• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Oostenrijk deel 2: eten op een berg

door Redactie
in Specials
0
0
Oostenrijk deel 2: eten op een berg

Een Franse sterrenkok en ‘grand chef’ maakt zijn entree op de Culinaire Jacobsroute

imageNa een nacht met veel te weinig slaap moesten we om half negen acte présence geven in het chique hotel Trofana Royal voor een persconferentie. Wij Nederlanders en Belgen dachten dat we te laat waren – 10 minuten – maar we waren een van de eersten. Bovendien was de topper van de dag, de meervoudig driesterrenkok Marc Veyrat er ook nog niet.

Men wilde al bijna zonder hem beginnen, toen hij met veel aanwezigheid zijn entrée maakte: lang donker haar, rond zonnebrilletje op, zwarte hoed, open roze-rood overhemd dat als een gewaad over zijn buik hing en een opvallende ketting.

Voilà, hier komt de artiest! Natuurlijk trok hij de meeste aandacht naar zich toe, maar hij kwam ook een boodschap brengen: we moeten weer leren goed te eten. Niet noodzakelijkerwijze goed in de zin van duur en exclusief, maar eerlijk voedsel. Geen overproductie, geen uitputting van onze aarde. En daar was hij heel serieus over. ‘Het is héél belangrijk’, herhaalde Veyrat. We moeten voor de aarde, de dieren én onszelf gaan zorgen. Hij presenteerde dan ook een vegetarische lasagne met een groene groentesaus en groene blaadjes.

Presentatie van de gerechten van de culinaire Jacobsroute

Gelukkig kwamen de andere koks ook aan bod. Onze ‘eigen’ Laurent Smallegange kwam met een gerecht van krokant gebakken buikspek, op een bedje van puree en seizoensgroenten, op dit moment nog net wat asperges, maar later in het seizoen zouden die voor iets anders gaan plaatsmaken. En dubbelgedopte tuinboontjes. We kregen al trek. De Britse Matthew Tomkinson ging voor zijn roots en kwam met een stuk zachtgegaarde kalfswang, worteltjes en broccoli gerookte aardappels en geglaceerde uitjes. De Duitse Jörg Sackmann zou ons gaan verrassen met een stuk varkensnek in een saus met pruimen en orientaalse specerijen.

Bergwandelen met lekker eten als beloning

imageHierna was het wachten op de busjes die ons naar de voet van de berg zouden brengen. Dat had wat voeten in de aarde. Tweemaal reden de chauffeurs verkeerd en moesten op een geitenpaadje met diep dal onder ons keren, geen gemakkelijke opgave. Eindelijk mochten we er uit om te wandelen. Wat nog begon als een soort trappelen van ongeduld, werd gauw toch wat rustiger. Het was best een pittige klim! Zeven kilometer omhoog, constant omhoog zelfs en het laatste half uur zeker 60 graden stijgen. Temperatuur voelde al net zoveel, maar die was in elk geval ook aanzienlijk. Fijn, die zwarte rugzak met waterdicht  jack en dik vest ‘want je weet het nooit in de bergen’. Maar goed, onze klim werd enorm beloond. Per helicopter had men hetzelfde jodelorkestje van de overige avond ingevlogen en frisse dirndel-dames met schalen vleeswaren, kaas, heerlijk kummelbrood en witte wijn. Nog een paar honderd meter en we waren aansluitend op bestemming.

Wonderlijk: tussen de stukken sneeuw, zaten we daar in de warmte, met een schitterend uitzicht en een heerlijke lunch in het vooruitzicht. De berghut bleek een serieuze hut, bijna een heus hotel.

imageVier sterrenkoks op een berg in Tirol

De vier chefkoks serveerden ons hun gerechten, die de hele zomer daar  zullen worden geserveerd. Dat betekende dus 4 bordjes proeven. Mét een heerlijk wijntje en toe lokaal gebrouwen schnapps. Verrukkelijk! Ik zal morgen verder uitwijzen over de gerechten. Na deze voortreffelijke lunch in een fenomenale setting, mochten we weer naar beneden.  Ook nog wel een hele klus. Maar eerst mochten we nog op de foto. Met de chefs, de chefs met elkaar, de clubjes met elkaar. Het was werkelijk allergenoegelijkst.

Nu even met de voetjes omhoog van alles bijkomen, straks nóg een evenement…. To be continued!

Tags: Oostenrijk
DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen