• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Oostenrijk deel 1: Aftrap culinaire Jacobsroute 2015

door Redactie
in Specials
0
2
culinaire jacobsroute Ischgl

Aftrap culinaire Jacobsroute 2015 in Paznaun Ischgl

Zo, het was me een dagje wel! Vandaag vertrok ik, Vanessa, van Lekker Tafelen naar een gebied in Oostenrijk dat ik nog niet kende, maar dat in de pers bekend staat als ‘culinaire hotspot’ of zelfs ‘culinair Mekka’ van de Alpen. Alsof dat nog niet genoeg was, bleek Ischgl – het stadje waar we naar toe gingen – ook nog wel het ‘Ibiza van de Alpen’ te zijn. Allemaal superlatieven dus. Spannend vooruitzicht.

culinaire jacobsroute Ischgl Oostenrijk

Pittig reisje

Maar goed, eerst moesten we er nog zien te komen. ‘We’ zijn in dit geval de uitgenodigde pers. Een heterogeen gezelschap, dat in elk geval allemaal van lekker eten houdt, dus dat komt helemaal goed. In een ideale wereld vlieg je er naartoe op Innsbrück, maar wij vlogen op Zürich. Daar stond keurig een busje klaar van de alpentaxi, die ons nog een pittige rit van ruim drie uur beloofde. En pittig was het. De chauffeur, die net zo goed een gepensioneerde skileraren had kunnen zijn – wit haar, getaande huid, saffie tussen de tanden en een donkere skizonnebril – had waarschijnlijk iets te veel formule 1 races gekeken. Met permanente snelheid van vér boven de toegestane maxima sjeesden we door Zwitserland en Oostenrijk. Nu was dat op de snelweg nog niet zo erg, al werd het wat linker in de tunnels waar hij rustig alles met een dubbele snelheid inhaalde. Maar op de kleine bergweggetjes werden we achterin gewoon maar lacherig van de zenuwen. Bussen werden in bochten ingehaald, door dorpskernen stond te teller nog op meer dan 80 per uur en de rem gebruikte de goed man ook liever niet.

Hotel Piz Buin en eten in Hotel Trofana Royal

Enfin, we kwamen veilig aan in hotel Piz Buin in Ischgl. Ja, die naam klinkt bekend in de oren: van dat zonnebrandmerk. Een heel fijn hotel. In de kamers ruikt het lekker naar hout, het is zeer comfortabel ingericht en in de kelder een prachtig, weliswaar klein, zwembadje van RVS. Op de grond een vloerbedekking waar je met je voeten in wil blijven kroelen, kortom: een zeer goed hotel.

‘S avonds werden we verwelkomd in Hotel Trofana Royal, een 5-sterren hotel met uitstekende keuken. Natuurlijk werden we in de watten gelegd, met bubbels en hapjes en aansluitend een 6 gangen diner dat culinair van hoge kwaliteit was, en ook zo was samengesteld dat het niet te exclusief klonk. Dus geen zaken als truffel, foie gras of kikkerbilletjes, maar wél een salade van gemarineerde cantharellen, buikspek, een riviervisje met een verrukkelijke doperwtjescrème…. Een streling voor  de smaakpapillen. Iedereen aan onze tafel heeft alles helemaal opgegeten.

IMG_7775

Geen opgedirkte chic

culinaire jacobsrouteDaarna moesten we natuurlijk nog de lokaal geproduceerde schnapps proeven – geen straf – om weer terugzwalkend naar ons eigen hotel met onze hakken in de roosters te blijven hangen van de metalen trappen en bruggen over het water. Ach, je moet er wát voor over hebben….

Maar nu zul je misschien denken: Wow, klinkt allemaal wel heel erg chic. Tja, dat valt eigenlijk wel mee, vind ik. Het blijft een Tiroler bergdorp. Met dames in dirndels, mannen in lederhosen en een weliswaar live, Tiroler jodelmuziekje.

Eerste indruk: beslist de moeite waard. To be continued….

Tags: Oostenrijk
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Reacties 2

  1. Annemarie Enters says:
    8 jaar geleden

    Geweldig verhaal!
    Ik zie het voor mij. Ik ken die streek van bijna 60 jaar geleden. Het was toen eem boeren dorp met koekoeksklok-achtige huisjes en het eten…. Super platte schnitzels en vette aardappels. Ik kijk naar het volgende verslag uit.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Leuk Annemarie, er wordt nu gekookt met lokale producten en zo min mogelijk apparatuur. Wij volgen het vanuit Nederland ook met veel plezier

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Rode kool stamppot met appel en ananas
Stamppot

Rode kool stamppot met appel en ananas

Deze friszoete rode kool stamppot met appel en ananas is door zijn kleur een feest om te zien en favoriet bij jong en oud.

Check het recept of lees de info
Ham-kaasrolletjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen