en bak je in een pan met een klein beetje boter.
Oké, dat was de tip van Elvis. Nog een tip? Hopelijk ben je daar nog in geïnteresseerd. Een lekkere tip voor ontbijt of lunch is een geroosterd sneetje brood besmeren met roomkaas en beleggen met plakjes banaan. Voor de finishing touch serveer je dit met een beetje honing of hagelslag.
Wil je een hartige variant met banaan? Probeer dan eens rookvlees of rauwe ham met plakjes banaan. Je kunt er zelfs een tosti van maken door er een snee brood met kaas op te leggen en te bakken in een pan of tosti-ijzer.
Maak je ontbijt of lunch compleet met een heerlijke (bananen)smoothie
Banaan is een vrucht waar je echt alle kanten mee op kan. Er zijn warme en koude, zoete en hartige variaties genoeg. Dan hebben we het nog niet over alle smoothies en shakes gehad waar banaan in verwerkt wordt. Er zijn dus redenen genoeg om altijd banaan in huis te hebben en voor de prijs hoef je het ook niet te laten.
Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert
Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.