• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord

Ook voor hartige gerechten!

0
ontbijt en lunch met banaan

Ontbijt en lunch met banaan – Je kunt voor de snelle variant kiezen met yoghurt of kwark of je doet een klein beetje meer moeite en tovert de lekkerste dingen op tafel. Met banaan kun je alle kanten op.

Een lekker snel ontbijtje met banaan

Op doordeweekse dagen moet ontbijt en lunch vaak snel door tijdgebrek. Een banaan is dan handig omdat je die makkelijk pelt en in stukjes breekt of snijdt om door de yoghurt of kwark te mengen. Ook is de banaan het ideale fruit om mee naar school of werk te nemen. Het is lekker, vult goed en een banaan komt makkelijk uit de schil.

Heb je net iets meer tijd en wil je toch erg lekker en gezond ontbijten? Maak dan eens havermoutpap en geef die iets extra’s door er geprakte banaan aan toe te voegen. Voor de extra kick kan er dan ook nog wat gember, kaneel of kurkuma aan toegevoegd worden.

Ben je niet zo’n fan van havermoutpap, maak dan eens een lekker mengsel van kwark, limoen en banaan en bestrooi dit met muesli, cruesli of een zelfgemaakte granola. Lekker, snel en ook nog eens erg gezond.

kwark met banaan en limoen
Ontbijt

Kwark met banaan en limoen, gezond en lekker ontbijten

Start je dag goed met een gezond en lekker ontbijt van kwark banaan en limoen. Vitaminen, eiwitten en vezels zijn zo wel erg lekker.

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Maak zelf heel makkelijk een lekker en verantwoord gebakje door eierkoeken met kwark en banaan te beleggen. Ook lekker als luxe ontbijtje!

Trifle van yoghurt en winterfruit
Ontbijt

Trifle van yoghurt met sinaasappel en banaan

Luxe maar toch heel eenvoudig. Een trifle van yoghurt met sinaasappel en banaan smaakt naar meer en is de favoriet op een ontbijtbuffet.

Havermout met appel, noten en specerijen
Ontbijt

Havermout met appel, noten en specerijen

Maak je ontbijt lekker luxe en gezond met deze havermout met appel, noten en specerijen. Zo eet je makkelijk extra fruit bij je ontbijt.

Vorige Volgende

Een lekkere pannenkoek als ontbijt of lunch

Soms heb je behoefte aan net iets meer. Je wilt luxe en warmte, en zeker op een gure dag heb je vaak geen zin in de koude yoghurt, die in de zomer zo lekker is. Vaak wordt er tegen het werk opgezien, maar het hoeft niet eens zoveel meer moeite te kosten om van een paar simpele ingrediënten een heerlijk gerecht te maken.

Als je banaan pureert en die in een beslag verwerkt, geeft dat je zeker inspiratie voor de lekkerste ontbijtgerechten, die ook prima als lunch kunnen dienen. Je zult gegarandeerd ontdekken dat het niet alleen de kinderen zijn die pannenkoeken en wentelteefjes lekker vinden. En dan is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat je zo die net te rijpe bananen kunt verwerken. Iedereen blij met een ontbijt of lunch met banaan.

wentelteefjes van banaan
Ontbijt

Wentelteefjes van banaan

Restverwerking op zijn best. In dit recept worden oud brood en overrijpe banaan verwerkt tot heerlijke wentelteefjes van banaan.

Pannenkoekjes van banaan
Pannenkoeken

Pannenkoekjes van banaan

Lekker en gezond ontbijten wordt een feestje met deze pannenkoekjes van banaan. Extra lekker met een beetje honing en vers fruit.

Vorige Volgende

Geurende wafels van banaan brengen je in een feeststemming

Wafels bakken is altijd feest. De geur alleen al zorgt ervoor dat iedereen ineens in de keuken is om te kijken of er iets te halen valt. En je kunt ze natuurlijk zo uit het vuistje eten, maar met vers gesneden fruit van het seizoen erop maak je er een echt lekker en verantwoord verwenontbijt van. Natuurlijk zijn die wafels met banaan ook lekker als luxe lunch, of bij een kopje koffie of thee. Maak er maar genoeg, want ze zijn zo lekker dat ze snel op zullen zijn.

Winterse fruitsalade op een bananenwafel

winterse fruitsalade
Ontbijt

Vitamientjes kunnen we allemaal gebruiken. Met deze winterse fruitsalade die we serveren op een bananenwafel krijg je extra vitaminen binnen.

Check het recept of lees de infoDetails

Een broodje banaan op meerdere manieren

Zelfs Elvis wist het, banaan is ook lekker op brood. Zijn favoriete tosti was er een met banaan en pindakaas. De banaan wordt geprakt en op een snee brood gesmeerd. Een andere snee brood besmeer je royaal met pindakaas, en soms wordt er ook nog een plakje uitgebakken bacon tussen gedaan. De sneetjes brood plak je aan elkaar en bak je in een pan met een klein beetje boter.

Oké, dat was de tip van Elvis. Nog een tip? Hopelijk ben je daar nog in geïnteresseerd. Een lekkere tip voor ontbijt of lunch is een geroosterd sneetje brood besmeren met roomkaas en beleggen met plakjes banaan. Voor de finishing touch serveer je dit met een beetje honing of hagelslag.

Wil je een hartige variant met banaan? Probeer dan eens rookvlees of rauwe ham met plakjes banaan. Je kunt er zelfs een tosti van maken door er een snee brood met kaas op te leggen en te bakken in een pan of tosti-ijzer.

Maak je ontbijt of lunch compleet met een heerlijke (bananen)smoothie

Banaan is een vrucht waar je echt alle kanten mee op kan. Er zijn warme en koude, zoete en hartige variaties genoeg. Dan hebben we het nog niet over alle smoothies en shakes gehad waar banaan in verwerkt wordt. Er zijn dus redenen genoeg om altijd banaan in huis te hebben en voor de prijs hoef je het ook niet te laten.

banaan

Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

  • Tonijnsalade met appel-min

    Tonijnsalade met appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.